Speltips: Seriepremiär i Scandinavium!

Hej!

Seriepremiären i SHL står som bekant runt hörnet och på lördag kväll är det ett intressant möte som står på schemat mellan stora starka Frölunda mot nykomlingen Mora, som med stor sannolikhet kommer gå en tuff säsong till mötes.

I första inlägget inför säsongen med de olika långtidsspelen nämnde jag Frölunda och gjorde också en liten genomgång av laget då de ingår i min förväntade topp 6 i grundserien, nämligen som tippat förstalag av mig.

Så kanske skulle passa att göra en kort genomgång av nykomlingen Mora som nu är tillbaka i högstaligan efter nio säsonger i Hockeyallsvenskan, och också bjuda på ett säsongsspel på laget.

14.Mora

Nja, jag får inga bra vibbar av Moras lag i år faktiskt. Kanske hade man tyckt annorlunda om man visats att det var fjolårstränaren Jeremy Colliton som stod i båset även denna säsong, men så är ju tyvärr inte fallet för Moras del.

Både huvudtränare Jeremy Colliton och assisterande tränare Thomas Mitell har lämnat för uppdrag i Chicago Wolves respektive AIK, så nu är det andra röster i omklädningsrummet och i båset.

Mattias Karlin ifrån överraskningen Västervik förra säsongen kliver in som huvudtränare och vid sin sida har han Mikael Johansson som förra året var huvudtränare för Vita Hästen. Innan dess ett antal år på nacken som assisterande tränare i Djurgården så lite SHL-rutin finns det i alla fall i detta Mora.

Truppmässigt ser det okej ut, men det är inte direkt så man faller av stolen när man ser laguppställningen. Tappat Kevin Gagné och Pierre Engvall till Rögle respektive HV71, som nog anses vara de tyngsta spelarförlusterna för laget inför denna säsongen, då de satte stort avtryck när man tog sig upp till högstaligan i våras.

Matt Bailey är kvar vilket är viktigt och likaså Jacob Nilsson.

Man har värvat mycket, men frågan är om det är bra värvningar eller inte.

Backarna Steven Seigo och Keaton Ellerby ansluter från finska Lukko och ska tillföra något extra på backsidan. Tillbaka i svensk ishockey är Daniel Grillfors efter tre säsonger i Finland. Ska bli intressant att se vad 35-åringen har kvar att ge denna säsong.

Tomas Skogs, John Persson, Jacob Lagacé och Michael Haga ansluter från olika SHL-klubbar, men det är ju inte direkt några tunga namn som nykomlingen värvar in. Så jag har inga stora förväntningar på laget i år, snarare tvärtom. Undviker de sistaplatsen är det en bedrift enligt mig.

Så Mora kommer få det tufft, minst sagt. Glappet upp till övriga lag känns faktiskt rätt stort, och därmed har jag hittat värde i följande spel på laget inför kommande säsong:

Slutplacering i tävlingen - Exklusive slutspel

Mora IK plats 13:e-14:e. 1.40 Unibet. 9 Units.

Väljer en tung insats här då jag tycker det är stort värde i 1.40 på att Mora slutar antingen sist eller näst sist.

Kommer premiären bli lika tuff som säsongen för Mora? Jag har i alla fall en känsla av det när man ska ner till Göteborg och Scandinavium imorgon lördag för match mot Frölunda.

Frölunda HC-Mora IK, spelstopp 16/9, 18.00.

Varit inne på båda lagen nu, Frölunda skrev jag om i förra inlägget och tycker deras bygga ser intressant ut med en mycket stark offensiv och ett gäng intressanta nyförvärv, och Mora var jag inne på i dagens inlägg.

Så det känns lite som toppen mot botten redan nu, innan säsongen ens startat, och kanske är det rätt?

Frölunda har matchats hårt på försäsongen med fyra stycken CHL-matcher där man vunnit samtliga. Två stycken mot österrikiska Klagenfurt och två mot Zürich från Schweiz.

Har utöver det besegrat Växjö, Leksand och HV71 och endast åkt på en förlust och det var i den inledande träningsmatchen mot Färjestad som den förlusten kom (4-5).

Så formen på hemmalaget är god när man nu kliver in i en säsong där man är guldfavoriter och där målet från laget självklart också är guld.

Mora har matchats hårt på försäsongen med åtta stycken matcher. Vinst på fulltid mot Djurgården (2-0) och Modo (3-1) samt vinst i förläning mot Skellefteå (1-0) och Björklöven (2-1).Däremellan förlust mot Lillehammer (2-3), Timrå (1-5), Luleå (2-5) och nu senast mot Brynäs med 6-2.

Så kanske inte en lika stark försäsong som Frölunda gjort men det är ju som sagt ett förväntat topplag mot ett förväntat bottenlag, så då borde ju även skillnaden i resultatraden vara olik den andres.

Tror helt enkelt Frölunda är alldeles för bra på pappret, jämfört med ett svagt Mora, utan förra säsongens mirakeltränare Jeremy Colliton. Frölunda är också redan inne i tävlingssäsongen vilket jag också tror kommer visa sig från start med ett högt tempo från ett heltaggat hemmalag.

Frölunda -1.5 till 1.73 hos Pinnacle

5/10 units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.