Speltips: Ski Classics - Marcialonga

Hej!

Nära jackpot förra helgen i Schweiz och La Diagonela där Chernousov tog en andraplats bakom den fenomenale norrmannen Tord Asle Gjerdalen som vann för andra helgen i rad. Ryssen Chernousov besegrade i alla fall Nygaard vilket gav plus totalt på det inlägget.

Den här helgen är det dags för det klassiska långloppet Marcialonga, som tillsammans med Vasaloppet är de största långloppen i världen.

Marcialonga, 67.5 kilometer relativt behaglig skidåkning från Val di Fassa fram till Cavalese. Där börjar en 2.5 kilometer lång stenhård klättring, uppför serpentinerna mellan husen för att sedan gå i mål i centrala Cavalese. Denna klättring kallas för "The Cascata climb" och här är det många åkare som haft det tufft, och som kommer få det tufft på söndag.

Spelstopp 28/1, 07:55.

Tord Asle Gjerdalen - Vinna etappen - 1.95 hos Svenska Spel med 3 units.

Jag nämnde Gjerdalen högre upp, och det är han som kommer att få förtroende denna helgen.

Seger i Kaiser Maximilian Lauf och i La Diagonela. Två lopp där jag poängterade stigningarna uppför i slutskedena av loppen. Här det brukar spricka upp om det ännu inte skett något under loppet och det fortsatt är en stor klunga i täten.

Visat sig vara allra starkast båda gångerna den här säsongen, och nu med ett liknande lopp, med en såpass tuff stigning som avslut, i 2.5 kilometer, tror jag att han återigen är starkast, precis som förra året här.

Ilya Chernousov - Att besegra Andreas Nygaard - 1.60 hos Unibet med 4 units.

Samma h2h som förra veckan, som då föll väl ut. Chernousov har visat fin form den här säsongen, var tvåa förra helgen och trea i Österrike helgen innan dess.

Uppför på slutet kommer Chernousov vara starkare. Nygaard brukar få det tufft i stigningar och när den är såpass lång och tuff som denna är så tror jag att det inte kommer vara något undantag.

Tror vi kommer ha en liknande tät-trio här som förra helgen med just Gjerdalen och Chernousov och så kanske Morten Eide Pedersen som var fyra i Schweiz förra helgen.

Tror i alla fall att Chernousov kommer vara före Nygaard när de går i mål uppe i Cavalese på söndag förmiddag.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt