Speltips: SM-slutspelet: Växjö-Malmö, Semifinal 1,

Hej!

Mora -1 satt fint senast i och med 2-0 på hemmaplan i mötet mot Leksand och därmed vinst på blogginlägget. Nu väljer jag att rikta fokus lite högre upp i seriesystemet och till SM-slutspelet där vi nu nått semifinalerna.

Växjö Lakers-Malmö Redhawks, spelstopp 2/4, 19.30.

Repris på förra årets kvartsfinalserie. Precis som då, så är det Växjö som är stora favoriter att ro den här matchserien i hamn, då de också är den stora guldfavoriten i sluspelet och "laget att slå".

Förra året blev det lite för "tungt" för Växjö att komma in i ett slutspel. Man hade spelet och de skickliga spelarna, men inte den där tyngden som brukar vara en viktig pusselbit i just ett slutspel. Och det var precis det som Malmö kom med i fjol, tyngd. Man lyckades vinna den serien med 4-2 i matcher och segrarna av grundserien var utslagna.

Till den här säsongen verkar det som att Växjö har lärt sig läxan, hittills i alla fall. Man vann grundserien med imponerande 21 poäng före tvåan Djurgården, och inledde slutspelet med att damma av ett Brynäs som hade det tufft med skador och avbräck i spelartruppen.

Växjö har till denna säsong och till detta slutspel stärkt upp på det de förlorade på förra året, och värvade bland annat Daniel Rahimi, Martin Lundberg och Noah Welch. Tre spelare som bidrar med ett tufft och hårt spel och som är otroligt nyttiga att ha i sitt lag under en slutspelsserie. Var vägvinnande mot Brynäs i alla fall, men tror att Malmö kommer att bli en svårare nöt att knäcka för Växjö.

Utöver att man stärkt upp med mer tuffhet så har man ju också spetsat truppen. Elias Pettersson årets stora utropstecken och vinnare av poängligan och Andrew Calof, delad skytteligatvåa, är två namn kommit in inför säsongen och verkligen bidragit till det offensiva. Lägg därtill Dennis Rasmussen, nyligen inplockad från Nordamerika. Där här Växjö en riktigt bra center.

Sist men inte minst, man förstärkte upp målvaktspositionen i laget, och det med Viktor Fasth. Sveriges bästa målvakt bortsett från målvakterna som i nuläget spelar i SHL. Han har verkligen visat sin högstanivå, och lägstanivån på den killen är ju inte direkt låg heller.

Malmö då?

De lyckades slå ut Frölunda, och det var mäkta imponerande gjort. Man skulle kunna säga att man slog ut Frölunda i det här slutspelet, på ungefär samma sätt som man gjorde när man slog ut Växjö i fjol. Inte de mest profilstarka laget och det finaste spelet, men gav 100 i varje liten närkamp och lyckades störa Frölunda tillräckligt för att få de ur balans.

Hade även storspelande målvakter och ett otroligt bra försvarsspel. Det kombinerat med att Frölunda var oerhört oprecisa i offensiva zonen och inte tillräckligt skärpta i powerplay.

Malmö fick en hel del spelvändningar på göteborgarna och var, till skillnad från Frölunda, väldigt säkra och lyckades sätta de viktiga puckarna bakom Frölundas Johan Gustafsson.

Till semifinal ett tror jag dock att Malmö kan få problem. Växjö är en maskin och har varit det i princip hela säsongen. Tror både Växjö kommer vara det bättre laget både i det tunga och i det lite "finare" spelet när det gäller att skapa och konvertera målchanser.

Malmö dras även med en del skadeproblem inför första semifinalen.

Erik Forsell, Max Görtz, Tuukka Mäntylä och Stefan Warg ser alla ut att missa den första semin i Vida Arena. Den sistnämnde, Stefan Warg, har vuxit ut och blivit en oerhört stabil defensiv försvarsspelare för Malmö Redhawks och fått mycket beröm från både experter och tränare.

Nej, Växjö känns bättre på alla positioner och är ju otroligt bra på hemmaplan, där man också besegrade just Malmö i näst sista omgången av grundserien, med klara 6-3.

Med avbräcken Malmö har och kvalitéerna Växjö besitter, så tror jag hårt på en hemmaseger till smålänningarna här, och tar två spel i matchen.

Växjö FT till 1.79 hos NordicBet med 5/10 units.

Malmö Under 2 mål (insatsen tillbaka vid exakt 2 mål) till 1.75 hos Unibet med 3/10 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.