Speltips: SHL - Rögle är ingen slagpåse i år

Rögle 21/9

Hej!

Fredag eftermiddag och om drygt ett dygn så drar denna match igång

Rögle BK-Brynäs IF, 22/9, 18.00

Tidigt bottenmöte, men tror inget av dessa lag kommer att ha något med någon bottenstrid att göra denna säsongen.

Rögle på noll poäng tar emot Brynäs på en inspelad poäng. Kommer det att uppstå mini-kris i något av lagen efter detta möte?

Här tycker jag Rögle ska ha bra chans till seger. Spelade emot laget senast, igår, borta mot Djurgården där jag tyckte att de skulle väga lite för lätt, speciellt i defensiven mot ett offensivt skickligt Djurgården. Siffrorna skrevs till 5-2 tillslut och en rättvis seger för Djurgården.

Nu har laget haft två raka bortamatcher, då man inledde i Skellefteå och nu då mötte Djurgården i Stockholm. Nu är man tillbaka i Ängelholm för hemmapremiär och förväntningarna på laget denna säsongen är lite högre uppställda än vad de vanligtvis brukar vara. Målet den här säsongen är slutspel, som nog kanske är en alltför högt satt målbild sett till vilka spelare man förfogar över utöver de relativt stjärnspäckade spelarna som man lyckades knyta till sig under sommaren. Bland annat centern Mattias Sjögren med en hel del landskamper på meritlistan valde att skriva på för Rögle, som tyvärr för lagets del inleder säsongen skadad. Skrev på gjorde också Matt Anderson, som efter två lyckade säsonger i Djurgården, hade en skadedrabbad säsong i Skellefteå i fjol där det endast blev 23 spelade matcher. Även Daniel Zaar från Malmö kommer visa sig vara en nyckelspelare när det gäller Rögles offensiv den här säsongen.

Nämnde senast att det är försvarsmässigt som Rögle har det som svårast. Offensiv kraft har man i form av flera skickliga spelare, som nog ska kunna hota Brynäs här. Ett mål i Skellefteå i premiären, där man trots fler högkvalitativa chanser att göra flera mål endast lyckades peta dit en puck. Två mål senast mot Djurgården på Hovet vilket får ses som klart godkänt, och hemma i Lindab Arena så ska man nog kunna både skapa och förvalta chanser så att det ska räcka till en seger.

Brynäs kommer, precis som Rögle, från en tuff inledning på säsongen. Förlust borta mot Luleå i premiären och förlust i förlängningen senast hemma mot Frölunda där man lyckades kvittera sent efter att först ha tappat en 2-0-ledning till 2-3.

Laget har inför i år tappat flera tongivande spelare där framförallt de två poängstarkaste spelarna i fjol, Aaron Palushaj (Örebro) och Kevin Clark (Dinamo Riga) kommer visa sig vara saknade. Även Juuso Ikonen, fjärde bäst i interna poängligan i fjol, har lämnat för Washington Capitals organisation. Precis som Växjö, som jag skrev om igår, har de plockat in spelare från andra ligor och länder. Tjecken Robert Kousal från Schweiziska Davos och Amerikanen Danny Kristo från Dinamo Riga har värvats för att stå för poängproduktion ihop med hemvändaren Nicklas Danielsson.

Inget av lagen har som sagt inte börjat sina säsonger särskilt bra. Tycker Brynäs haft en lite snällare inledning gentemot vad Rögle har haft och tycker att Brynäs bör vara lite mer pressade här.

Tycker att Rögle ska ha bra chans till att ta hem den här matchen, som jag också tror kommer att bli en målrik match, då inte något av lagen fått till försvarsspelet ännu.

Rögle BK +0 (insatsen tillbaka vid oavgjort FT) - 1.84 - Unibet - 3/10 units

Över 5 mål i matchen (insatsen tillbaka vid exakt 5 FT) - 1.85 - Unibet - 2/10 units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt