Speltips: Nu kör vi!

Halloj!

Det var ett tag sedan senaste inlägget och sedan förra säsongens ishockeysäsong avgjordes. Nu är det dags för en ny säsong men först passar det bäst med en summering av både den hockeymässiga, och min egen spelmässiga.

Det blev alltså HV71 som blev svenska mästare i ishockey säsongen 2016/2017 men det satt långt inne i finalserien mot Brynäs och det krävdes till och med förlängning i den sjunde och avgörande matchen nere i Jönköping där hemmalagets Simon Önerud senare kunde avgöra.

Seriesegraren Växjö åkte ut redan i kvartsfinalen mot ett starkt Malmö Redhawks vilket nog ställde ganska många, inklusive mig. Detta gjorde sedan att vi inte fick den där dröm-semifinalserien mellan Växjö och HV71, som säkerligen hade varit en fröjd för ögat. Nu blev det istället Malmö som fick bjuda upp till dans men det var ett alldeles för starkt HV71 som stod på andra sidan isen och som sedan tog hem både matchserien och sedan finalserien.

För min egen del så blev föregående säsong på 1x2.se relativt kort då jag kom in lagom till slutspelet, men denna säsongen är jag med från starten av grundserien så kommer bli en hel del jämfört med vad som går att få med i ett slutspel då lagen och matcherna reduceras under tidens gång.

Blev i alla fall 28 lagda ishockeyspel förra säsongen, 14 vinster och 14 förluster, och en ROI på 100,88%, vilket inte säger någonting på ett så fåtal lagda spel.

Kommer, precis som förut att köra vidare på 1–10 units där de flesta spelen kommer att hamna kring 4-6. Finns det stort värde trappas insatsen givetvis upp.

Sådär, då kanske det är dags att skriva igång den nya säsongen med en kort genomgång av de lag jag tror kommer att hamna topp 6, samt tre stycken långtidsspel som jag tror på och som ska bli intressanta att följa under säsongen.

Jag kommer att skriva genomgången av lagen i den ordning jag tror de kommer placera sig under säsongen, så högst upp det lag jag tror vinner SHLs grundserie och så vidare.

1. Frölunda

Åkte snöpligt ut i den sjunde och avgörande semifinalen hemma mot Brynäs efter att Gävlelaget vände på matchserien från 2-3 till seger 4-3. Var nog en missräkning att uttåget skulle bli redan där, och inför denna säsongen så är man den stora guldfavoriten, både hos mig, journalister och även övriga tränare i serien. Så vad är det som gör att laget tar hem det här då?

Man har tappat ett antal viktiga spelare från föregående säsong men också ersatt dessa med riktigt välkända namn. De tyngsta tappen är såklart Johan Sundström och Henrik Tömmernes. Har istället plockat in bland annat poängligavinnaren från säsongen 2015/16, Ryan Lasch, som nu är tillbaka i Frölundatröjan efter en säsong i schweiziska Bern. Har även värvat in Max Friberg som efter några år i Nordamerika flyttar hem till Sverige. Tvillingarna Ponthus och Pathrik Westerholm var med och slog ut laget förra året med Brynäs och är två duktiga offensiva krafter som man kan ha stor nytta av. Adam Almqvist från HV71 är nyckelvärvningen på backsidan. Även värvat in Lias Andersson från HV71, men allt tyder på att han den här säsongen kommer att spela i NHL med New York Rangers, som han nu i somras blev draftad av.

2. Skellefteå

Bert Robertsson är vid rodret hos Skellefteå igen och det är en stor anledning till att jag tippar laget såhär högt denna säsong. Fredrik Öberg hade en misslyckad tränarsejour i klubben och laget hamnade inte förrän på en sjätteplats i sluttabellen. Åkte sedan ut i kvartsfinal mot Frölunda.

Har inför denna säsong tappat sina två duktiga backar Niclas Burström och Sebastian Aho, men har istället fått in fulldugliga ersättare i de kanadensiska försvarsspelarna Morgan Ellis och Michael Kostka, och så Jonathan Pudas från Brynäs som jag tror kan ta ytterligare kliv i Skellefteå efter några fina år i Brynäs och Karlskrona.

Tungt tapp på forwardssidan i och med att Jimmie Ericsson inte kan fortsätta. Även tappat Andrew Calof till Växjö. Där har man istället fått in Matt Anderson från Djurgården som har sina styrkor i offensiven.

3. Växjö

Förra årets seriesegrare Växjö åkte snöpligt ut i kvartsfinal mot Malmö och ska nu försöka att ta ytterligare kliv för att återfå SM-guldet som man vann 2015.

Värvat in stormålvakten Viktor Fasth som var med och vann VM så sent som i våras. Spås bli en nyckelspelare för Växjö och svårt att säga något annat om det.

Daniel Rahimi, Joel Persson, Peter Andersson och Ben Youds har förstärkt på backsidan och framåt har man värvat in Janne Pesonen, Elias Pettersson, Andrew Calof och Martin Lundberg. Samtliga värvningar känns smarta vilket göt att jag placerar laget högt upp i tabellen.

Spelarförlusterna är några stycken och däribland Dennis Everberg som fick en plats i VM-laget i våras. Emil Pettersson till Nashville och Olli Palola till Jokerit. På backsidan Cory Murphy till Karlskrona, och Philip Holm till NHL och likaså Calle Rosén. Sen har Djurgården snappat åt sig målvakten Joacim Eriksson, men den positionen har man verkligen stärkt upp på.

4. Brynäs

Finalförlust förra säsongen, men så långt tror jag inte att gävlelaget kommer att ta sig den kommande säsongen. Tror att laget tappat alldeles för många viktiga spelare för att kunna återuppta den bedriften. Man har tappat Oskar Lindblom, tvillingarna Westerholm, Jonathan Pudas, Tomas Zaborsky och Nick Johnson.

Istället värvat in unga Henrik Larsson på backsidan från BIK Karlskoga samt fyra nya forwards. Louie Caporusso, Aaron Palushaj, Christopher Liljewall och nu senast, Mikael Johansson in på forwardssidan.

Nytt ansikte på tränarbänken då Tomas ”Bulan” Berglund lämnat för Luleå. Istället är det Roger Melin som styr och ställer i Brynäs bås, och det ska bli intressant att se vilka förändringar det kan ge.

5. HV71

SM-guldmedaljörerna från i våras ska försöka försvara pokalen men inte kommer det att bli lätt. Tappat mängder med spelare och även värvat in en hel del. Frågan är om dessa kan ersätta guldmakarna som nu försvunnit från klubben. Lias Andersson, Simon Önerud, Ted Brithén, Filip Sandberg, Pär Arlbrandt, Erik Christensen och Andreas Borgman är bara ett axplock av de spelare som lämnat efter att SM-guldet blev klart i slutet av april.

In har man värvat intressanta spelare, bland annat Pierre Engvall som gjorde en riktigt fin säsong för Mora. Robin Figren från Frölunda och Bill Sweatt från Luleå är två relativt välkända namn inom den svenska ishockeyn och har förstärkt HV71. Lägg därtill Rögles Sebastian Wännström och Victor Ejdsell, och så Topi Jaakola på backsidan samt Max Wärn från Kunlun i KHL. Det är starka värvningar, men att få ihop det så bra som förra säsongen tror jag kan bli svårt. Men intressant lag absolut.

6. Malmö

Förra säsongen slogs de ut av guldmedaljörerna i semifinalen och hade dessförinnan slagit ut seriesegraren Växjö. Inför denna säsong så har man rustat vidare på sitt projekt som går från klarhet till klarhet för varje säsong som går.

Spelarförlusterna är inte så tunga, det är Ilari Filppula och Andreas Thuresson som är de tyngsta förlusterna på forwardssidan och på backsidan har Andre Benoit lämnat för NHL.

In har man plockat in ett gäng intressanta spelare. Andy Miele från Philadelphias organisation känns som en klasspelare rakt igenom, och har redan visat sina starka sidor i de CHL-matcher som spelats nu på höstkanten. Max Görtz är tillbaka i svensk ishockey och likaså Daniel Zaar som båda två känns hyperintressanta i offensiv väg. Johan Olofsson från Leksand förstärker också han offensiven och på backsidan tillkommer Niklas Arell, Anton Mylläri och Tuukka Mäntylä. Bra värvningar av Malmö.

Det är min topp 6 det, och skulle jag tippa hela tabellen, ser den ut enligt följande:

---

7. Linköping

8. Färjestad

9. Djurgården

10. Luleå

---

11. Örebro

12. Karlskrona

---

13. Rögle

14. Mora

Det var lagen det, och då börjar vi närma oss de konkreta speltipsen som vi ska jobba in under säsongens gång, så nu kör vi!

Vinnare Poängligan – Exklusive slutspel

Joakim Lindström – 5.00 Unibet. 7 Units

Han är nog seriens bästa lirare ihop med Frölundas nyförvärv Ryan Lasch och det är nog säkerligen därför det är de två som är favoriterna att vinna grundseriens poängliga.

Joakim Lindström vann poängligan förra säsongen före Linköpings Broc Little. Nu är inte amerikanen kvar i varken klubben eller ligan, men det finns trots det gott motstånd till Skellefteåsonen. Ryan Lasch är som sagt tillbaka i SHL och Frölunda och anses vara den största konkurrenten till Joakim Lindström angående vem som står för flest poäng.

Jag tror så här. Joakim Lindström kommer att ha stort ansvar för Skellefteås offensiv i år och att den klickar och likaså powerplayspelet. Oscar Möller och han har tidigare visat upp fint samarbete och poängproduktion och väntas göra det även den här säsongen. Har en ny lekkamrat i powerplay i form av Jonathan Pudas från Brynäs som brukar kunna leverera från sin blålinje i just powerplay.

Till skillnad från Joakim Lindström, så kommer Frölunda och Ryan Lasch ha ett koppel med spelare som kan producera poäng, vilket gör att ansvaret på poängproduktionen läggs lika hårt på en spelare, som det görs på just Joakim Lindström, och det är det som gör att jag separerar dessa två första spel, eftersom Frölundas bredd på offensiven är så stor. Tycker även Joakim Lindström är bättre kvalitetsmässigt jämfört med Ryan Lasch, så det ska verkligen bli intressant att följa denna kamp.

Flest gjorda mål – Exklusive slutspel

Frölunda - 3.50 Unibet. 6 Units

Nämnde det i föregående speltips, Frölundas bredd på offensiven är stor och de har en hel del poängproducerande spelare i truppen. Utöver Ryan Lasch som redan är nämd ett antal gånger, så besitter man spelare såsom Carl Grundström, Victor Olofsson, Simon Hjalmarsson, Sean Bergenheim, tvillingarna Westerholm, Max Friberg, och såklart Joel Lundqvist. Det som gör att jag tror mer på detta spel än på ”Vinnare grundserien” eller ”Vinnare SM-guld” är att försvaret inte är lika välrustat som den offensiva biten. Har snittat fyra mål/match under försäsong + CHL vilket är relativt bra med tanke på vilka man har ställts emot.

Främsta utmanarna här är Växjö och Skellefteå och Skellefteå nämnde jag i ovanstående speltips, om att de inte riktigt har den offensiva bredden. Växjö har värvat intressant men tror att man mer kommer förlita sig på försvaret samt Viktor Fasth i målet, som gör att inte blir lika beroende av att ha ett superbra anfallsspel. Bra trupp absolut men ser inte sådana oerhörda styrkor i det offensiva spelet som jag gör hos Frölunda, vilket gör att det här blir ett givet spel inför säsongen 2017/18.

Vinnare Hockeyallsvenskan

Leksands IF – 3.00 bet365. 7 Units.

Vi kliver ned ett snäpp i seriesystemet och hamnar i Hockeyallsvenskan där jag tycker att oddset på Leksand att vinna serien är alldeles för högt.

Man har fått behållit stora delar av förra säsongen trupp då man åkte ur SHL efter ett dramatiskt kval mot dalakonkurrenten Mora. Spelare som Mattias Ritola, Johan Porsberger och Jesper Ollas är kvar, och man har toppat det med att värva in rutinerade backen Fredrik Lindgren från Skellefteå, Mattias Nilsson från Timrå samt Anton Karlsson från Frölunda, David Åslin från Rögle och Alex Friesen från AHL, som samtliga tre förstärker på forwardssidan.

Största, och kanske enda hotet, är AIK. Men det finns en stor skillnad mellan lagen. AIK har tappat otroligt många, och viktiga spelare från förra säsongen, samt tränaren Roger Melin. Michael Lindqvist (Färjestad), Daniel Olsson-Trkulja (Linköping), Fredrik Karlström (Linköping), Jonathan Andersson (Örebro), Anders Eriksson (Lausitzer), är bara några av de tunga spelarförlusterna som man åkt på under våren och sommaren sedan säsongen tog slut. Lägg därtill att man tappat tränaren Roger Melin till Brynäs i SHL, och man har nu istället plockat in Thomas Mitell, som förra säsongen var assisterande tränare i lyckosamma Mora. Nu är han head coach för första gången i karriären, och det lär inte bli något lätt första uppdrag för den gamle Västerås- och Örebrobacken.

Tror helt enkelt att AIK har för dålig trupp jämfört med Leksands, i och med dessa tunga tapp på nyckelspelare som bar laget förra säsongen.

Allt tyder på att Leksand tar hem denna serie och 3.00 finns det mycket värde i enligt mig!

Det var det, nu får pucken släppas så vi kan jobba in dessa spel! Nu kör vi!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.