Oskar Hanssons blogg

Speltips: SHL tillbaka efter landslagsuppehåll

Hej! 

 

Efter landslagsuppehåll är det nu dags för SHL-hockey igen. Full omgång direkt idag, tisdag med sju matcher där jag tar ett spel i Örebro som tar emot Skellefteå. 

 

Örebro HK-Skellefteå AIK, spelstopp 14/11, 19.00 

 

Match igen i Behrn Arena som fick vara Tre Kronors spelplats i första matchen under Karjala Cup då Tjeckien besegrades. Nu är det dags för svensk klubblagshockey i arenan igen och det är finbesök från Norrland i och med att Skellefteå gästar. 

Ett Skellefteå fyllt med stjärnor både från nyligen spelade Karjala Cup, och  även spelare som även de håller hög nivå i SHL. 

Ingen har nog undgått "Skellefteå-kedjan" som var med och bidrog till Sveriges två, av tre möjliga, segrar i Karjala Cup i veckan. Kedjan bestående av Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller har skördat stora framgångar hittills under säsongen i klubblaget och nu när chansen gavs att spela tillsammans i en kedja i landslaget, tog de den med råge och var en offensivt framstående formation. 

Nu vankas det match i SHL igen men kommer fortfarande att matchas med varandra, och tror Örebro kan få en del problem med den här formationen, som var för sig ligger på första, fjärde och åttonde plats i poängligan, vilket är imponerande. 

Precis före uppehållet inkasserade man två segrar på de två sista matcherna. Åkte innan dess på dubbla förluster i back-to-back-mötet med Djurgården. Men känns för övrigt stabila och hittas som sagt på en fjärdeplats i tabellen. Mycket starka offensivt och lite så man vinner matcherna, bland annat 10-4 hemma mot Mora, då man inte direkt visade upp någon bländande defensiv. 

Och på tal om icke-bländande defensiv, så kan man direkt kliva in hur Örebros avslutande omgångar innan uppehållet såg ut. Fyra raka förluster med svaga insatser, mot lag som man borde ta poäng emot. Mora borta och hemma samt Karlskrona borta. Totalt en poäng på dessa tre, samt förlust mot otroligt hemmastarka Djurgården. Aldrig skönt att gå in i ett uppehåll med dåliga vibbar, men kanske passade det bra i det här fallet, för att förhoppningsvis få ihop spelet igen under den matchfria perioden. 

Började säsongen riktigt bra förvarsmässigt men har under säsongens gång släppt till alltfler chanser och mål, vilket också gjort att det blivit fler förluster och en sämre tabellplacering. 

Tror man kommer att få det tufft här, med tanke på att Skellefteå är ett mycket bra lag och besitter en mängd klasspelare i sitt lag. Örebro har en lite bräcklig defensiv för tillfället, men bjuder alltid upp till match på hemmaplan, och gör alltid mål när det är hemmatch på schemat. Detta kan bli en underhållande och målrik match och spelar över 4.5 Mål till 1.82 hos NordicBet med 5 units.

 

Oskar Hanssons blogg

Oskar Hansson

Finns på Twitter som OskarHansson2

Oskar är en sportintresserad 19-åring hemmahörandes i Örebro. Missar inte gärna en match när stadens hockeylag spelar och när det handlar om sporten fotboll så ser han helst Premier League då hjärtat slår för Chelsea. Här kommer Oskar mest bjuda på analyser och speltips från den svenska ishockeyn, men även spel på vintersporter, så som skidskytte & längdskidor kommer att förekomma.

Sveriges bästa

Kända profiler