Speltips: Linköpings HC-Rögle BK, - Torsdagshockey i Östergötland

Linköping - Frölunda 23/10

Torsdagen bjuder på sex stycken matcher och jag tänker redan nu, under måndagen, skriva ett inlägg till en av matcherna. Det handlar om matchen där Linköping och Rögle drabbar samman i SAAB Arena.

Linköpings HC-Rögle BK, 22/11, 19:00.

Linköping - spelskickliga men slarviga

Ja, som rubriken lyder så har Linköpingstränaren Tommy Jonsson en hel del spelskickliga spelare till förfogande i sin trupp. Det har man bevisat genom förmågan att vinna matcher där det krävs spelskickliga spelare för att kunna avgöra de. Men det som satt käppar i hjulen och gjort så att man inte kunnat sopa rent poängmässigt den här säsongen, är att man i vissa matcher varit alldeles för slarviga i flera delar av banan, både offensivt och defensivt.

Försöker att spela utefter sin spelidé att spela med spelskickliga backar och med fart från egen zon. Något som till stor del ger resultat men som också straffar sig emellanåt i och med slarvigt spel bakifrån som ger motståndarna möjligheter till att skapa målchanser. Det är två matcher på raken som man gjort det nu. Mot HV71 kunde man reda ut stormen och vända på matchen där man var steget efter i den första perioden i och med att man inte hade den där skärpan i passningsspelet som krävs för att kunna attackera med bra fart. Men mot Örebro kunde man inte stänga igen butiken trots att man hade ledning tre gånger om. Förlorade på grund av tagna utvisningar och att man gav bort alldeles för mycket av initiativet till Örebro. Men matche var en frejdig sådan och det sköts över 70 skott på mål totalt från de båda lagen under ordinarie tid. Örebro avgjorde sedan under övertidsspelet genom Jordan Boucher, efter att Linköping återigen slarvat med pucken, denna gång i offensiv zon, vilket gav Örebro en alldeles för bra omställningsmöjlighet där laget kunde avgöra.

Linköpings trupp och spel tycker jag är såpass bra att man ska kunna vinna i stort sett alla hemmamatcher där man varit erkänt starka såhär långt in på säsongen. Med kvalité i både defensiv, offensiv och målvaktsspel så vet man att det finns en grundkapacitet som borde kunna utnyttjas i stort varje match. Men det är slarvigheten och oskärpan som satt stopp för det på sistone. Får man till sitt spel här, mot ett svagare lag än vad man mött på senaste tiden, så tycker jag att man ska ha goda chanser till en vinst.

Rögle - ett lag med uppåtgående formkurva

Skånelaget Rögle är inne i en bra period för tillfället där formkurvan pekar uppåt i och med två raka segrar och fyra vinster på de fem senaste matcherna. Är man på gång på riktigt nu efter en riktigt trevande inledning på säsongen där man länge var nere på jumboplatsen i tabellen. Tycker att man skärp till sig spelmässigt och resultatmässigt men det är fortfarande inget som imponerar. Vann senast mot Mora som har det tufft för tillfället och innan dess vann man, ganska otroligt, borta mot Örebro där hemmalaget dominerade fullständigt och gjorde allt rätt, förutom mål. Förlust på straffar hemma mot Färjestad innan dess och vinst mot både Djurgården och Växjö. Det är resultat som imponerar men tycker att man inte spelar så pass bra hockey som krävs för att vara med högre upp. Är just nu placerade på en niondeplats i tabellen. Målsättningen för laget är högre och truppmässigt så kanske man är ett lag för topp åtta. Men med tanke på hur man hittills spelat denna säsongen så tycker jag inte att man bör ligga högre än där man ligger nu. Det är spelmässigt jag tycker att det alltjämnt finns brister vilket gör att jag inte tror på Rögle här.

Slutsats och speltips

Med tanke på vad jag sett av Linköping denna säsongen och med vilken kaliber jag anser att de har i det offensiva spelet, så tycker jag att man ska ha goda chanser till att vinna denna match. Rögle har haft en fin formkurva men tycker inte att man riktigt har kapaciteten för att hänga med här. Linköping spelar med god fart och lyckas man också med att sätta passningarna på bladet, så kommer man att åka ifrån Rögle här och vinna matchen. Det tycker jag man har goda chanser till att göra och spelar därför:

Linköpings HC Fulltid - 2.10 - Coolbet - 5/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt