Speltips: OS i Pyeongchang: 15km Fristil, herrar - Norsk vs Norsk, och guld till Norge?

Hej!

Dags för herrarnas fristilslopp över 15 kilometer med individuell start. Blev inget blogginlägg till damernas lopp då det var svårt att hitta något riktigt bra spel. Vann gjorde i alla fall Ragnhild Haga i överlägsen stil före Charlotte Kalla som tog silver, och före Marit Björgen och Krista Pärmäkoski, som fick dela på tredjeplatsen.

Ska det sluta med norsk seger även i herrarnas individuella fristilsdistans? Jag tycker i alla fall att det finns stor möjlighet till det.

Spelstopp 16/2, 7.00.

En Norsk skidåkare vinner guldmedalj - JA - till oddset 1.85 hos Unibet med 4 units.

Norge radar upp med följande åkare i dagens race:

Martin Johnsrud Sundby

Simen Hegstad Krueger

Hans Christer Holund

Finn Haagen Krogh

Stark uppställning från Norge. De tre förstnämnda herrarna var alla tre på prispallen i söndagens Skiathlon där Krueger tog guldet efter ett ryck på sista varvet. Här är han med bland favoriterna, och det är med all rätt. En fjärdeplats i Davos i december på samma distans och disciplin och följde upp det med att vinna densamma i Toblach veckan senare.

Det är i fristilen han har sin styrka och visade just det i söndags efter att ha varit långt bak under stora delar av Skiathlonen efter ett fall precis i inledningen av loppet.

En annan guldfavorit, ja till och med den största, är Martin Johnsrud Sundby. Var inte i slag i de tävlingar där jag nämnde Krueger. Men åkte, till skillnad från Krueger, Tour de Ski, och verkade hitta formen där. Blev totaltvåa där efter att Dario Cologna vann överlägset.

Under touren radade Sundby upp stabila lopp och var som sämst 11a (klassisk masstart) förutom sprinten där han inte gick vidare.

Var med i täten i Seefeld i fristils-masstarten innan OS, och var ju också med i täten i Skiathlonen i söndagens och knep silvret. Det var han som tog upp jakten på Krueger på sista varvet då landsmannen gått ifrån och skapat en rejäl lycka bakåt till den större klungan på drygt tio man. Såg stark ut och formen har förhoppningsvis prickats in lagom till de olympiska spelen.

De som kan utmana de norska åkarna, ja det är främst Dario Cologna och Maurice Manificat.

Cologna fick mitt förtroende i söndagens blogginlägg och lopp, men krokande rejält och kanske har han prickat in formen fel?

Vann ju Tour de Ski, och vann i Seefeld, men såg som sagt riktigt sliten ut i söndags. Tror han kan få det tufft här faktiskt också med tanke på att hans sämsta lopp den här säsongen också kommit i ett individuellt fritsilslopp.

Manificat också en stor utmanare till norrmännen. Gjort en stabil säsong och har sina styrkor just i fristilen. Kan han nå ända fram till guld? Ja, kanske om allt stämmer för dagen. Femma i Skiathlonen och var inte riktigt nära att nå pallen där, men tror faktiskt att han kan göra bättre ifrån sig idag.

Maurice Manificat Topp 3 - 2.00 hos Unibet med 2 units.

Och så till det sista spelet, en h2h mellan de två norska åkarna som jag ännu inte nämnt i detta inlägg. Hans Christer Holund vs Finn Haagen Krogh.

Hur är egentligen formen på Finn Haagen Krogh? Bröt Tour de Ski, och sedan dess inte kört någonting, och står redo på startlinjen i dagens 15km. Kan han nå en topplacering? Det är jag tveksam till.

Formen på Hans Christer Holund har vi däremot bättre koll på. Bronsmedaljör i söndagens Skiathlon. Femma i totalen av Tour de Ski, och var med långt fram i ett tätt lopp i Seefeld där det var små tidsdifferenser i toppen.

Holund känns för dagen starkare än Krogh, som man inte riktigt vet vart man har, är han i form är han en åkare i absoluta toppen. Inte är han uppe på den kapaciteten idag. Blir förmodligen sämsta norrman för dagen, vilket trots allt kan innebära en topplacering, med tanke på vilka åkare man ställer på startlinjen.

Hans Christer Holund - besegra Finn Haagen Krogh - 1.60 hos unibet med 3 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt