Speltips: Annandagshockey i Jönköping

Hej!

Får ta och önska en god fortsättning på julen. Annandag jul står på schemat vilket betyder en hel del sport under hela dagen.

I SHL bjuds vi på full omgång med sju stycken matcher, där jag riktar fokus mot Jönköping.

HV71-Örebro HK, spelstopp 26/12, 15:15.

Här kliver HV71 in som favoriter (kring 1.80) och känns ganska rimligt med tanke på hemmaplansfördelen och med tanke på hur svagt Örebro presterar på bortaplan just nu.

Men jag väljer att ta överspelet i den här matchen istället, då Örebros problem snarare ligger i de defensiva leden än i offensiven.

Libor Hudacek, som inte motsvarat förväntningarna den här säsongen, blev petad innan uppehållet och svarade sedan upp med att vara målskytt i senaste hemmamatchen mot Växjö. Nu är han kanske igång, tänkte man. Men bara ett fåtal minuter in i bortamatchen mot Karlskrona drog han på sig ett matchstraff och en två matcher lång avstängning efter en slew-foot. Ute ur matchen idag med andra ord. En Hudacek som ryktats vara på väg bort från klubben förstärkte inte direkt sin position i laget.

Man stod emot länge borta senast mot Karlskrona, då jag rekat Örebro ML, men tappade en ledning med 2-1 efter ett oerhört slarvigt byte. Där kunde man brutit den sju matcher långa sviten med förluster på bortais. Nu förlängdes den till åtta, efter att Karlskrona också lyckades peta dit en puck djupt inne i tredje perioden. Fanns mer att önska av Örebros försvar i den matchen och även i flera matcher denna säsongen. Offensiven är bra och samtliga nyförvärv, som varit tänkta att producera, har också gjort det.

Tidigare möten den här säsongen har slutat med örebrosegrar. Borta vann Örebro med 6-2. Är faktiskt den senaste matchen Örebro vann på bortaplan. Den 19 oktober. Så det var ett tag sen och man strävar efter att bryta den där negativa bortatrenden.

Offensivt är man i fas tycker jag. Men det är defensiven som kan ställa till det idag. Linus Arnesson är skadad sedan tidigare och inte spelklar än efter operationen. Victor Bartley borta med det kanadensiska landslaget, och lagkaptenen Viktor Ekbom klev av senast, och är inte hundra procent att räkna med i eftermiddag. Junioren Lukas Pilö kommer få chansen här, och är inte en lätt uppgift att spela annandagshockey i Kinnarps Arena.

HV71 kommer från två raka vinster, nu senast mot Mora på bortaplan och innan dess på hemmaplan mot Luleå. Är ett relativt stabilt lag och ligger ovanför strecket, på en sjätteplats.

Har målvakten Linus Söderström skadad och kommer bli borta ett antal veckor till på grund av operation. Fredrik Pettersson-Wentzel har vaktat kassen i Söderströms ställe. Är inte samma kvalité på "PW" som Söderström så är ett litet avbräck för HV71 i och med denna skada.

Tror som sagt att Örebro kan matcha HV71 här, och det på offensiva grunder. Är defensiven problemen ligger i med tanke på några tunga avbräck här. Samtidigt har HV71 avbräck när man inte kan spela sin förstemålvakt. Fartfyllt och målrik annandagshockey i Jönköping tror jag på, och spelar Över 4.5 Mål till 1.91 hos NordicBet med 4 units.

God fortsättning!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt