Speltips: Svagt Rögle mot starkt Växjö

Hej!

Två fredagsmatcher på menyn där jag riktar fokus mot Ängelholm där Rögle tar emot Växjö hemma i Lindab Arena.

Rögle BK-Växjö Lakers, spelstopp 3/11, 19.00

Det är ett lite svajigt Rögle som nu tar emot Växjö. Man har varit lite upp och ned under säsongen med en katastrofal inledning, för att sedan stå för en handfull starka prestationer, och nu igen falla platt i fyra raka förlustmatcher.

Laget tog en stark tvåpoängare i Luleå, följde upp det med att besegra Färjestad med hela 5-2, och också besegra Brynäs på bortaplan. Men vad hände sen? Var det ren slump att man vann dessa tre matcher? Kanske inte slump. Men känns som att Rögle inte är bättre än att vara i det absoluta bottenskiktet den här säsongen. På sina fyra senaste matcher, där som sagt samtliga skrevs som förluster, gjordes totalt fyra mål, och man släppte in hela fjorton. 4-14 i målskillnad på sina fyra senaste är inget man vill ha i ryggsäcken när man ska kliva in i match och speciellt inte när det vankas match mot serietvåan Växjö, som även denna säsongen ser ut at vara ett lag i den absoluta toppstriden.

Men Rögle. Varken fått igång offensiven eller defensiven, så målen läcker in bakåt samtidigt som man inte har förmågan och skärpan att skapa tillräckligt med chanser och heller inte kunna förvalta de chanser man får.

Haft sin utpekade förstemålvakt Ville Kolppanen skadad sedan tidigt på säsongen och plockade efter det in Färjestads före detta målvakt Justin Pogge. Ingen lätt uppgift för honom och han har haft en tuff period och släppt in 29 mål på sina nio spelade matcher för laget.

På andra sidan isen står ett mycket bra Växjö Lakers som fortsätter gå starkt. Vinst på övertid i smålandsderbyt mot HV71 i lördags, och har innan dess vunnit stort mot Frölunda och besegrat Färjestad på bortaplan. Men man är ju inte oslagbara den här säsongen. Förluster mot Luleå och mot Malmö men i övrigt en mycket bra säsong för Växjö hittills.

Tvåa i SHL bakom Färjestad. Besitter den absolut starkaste defensiven och har också en rad klasspelare i offensiven. Däribland Elias Pettersson som verkar kommit igång på riktigt nu. Janne Pesonen skadad för en tid framöver, missat en del matcher och är inte med här.

Nämnde på inlägget till igår (Mora-Malmö) att Malmö satt med det bästa försvarsspelet. Så är fallet om man tittar till hur det ser ut just för stunden, men sett över hela säsongen så är det Växjö som stått emot bäst och släppt in minst antal mål av samtliga lag. Viktor Fasth såklart en bidragande orsak till det, men andremålvakt Viktor Andrén har gjort det bra i de tre matcher han fått chansen. Kan mycket väl vara han som står ikväll med tanke på att det är match imorgon igen, då detta är ett så kallat back-to-back-möte. Tror oavsett att Rögle kommer att få svårt att göra mål på ett såpass tätt Växjö, som aldrig låter målen rinna iväg för sina motståndare.

Allmänt tufft i Rögle just nu. Fyra raka förluster och svårt både med produktionenSvårt att få skutan att vända i en sådan här typ av match tror jag. Växjö kommer nog stå emot alldeles för bra för att det här ska gå vägen. Spelar Rögle Under 2 mål (insats tillbaka vid exakt 2) till 1.72 hos Unibet med 5 units och också att Växjö vinner och håller nollan efter fulltid till 7.00 även det hos unibet, med 2 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt