Speltips: SHL 2018/2019 - Vilken huvudtränare får sparken först?

Ishockey 10/9

Hej!

Säsongens första långtidsspel skrevs ut igår och finns att läsa här på hemsidan.

Idag är det dags för ännu ett och idag är det, till skillnad från igår när det var en spelarspecial, en tränarspecial det handlar om. Det handlar om vem som kommer att få sparken, eller att avgå, först av de 14 SHL-tränarna.

Först och främst ska alla namnges, inom parentes är oddsen för att denne tränare får lämna först. Oddsen från Unibet.

Mats Lusth - Mora (2.75)

Niklas Sundblad - Örebro (3.50)

Fredrik Andersson - Timrå (5.75)

Tommy Sjödin - Brynäs (6.50)

Peter Andersson - Malmö (10.00)

Tommy Jonsson - Linköping (26.00)

Johan Lindbom - HV71 (26.00)

Roger Rönnberg - Frölunda (26.00)

Cam Abbott - Rögle (31.00)

Thomas Berglund - Luleå (31.00)

Tommy Samuelsson - Skellefteå (31.00)

Sam Hallam - Växjö (51.00)

Robert Ohlsson - Djurgården (51.00)

Johan Pennerborn - Färjestad (51.00)

Där har vi gänget, och vem av dessa herrar ska bli först att få lämna sin post som huvudtränare? Jag ska göra en liten genomgång och komma fram till vem jag tror blir den första, och varför.

51-oddsarna Ohlsson, Hallam och Pennerborn sitter på högst odds av en anledning: de sitter mycket säkert på sina huvudtränarposter.

Robert Ohlsson är en långsiktig lösning för Djurgården och går nu in på sin tredje säsong som huvudtränare i klubben och har nyligen skrivit på ett kontrakt över säsongen 20/21.

Sam Hallam kommer inte få sparken från Växjö med tanke på statusen han har i klubben efter alla framgångar han haft med dom. SM-guld i fjol på ett imponerande sätt där man först också vann grundserien helt överlägset, vilket man gjorde för andra säsongen i rad. Hallam sitter på ett kontrakt över säsongen 21/22, och kommer sitta bergsäkert även om det inte skulle bli lika stor succé den här säsongen som förra.

Johan Pennerborn gjorde en succéartad debutsäsong som huvudtränare för Färjestad i fjol efter en säsong som assisterande tränare. Slutade fyra i grundserien och åkte sedan ut i en jämn kvartsfinalserie mot Skellefteå. Inlägget igår handlade till stora delar om Färjestad och de har en hel del spelare med kvalité. Både framåt och bakåt och har också förstärkt laget med en av seriens bästa målvakter, i form av Markus Svensson. Tror det ska till ett stort fiasko för att Pennerborn ska få sparken från Färjestad. Kommer vara med i toppen och då sitter han säkert.

31-oddsarna Samuelsson, Berglund och Abbott, alla sitter säkert?

Tommy Samuelsson är ny i Skellefteå och har en stabil och erfaren stab bakom sig, med Stefan Klockare och Bert Robertsson. Samuelsson är även han erfaren sedan åren i Färjestad, där han var tränare i sex år varav huvudtränare i drygt fem av dessa. Har en bra trupp att tillgå, och ska även här, väldigt mycket till för att Samuelsson ska tvingas lämna, tror Skellefteå kommer ge det här tid.

Thomas Berglund har hög status i Luleå och det ska till mycket för att han ska få lämna klubben. Gjort 17 säsonger som spelare i klubben, och går in på sin andra säsong som huvudtränare nu, efter tre säsonger som huvudtränare i Brynäs, där han lyckades ta laget till SM-final, som slutade i förlust i den sjunde och avgörande matchen mot HV71, säsongen 16/17. Som sagt, alldeles för hög status och ska gå riktigt, riktigt dåligt för att ”Bulan” ska få sparken från Luleå.

Cam Abbott är helt rätt tränare för Rögle och det visade han förra säsongen när han tillträdde relativt sent in på säsongen. Borde egentligen ha högre odds här, tycker han sittet såpass säkert. Rögle kommer inte kliva in här och ge honom sparken. Långsiktig lösning och risken för sparken är nästintill obefintlig. Har dessutom tvillingbrorsan, Chris, som chef.

26-oddsarna då? Här har vi faktiskt den som jag tror kommer att få sparken först.

Roger Rönnberg känns ganska så gjuten i Frölunda. Det här blir den sjätte säsongen i klubben och det ska nog till en kris här för att han ska bli tvungen att lämna. Nja, Rönnberg sitter i alla fall säkert långt in på säsongen.

Johan Lindbom går in på sin fjärde säsong som huvudtränare i HV71. Guld för två säsonger sen och förra året blev det uttåg i åttondelen mot Linköping. Har en starkt trupp att tillgå och kan klubben nu. Blir nog inte någon tidig sparkning i alla fall. Sker den så kommer den längre in på säsongen.

Tommy Jonsson är ny på tränarposten i Linköping, och det är han som jag tror kommer att få sparken först. Kommer från hockeyallsvenska Björklöven, där han fick sparken, så här blir det upp till bevis för Jonsson. Efter tre raka uttåg i kvartsfinal för klubben så vill man nå högre. Får Jonsson en tuff start kan nödlösningen att sparka honom ligga nära till hands för klubben.

Peter Andersson har kontrakt över säsongen 19/20. Klubben har det tufft ekonomiskt och är inställda på att det kommer att bli en lite tyngre säsong. Har inte råd att sparka Andersson, som man dessutom är nöjda med nu när han kliver in på sin tredje säsong hos Rödhökarna.

Tommy Sjödin har bra status i Brynäs efter flera säsonger som assisterande tränare och nu också som huvudtränare efter att han kom in under förra säsongen när Roger Melin fick sparken. Kommer inte få sparken under ett tidigt skede på säsongen i alla fall.

Fredrik Andersson i Timrå tror jag sitter rätt så säkert han också och kan inte förstå det låga oddset på honom. Nyligen skrivit på ett kontrakt över säsongen 20/21 och Timrå förväntar sig inte några stordåd under säsongen nu som nykomlingar, utan är beredda på bottenstrid.

Niklas Sundblad är andrahandsfavorit till att vara den som ska få sparken först. Hängde lite löst förra säsongen innan laget ryckte upp sig rejält på slutet och lyckades ta sig till säker mark efter att det ett tag sett dystert ut. Hade det tufft redan från start egentligen med strypt ekonomi och uteblivna värvningar, vilket gjorde att kraven på klubben och Sundblad minskade. Den här säsongen har det värvats bättre, och kraven kommer att vara större. Pallar han för trycket och är han rätt man för Örebro? Får Örebro till det med sina nyförvärv, som många enligt mig är mycket intressanta, så kommer man att ligga på en topp 8-10-placering, och så länge man är där tror jag inte Sundblad sitter osäkert.

Mats Lusth, favorit till att få sparken först. Mora kommer att få det tufft, helt klart. Förväntas vara ett lag i botten. Men som alltid så löper tränare i mindre framgångsrika klubbar stor risk att få sparken, om det sportsliga inte stämmer. Har hög status i klubben, och gjorde ett bra jobb när han tillträdde i slutskedet i fjol, och höll laget kvar i den högsta serien. Tror inte att det blir en alltför tidig sparkning, om den nu skulle komma. Mora bör ha större tålamod än så.

Där har vi alla de 14 SHL-tränarna, och lite hur jag tror och tänker kring deras position, om den är hotad eller inte. Jag tror i alla fall att det blir Linköpings Tommy Jonsson som får sparken först av dessa 14.

Nästa huvudtränare i SHL 2018/2019 som lämnar

Tommy Jonsson - 26.00 - Unibet - 2/10 units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt