Speltips: Tisdagsdubbel inleder hockeyveckan

Hej!

Blev tyvärr förlust på lördagens speltips (Frölunda -1.5) (2-2). Men nya tag idag då en ny hockeyvecka drar igång imorgon tisdag då det bjuds på två matcher från SHL och där Hockeyallsvenskan har sin premiär med tre stycken matcher.

Jag väljer dock att lägga fokus på de två SHL-matcherna som är matchen i Växjö där Brynäs gästar Vida Arena, samt Karlskrona som tar emot Skellefteå.

Växjö-Brynäs, spelstopp 19/9, 19.00

Hemmalaget har stärkt upp laget en aning jämfört med förra säsongen och besitter bland annat Viktor Fasth som burväktare där längst bak, och anses av många vara den bästa värvningen av samtliga inför denna säsongen. Nämnde fler nyförvärv i det första inlägget för säsongen, men däribland finns till exempel Janne Pesonen och Elias Pettersson.

På försäsongen har man hunnit med nio stycken matcher och man har gått oerhört starkt i turneringen CHL samt i "vanliga" träningsmatcher. Fem vinster, tre oavgjorda och endast en förlust på dessa nio sedan man relativt snöpligt åkte ut redan i kvartsfinalserien förra säsongen, mot Malmö.

Den enda förlusten har kommit mot Frölunda (4-5) vilket ändå får ses som ett godkänt resultat med tanke på vilket motstånd som man ställdes emot. Växjö känns på gång och är en stark guldkandidat och vann grundserien förra säsongen.

Motståndarna i denna matchen är också på gång och har även de haft en fin försäsong med spel i CHL. Sju matcher och bara en förlust, mot Djurgården, en oavgjord, mot Helsingfors, och sedan resten segrar. Segrarna mot polska Krakow kanske inte är något att dra för stora växlar av (8-0, 3-2), men segrar var det i alla fall. Dock är motståndet i denna match några snäpp bättre och på hemmaplan vet vi att Växjö är oerhört starka och ger inte bort särskilt många poäng.

Tror Växjö är alldeles för bra för att Brynäs ska kunna knipa alla tre poäng nere i Växjö imorgon och det första spelet blir såldes Växjö +0.5 (1X) till 1.38.

Karlskrona-Skellefteå, spelstopp 19/9, 19.00

Här känns det lite tvärtom gentemot i den ovanstående matchen. Hemmalaget känns svagt och man vet faktiskt inte riktigt vart man har Karlskrona denna säsongen. Jag själv tror på en placering i bottenskiktet och finns inte så mycket som talar för att det ska kunna gå bättre än så. Har på försäsongen spelat sex stycken träningsmatcher, där det blivit två vinster, två oavgjorda och två förluster, bland annat 1-7(!) mot Malmö.

Man har tappat sin stora stjärna från de föregående säsongerna, Alexander Bergström till Sibir Novosibirsk i KHL vilket var ett ganska väntat tapp, men ack lika tungt för det. Jimmy Andersson och Niklas Arell har lämnat för större uppdrag i SHL i Linköping respektive Malmö.

Man har värvat spelare, men jag tycker det känns lite klent det här faktiskt. Henrik Lundberg in som back-up till Johannes Jönsson i målet. Cory Murphy (Växjö) och Bobbo Petersson (Örebro) är backarna som plockats in och på forwardsfronten har Ludwig Blomstrand (Almtuna), Konstantin Komarek (Malmö), Carl Persson (Karlskoga), och Henrik Törnqvist (Linköping) värvats. Inga starka namn på pappret och men har Karlskrona tur kanske de kan få ett lyft i den nya tillvaron. I alla fall tror och tycker jag att Karlskrona är sämre denna säsongen än den gångna, då man var nära att nå en plats för play-in, men inte nådde ända fram.

På andra sidan isen imorgon står Skellefteå som vill lämna förra säsongen bakom sig då det blev uttåg i kvartsfinalserien mot Frölunda i den sjunde och avgörande matchen i Scandinavium. Fredrik Öberg är inte kvar som tränare och det är Bert Robertson och Stefan Klockare som ska ta hand om denna, i alla fall tidigare, maskin som har förutsättningar att gå långt i år. Nämnde de i första inlägget innan premiären, med dess värvningar av bland annat Jonathan Pudas som kan ta ytterligare kliv i Skellefteå. Möter här sin gamla klubb Karlskrona som han var med och bar upp till SHL innan han värvades till Brynäs. Joakim Lindström var jag inne på då också, och får han och Oscar Möller ihop det som de gjort tidigare, så kan det bli en riktigt trevlig säsong för de gulsvarta norrlänningarna.

Tre vinster, två oavgjorda och två förluster på de sju tränings- och CHL-matcherna man spelat nu på höstkanten.

Ett hungrigt och revanschsuget Skellefteå tror jag kommer bli svårslagna trots hemmaplansfördel för Karlskrona. Här ska man inte förlora och det andra spelet blir därmed Skellefteå +0.5 (X2) till 1.35.

Dubbel: Växjö +0.5 + Skellefteå +0.5 till 1.86 hos Unibet med 5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.