Speltips: Argentina har fått upp ångan

VM-kvalet rullar vidare för en del länder under tisdagen, medan till exemepel Sverige får träningssspela. Borta på den sydamerikanska kontinenten väntar dock full kvalomgång. Jag kommer akta mig för träningsmatcher och istället ta mig dit.

Fem omgångar återstår innan vi får se vilka som tar sig till VM i Ryssland. Fyra direktplatser och en kvalplats har bäddat för ett riktigt getingbo. Tidigare har flera stora nationer varit illa ute. Det gör att dessa återstående matcher blir otroligt viktiga.

Just på grund av denna anledning - tror jag det är läge att lita på de stora nationerna. Det är inte helt ovanligt att dessa länder är trögstartade och gör sina bottennapp i början på kvalet - men sedan rycker upp sig och avslutar tillräckligt bra. I den riktningen tror jag Argentina går.

Efter en start där stjärnorna hade svårt att leverera och försvaret läckte, har laget hittat formen. I de två senaste omgångarna har laget tagit fullpott, 3-0 mot Colombia samt 1-0 mot ett svårslaget Chile senast. Den stora anledningen stavas Messi som varit osannolikt bra.

Det är även mycket positivt att Argentina frångått principerna med offensiva spelare från egna ligan. I den senaste matchen var Messi, Aguero, Di Maria och Higuain på banan samtidigt. Också något som speglar det sydamerikanska kvalet. Länderna gör ofta kontroversiella och ologiska drag i början, tills det drar ihop sig. Ska Argentina vara en kandidat till VM-guldet behövs givetvis de bästa spelarna på banan.

Bolivia står för motståndet denna gång. Endast sju poäng är inspelade på dessa 13 matcher och det är en förhållandevis svag upplaga som deltagit i detta kval. Visserligen är samtliga poäng vunna på hemmaplan, men Argentina har kvalets näst bästa bortafacit så det väger upp bra.

Bolivia föll senast mot ett väldigt svagt Colombia. De sistnämndas anfallsspel var långsamt och inte alls dynamiskt. Ändå sprack nollan med kvarten kvar och Bolivia hade inte ens en tendens till anfallsspel.

Jag tror, trots den höga höjden, att Argentinas klass och form är tillräcklig. Tre poäng är ett måste och det kommer att bärgas här.

Den raka tvåan spikas till generösa 1.80.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt