Speltips: OS i Pyeongchang: Skiathlon Herrar - Cologna mot segern och tufft för Burman?

Hej!

Surt surt surt på lördagsmorgonen där Stadlober var en ynka placering från att stänka dit en topp6-placering till 4 gånger pengarna.

Nya tag på herrarnas Skiathlon över 30 kilometer som går av stapeln 7:15 på söndagsmorgonen svensk tid.

Skiathlon herrar - 15km + 15km

Spelstopp 11/2, 7.15.

Det har inte varit någon bra säsong för Jens Burman, och inte kommer det väl gå bättre på söndagens 30 kilometer långa Skiathlon? Det tror inte jag i alla fall och finns inte mycket som tyder på det efter vad han har presterat den här säsongen.

Vi börjar med den senaste, i Planica, Slovenien, där det inte var alltför bra startfält med tanke på att ett gäng åkare redan börjat ladda inför OS, och därmed skippade den här tävlingen som var den avslutande innan de här spelen.

Burman, som har sina styrkor i den klassiska åkningen, var inte bättre än 15:e man in, på den individuella klassiska tävlingen över 15 kilometer.

Inget styrkebesked i Slovenien med andra ord efter att ha fått brutit Tour de Ski inför den avlastande etappen.

Tour de Ski ja, det var ingen höjdar-Tour för Jens Burman där.

28:a på den individuella klassiska 15 kilometer i Schweiziska Lenzerheide. I jaktstarten dagen därpå, i fristil, tappade Burman 17 placeringar och flera minuter i åktid.

Sen var det Oberstdorf. Och för er som kommer ihåg hur det såg ut där vet att det inte var direkt några rättvisa förhållanden och något lopp som man kunde dra några slutsater av. Masstart fristil i 15 kilometer var det i alla fall, och det var en stor klunga under hela loppets gång som bara åkte och väntade på spurt, då det i svåra förhållanden var omöjligt att dra ifrån på en väldigt platt bana. Där var Burman med in i klungan, då de 40 främsta åkarna gick in inom loppet av 15 sekunder.

Klassiska masstarten i Val di Fiemme näst sista dagen under Touren bjöd Burman på en 23:e-plats. Ingen höjdarinsats där, och bröt sedan touren efter det loppet.

Ingen vidare säsong för Jens Burman helt enkelt. På världscupens enda Skiathlon hittills den här säsongen, i Lillehammer, så var han 42:a i mål. Både tidsmässigt och placeringsmässigt långt ifrån någon topplacering.

Här tror jag Burman kommer att få det tufft igen. Inte visat några som helst goda besked den här säsongen, och med alla stjärnor på startlinjen så tror jag han får svårt att nå en placering högt upp.

Jens Burman - Placering sämre än 18.5 - till oddset 1.65 hos Svenska Spel med 4 units.

Förmodligen och förhoppningvis högre upp i resultatlistan kommer vi att få se Schweizaren Dario Cologna.

Han ser ut att ha hittat formen bra, som så ofta när det vankas stora mästerskap. Vann hela Tour de Ski helt överlägset. Sett bra ut nästan hela säsongen, och speciellt efter nyår och under Tour de Ski. Följde upp Touren med att vinna i Österrikiska Seefeld på masstarten över 15 kilometer fristil. Det fick räcka för Cologna och valde att inte åka i Planica som var den egentliga avslutningen innan OS, men som flera åkare valde att avstå.

När formen är såpass god som den är och när man besitter såpass mycket rutin som Dario Cologna gör, så blir han ju en självklar medaljkandidat på den här Skiathlonen. Tror rentutav att han kan ta hem det här. Känns i alla fall väldigt osannolikt att han ska få stryk av tre man här.

Dario Cologna - Topp 3 - till 1.58 hos Svenska Spel med 5 units.

Dario Cologna - Vinnare - till 3.75 hos Svenska Spel med 1 unit.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt