Speltips: Vem vinner SHL:s poängliga?

Ryan lasch 13/9

Vi har avverkat en dryg veckas uppehåll av den Svenska Hockeyligan (SHL) och abstinensen efter att få se ligan dra igång igen blev bara större efter att Karjala Tournament gått av stapeln. En turnering som jag inte lägger alltför stor vikt vid utan lägger istället allt fokus på klubblagsspelet som jag tycker är flera hundra gånger charmigare än landslagsturneringar som inte gäller någonting.

Med tanke på att det gått en dryg vecka sedan SHL gick på uppehåll så har det funnits lite tid att reflektera över säsongen som gått och vad som möjligtvis kommer att hända när säsongen nu trummar igång igen.

I det här inlägget blir det inga större reflektioner eller utläggningar angående hur säsongen gått eller hur den kommer att gå. Istället kommer inlägget i allmänhet handla om spelarna och i synnerhet vem jag tror kommer vinna poängligan framme i vår.

Ställningen i poängligan just nu:

  1. Jacob Josefson (DIF) 19 Poäng

  2. Jakob Lilja (DIF) 19 Poäng

  3. Ryan Lasch (FHC) 17 Poäng

  4. Daniel Brodin (DIF) 14 Poäng

  5. Joe Whitney (LHC) 14 Poäng

  6. Mattias Tedenby (HV71) 14 Poäng

  7. Aaron Palushaj (ÖHK) 14 Poäng

  8. Jack Connolly (LHF) 13 Poäng

  9. Derek Roy (LHC) 13 Poäng

  10. Joel Lundqvist (FHC) 12 Poäng

Där har vi dem, de tio som ligger bäst till i SHL:s poängliga för tillfället och ska väldigt mycket till för att det ska vara någon utöver de här tio som skulle kunna blanda sig i striden om förstaplatsen och därmed en trofé på SHL Awards efter säsongens slut. Jag tänker inte ta mig igenom spelare för spelare, för det finns otaligt mycket att säga angående fördelar och nackdelar angående varenda en. Men har man frågor och/eller funderingar angående mina texter eller spel, så finns jag på Twitter under @oskarhansson2 , dags för omstart efter uppehållet, kul!

Har Djurgårdens superkedja överpresterat?

Som man kanske förstår när rubriken är rubricerad som den är så är svaret från min sida: Ja. När dessa tre i toppen av en poängliga i en liga innehållandes spelare med så pass hög kaliber som sällskapet på denna topp 10-lista erbjuder, så anser jag att det är överprestation från kedjan Brodin-Josefson-Lilja.

Att tillsammans trycka in 52 poäng på 15 matcher är en bra bedrift, det ska jag absolut inte ta ifrån dessa tre lirare. Jag menar snarare att det här inte är några spelare som kommer att kunna hålla dessa siffror uppe under en så pass lång tid som krävs för att sedan kunna krönas som den bästa poängplockaren under grundserien 2018/2019.

Varken Daniel Brodin eller Jacob Josefson är några renodlade poängmakare. Trots att Josefson kommer från en lång sejour i världens bästa liga, NHL, så är det ingen poängspelare som man fått hem, utan snarare en tvåvägscenter som fått en bra start i poängskörden i comebacken inom Svensk ishockey. Jakob Lilja är en spelskicklig spelare och är en fullgod spelare i SHL, men inte någon som kommer att trycka dit uppemot 50-60 poäng som kommer krävas för poängligavinsten.

Daniel Brodin är inte direkt känd för att vara en skarpskytt utan snarare en kille som bufflar i sarghörnen och skapar ytor åt sina medspelare. Även fast han fått en annan roll i powerplay jämfört med tidigare och fått en roll högre upp i hierarkin så tycker jag inte att det finns belägg nog för at anse att Daniel Brodin ska ingå i en kedja som ska vara den mest poängproducerande i SHL.

Sammanfattningsvis om Djurgårdens för tillfället ledande kedja så kan jag säg att jag tycker att i grund och botten finns det inte någon renodlad poängspelare i denna kedja. Presterat bra i början av säsongen men som jag skrev tidigare så tycker jag att denna kedja har presterat över sin ”egentliga” nivå och där jag tror att man kommer att stå sig när säsongen och poängligan summaras senare i vår. Haft bra med flyt och haft ett lyckosamt powerplay tillsammans med nyförvärvet Emil Bemström som varit en skarpskytt från vänstra sidan i uppställningen.

Vem ska vinna då, om inte någon av dessa tre herrar då? Det är ju trots allt Jacob och Jakob som är favoriter till att ta hem poängligan just nu om man ser till oddsen. Men jag håller inte riktigt med bolagen där.

Ryan Lasch - SHL:s bästa spelare?

Om man inte håller med rubriken ovan så tycker jag i alla fall att man bör ställa sig själv den frågan igen, och tänka ett varv till. Jag är i alla fall rätt så säker på min sak gällande Ryan Lasch. Tycker att det är den spelare som på egen hand kan förändra en match helt på egen hand via sin enorma spelskicklighet. Lägg därtill att han heller inte behöver göra det på egen hand alltför ofta. Sätter upp sina lagkamrater i riktigt fina lägen både i spel fem mot fem och framförallt i numerärt överläge.

Det är här jag tycker att det vägs in en stor fördel gällande att Ryan Lasch ska vinna poängligan. Han spelar konstant när Frölunda har ett powerplay. Det är ju inte heller så att han misslyckas när han får det förtroendet heller. Det är gång på gång som han lyckas peta fram puckar till sina medspelare och passningarna är av hög kaliber och sätter sina skyttar i riktigt fina lägen.

Ryan Lasch utnämnd till oktobers bästa spelare efter en riktigt fin poängskörd. Nu kanske man tänker: ”Men Lasch har precis som Djurgårdens spelare haft en bra topp och kommer inte kunna hålla uppe snittet?” Men det är precis här skillnaden sitter. Ryan Lasch är en renodlad poängspelare och vann SHL:s poängliga säsongen 15/16 och har redan bevisat att han besitter kapaciteten att klara av en sådan tuff uppgift att vinna poängligan.

Slutsats och speltips

Med ett Frölunda på uppgång och med Ryan Lasch som ledande spelare så tycker jag att det finns goda grunder till att se amerikanen som poängligavinnare framme i vår. När de största utmanarna finns i den ovan nämnda kedjan i Djurgården blir grunderna ännu starkare och jag tycker att spelet blir riktigt bra när vi får 5.50 på det här spelet.

SHL 2018-2019 Grundspel: Bästa Poängplockare - RYAN LASCH - 5.50 - NordicBet - 4/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.