Speltips: Slaget om Siljan: Matchboll Mora

Hej!

Växjö vinst igår med 3-2 och därmed en vinst (Växjö FT till 1.79) och en Push (Malmö Under 2 mål till 1.75) på senaste blogginlägget. Tillbaka till matchserien mellan Mora och Leksand där Mora nu har chansen att slå in matchbollen på hemmaplan.

Mora IK-Leksands IF, spelstopp 3/4, 19:30.

Spelade på Mora senaste hemmamatchen och det föll väl ut i relativt stabil seger i vad som var en stundtals rätt tråkig match utan riktigt derbykaraktär som man vill ha när det är sådana här typer av matcher där mycket står på spel.

2-0 då, och det följde man upp med att bortaslå Leksingarna med 2-1. Har nu gått upp i en ledning med 3-1 i matchserien och kan säkra SHL-kontraktet redan ikväll via en seger. Det tror jag att man fixar.

Leksand har inte alls nått upp till Moras nivå i det här kvalet. Man vann förvisso första matchen, men det var med stor sannolikhet en startsträcka för Mora som behövdes efter drygt två veckors uppehåll från match.

Nämnde det i senaste blogginlägget som rörde dessa lag, att Mora i spel fem mot fem är överlägset Leksand, och det har verkligen visat sig vara avgörande. Fram tills Martin Karlssons reducering i söndags, hade inte Leksand gjort ett mål i spel fem mot fem, på nästan 180 minuter. En stor eloge till Mora som verkligen lyckats stänga ner Leksand, och såklart också till Christian Engstrand, som visat god form och storspelade senast.

Det är när Moraspelarna sitter i utvisningsbåset som Leksand har chansen att göra mål, men skärpan har inte riktigt funnits där heller nu i de två senaste matcherna.

För det är stor skillnad på lagen, och det har jag också nämnt tidigare. Mora var i SHL ett relativt bra lag och kunde slå många topplag under säsongen, medan Leksand hade en rätt dålig säsong i Hockeyallsvenskan där man slutade tvåa, och sedan fick stryk i den hockeyallsvenska finalen mot Timrå.

Mora är bättre och jag tror man är sugna på att stänga den här serien redan ikväll på hemmaplan. Bra slagläge och med tanke på hur matchserien sett ut och kvalitetsskillnaden mellan lagen så tar jag Mora här och även underspelet på Leksand, då de haft otroligt svårt att producera.

Mora FT - 1.90 hos Unibet. 5/10 units.

Leksand Under 2 mål (insatsen tillbaka vid exakt 2 mål) - 1.84 hos unibet. 3/10 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt