Speltips: Torsdagshockey - Ett Karlskrona i kris

Hej!

SHL bjuder på sex stycken matcher denna torsdag och tror mig ha hittat ett bra spel uppe i Norrland där Karlskrona är på besök och ska ta sig an Skellefteå.

Skellefteå AIK-Karlskrona HK, spelstopp 18/1, 19.00.

Vi har med denna matchen inräknat, 16 matcher kvar av den här säsongen, och ett lag som bör hitta form, och ta poäng, är Skellefteå AIK.

Fick som befarat stora problem när Joakim Lindström åkte på ett matchstraff hemma mot Luleå i Norrlandsderbyt efter en tuff tackling mot Luleås Ryan Johnston i den första perioden.

Blev tre matchers avstängning för Lindström i och med den tacklingen och under denna period på tre matcher lyckades man endast skrapa ihop en endaste poäng. En poäng borta mot Malmö efter en sanslöst tapp i tredje perioden, och så förlust borta mot Mora med 3-0 och hemma mot Linköping med 3-2.

Till back-to-back mötet fredag och lördag mot Örebro var Lindström tillbaka och Skellefteå var direkt tillbaka på vinnarspåret i en match som var fylld med utvisningar och dåligt med flyt i spelet. Skellefteå vann i alla fall den matchen ganska rättvist tillslut med 2-0. I returmötet under lördagen så fick man desto större bekymmer. Särskilt i de första två perioderna. Örebro gjorde två riktigt bra perioder och gick ifrån till en 3-0-ledning inför den tredje perioden.

I den tredje perioden visade dock vart skåpet skulle stå och satte hårt tryck nere i Örebros zon. Något jag tror man kommer göra över samtliga tre perioder i denna match mot Karlskrona.

Man kunde dock inte gå ikapp Örebro utan lyckades endast trycka in en puck bakom Kilpeläinen i Örebrokassen. Tyckte ändå insatsen var bra offensivt av Skellefteå, och tror det är någonting man kan bygga vidare på nu. För poängen måste tas, man ligger på en åttonde plats, vilket inte innebär kvartsfinalspel.

Här tror jag man inte ska ha några problem att ta alla tre poäng. Ett Karlskrona med stora problem borde bli ett lätt byte.

Man står nu på fem raka förluster. De tre senaste på bortaplan mot tufft motstånd i och med Växjö och nu senast Färjestad x2. Fortsätter i den stilen med ännu en bortamatch med ett tyngre motstånd.

Känns som luften har gått ur Karlskrona på sistone med tanke på att nederlagen bara blir fler och fler och med större och större siffror, som senast borta mot Färjestad där man blev totalt överkörda med 6-0.

Nämnt det i tidigare inlägg, att Karlskronas bortafacit inte är något att vila ögonen på som supporter till laget. Endast sju poäng på 17 bortamatcher har laget tagit och det är inte något facit man kan luta sig tillbaka emot och vara nöjda över.

Här kommer man få det oerhört tufft. Är viktiga poäng som står på spel för båda lagen här men med tanke på mer positivitet i Skellefteå med två relativt fina insatser i ryggen, så borde man inte ha några problem med att välta Karlskrona, som har det oerhört tungt nu och är verkligen i högriskzonen för ett negativt kval.

Skellefteå -1.5 till 1.85 hos NordicBet med 5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt