Speltips: Örebro HK-Brynäs IF, - Spelarspecial på het lirare!

Örebro hk 3/12

Det är starka känslor som kommer till utsidan när det gäller matchen mellan Örebro och Brynäs som jag tänkte ta sikte på i det här inlägget.

Örebro HK-Brynäs IF, 3/11, 18:00.

Hett möte mellan dessa lag och mötet är hett mycket på grund av den infekterade övergång som Aaron Palushaj stod för när han valde att skriva på ett saftigt kontrakt hos Örebro när närkingarna erbjöd, enligt flertalet källor, ett kontrakt värt stora pengar och som fick amerikanen att lämna Brynäs.

Det här inlägget kommer se lite annorlunda ut jämfört med andra. Tidigare underrubriker har handlat om hur lagen presterat, hur jag tycker det sett ut spelmässigt och också hur det ser ut truppmässigt gällande skador och avstängningar. Inlägget inför den här matchen blir annorlunda i och med att det är ett poängspel på en spelare hos hemmalaget.

Örebro tillbaka i gammal god hemmaform

Förra säsongen och speciellt förra hösten var Örebro ett av SHL:s bästa hemmalag. Skillnaden mellan hemma- och bortaspel var påtaglig förra säsongen och redan nu börjar Örebro visa klassen på hemmaplan i och med tre raka segrar i Behrn Arena, som har goda chanser att vara utsålt under lördagskvällen.

Ökad produktion målmässigt och skapar numera chanser till att vinna matcher vilket jag inte tycker att man gjorde i samma grad som man gör just nu.

Tre raka segrar på hemmaplan och 14 gjorda mål på dessa tre. Riktigt fint offensivt facit som man kliver in i den här matchen med.

Aaron Palushaj och nya superkedjan

Nämnde Aaron Palushaj längre upp i texten och att mycket kommer att handla om honom med tanke på den historik som finns gällande hans klubbyte från Brynäs till Örebro under sommaren. Han är Örebros bästa poängplockare hittills med 14 poäng (4+10) på sina elva spelade matcher. Missade tre matcher, däribland bortamatchen mot Brynäs. Revanschlusta är bara förnamnet i detta upphaussade möte mot sina före detta lagkamrater och framförallt arga Brynäsfans.

Men spelet idag ska inte handla om Aaron Palsuhaj. Eller till viss del, men det är inte på amerikanen som det ska investeras i, utan det är en av hans kedjekamrater som inte får lika stora rubriker före, under och efter match, det handlar om Anton Hedman, som fått igång poängproduktionen rejält jämfört med hur han såg ut i Luleå innan han anslöt i slutskedet av förra säsongen.

Aaron Palushaj och Anton Hedman bildar tillsammans med den lettiske centern Rodrigo Abols, en framträdande kedja vad gäller poängproduktion och målskytte. Är den kedjan som ligger bakom flest skapade målchanser och mycket är tack vare att dessa tre spelare kompletterar varandra bra när det handlar om spelet i offensiv zon. Aaron Paulshaj är i princip omöjlig att ta pucken ifrån vissa stunder och sätter sina kedjekamrater och backar till bra lägen i varje byte han är på isen. Hedman jobbar stenhårt varje byte och med tanke på att han håller benen igång hela tiden så skapar han yta åt både sig själv och sin lagkamrater. Rodrigo Abols har, precis som Aaron Palushaj, missat en hel del matcher och Abols har på sina sju spelade matcher redan stått för sex poäng (5+1).

Det är denna kedja som för tillfället och framöver ska vara den målproducerande för Örebro, och med denna i form tycker jag att vi kan förvänta oss en hel del kvalitativa chanser skapade av denna kedja.

Örebro med skarpare powerplay än tidigare

Örebro har lyft sitt powerplay och numera kan man göra det man haft svårt med tidigare: komma till uppställt spel, kunna trycka tillbaka motståndarlagets box i numerärt överläge och skapa och skjuta hotande skott i de två minuterna som man har powerplay. Mycket är tack vare att man har spelskickligare spelare än vad man haft tidigare. Jag pratar givetvis om exempelvis Aaron Paulshaj och backbjässen Nick Ebert som tillsammans med Shane Harper, Tylor Spink och Anton Hedman bildar en giftig formation i powerplay.

Senast stod denna powerplayformation för två mål (varav ett i spel 5v3), hemmamatchen innan det, mot Skellefteå, två mål. Även utdelning i denna spelform matchen innan dess, mot Timrå, då denna uppställning satte en puck i numerärt överläge.

I denna uppställning är det Aaron Palushaj som styr och ställer från vänster, och med en rörlig back på blålinjen i Nick Ebert som dessutom har ett fruktansvärt hårt slagskott och med en skarpskytt i Shane Harper på högerkanten så finns det många alternativ. Lägg därtill Tylor Spink i mitten som alltid står rättvänd mot pucken och som ofta hittar fram med en hel del värdefulla och öppnande passningar.

Anton Hedmans roll i powerplay?

Jobbar hårt och är otroligt nyttig i spelformen. Samlar upp puckar bakom mål och i sarghörnen och när spelet är under kontroll tar han plats framför mål för att styra, eller ställer sig på förlängd mållinje för att kunna bryta sig in med pucken framför mål, vilket han flera gånger gör med framgång.

Slutsats och speltips

När Aaron Palushaj har oddset 1.65 så känner jag att det oddset är ospelbart. Det känns fullt rimligt att han är otroligt sugen på att sprätta dit en puck på sitt gamla lag men tycker trots det att oddset är för dåligt, både vad gäller att göra mål och poäng.

Steppar vi dock upp 30 punkter till 1.95 hittar vi Palushajs kedjekamrat Anton Hedman som jag gjort en liten redogörelse om här ovan. De två bildar, som ovan nämt, en produktiv kedja ihop med lettiske, storväxte centern Rodrigo Abols.

Tycker med ovan nämnda förutsättningar att Anton Hedman ska ha goda chanser till att gå ifrån den här matchen med ännu en poäng i sin poängkolumn där han för tillfället står på tio poäng på fjorton matcher.

Spelet blir således:

Anton Hedman (Örebro HK) Över 0.5 Poäng - 1.95 - Unibet - 5/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.