Speltips: Bäddat för målfest i Östergötland

Kvartsfinaldags i Linköping som ställs mot Brynäs i den matchserie som jag, på förhand tycker är den jämnaste.

Match nummer ett spelas i SAAB Arena i Linköping lördag kväll där chansen att få se många mål falla, är stor.

Det har varit ett litet kort uppehåll för de redan kvartsfinalklara lagen, i och med att ”Play in” skulle bli färdigspelat och de sista två kvartsfinal-lagen skulle koras. Det slutade med dubbla favoritsegrar där, igenom Färjestad och Malmö, som ställs emot HV71 respektive Växjö.

Men fokuserar nu på denna mycket intressanta match-up mellan Linköping och Brynäs. Det är alltså lag 4 mot lag 5 från grundserien som ställs mot varandra. Skiljde bara tre poäng mellan lagen när alla 52 omgångar var spelade, och jag skulle säga att det inte riktigt finns någon favorit i detta mötet. Dock är det möjligen så att hemmaplansfördel avgör till Linköpings favör. Men som sagt, jämn match-up mellan två offensiva lag, därför tror jag på detta spel:

Match: Linköpings HC-Brynäs IF

Spel: Över 4.5 Mål

Odds: 1.92

Bookie: NordicBet

Värdering: 4/10

Spelstopp: 18.00

Linköpings HC har gjort en fin säsong och motsvarat de förväntningar som hade ställts på dom. Kom som sagt på en fjärdeplats i grundserien bakom Växjö, HV71 och Frölunda, vilket är ett bra betyg för östgötarna med Dan Tagnes vid rodret.

Spelar en bra och fartfylld ishcokey och besitter mängder med spetskompetens i sina stjärnor, bland annat Broc Little som kom på en andraplats i grundseriens poängliga.

Laget har en tydlig idé med sitt spel och sätter ofta en bra press högt upp i plan, vilket medför farliga lägen både framåt och bakåt, vilket gynnar detta överspel.

Har ett offensivt skickligt lag, och det är där man vinner sina matcher. Besitter inte någon kanonmålvakt som många av de andra lagen gör, vilket gör att den defensiva stabiliteten inte riktigt finns där som hos andra lag. Men som sagt, den offensiva, och individuella skickligheten har burit Linköping framåt den här säsongen, och det känns som att Dan Tagnes är en lämplig tränare för klubben.

Motståndet man ställs inför är Gävlelaget Brynäs IF som påminner lite om Linköping. Man har ett bra, och namnstarkt lag, främst offensivt, där man besitter fyran, femman och sjuan från poängligan, där 7an, Kevin Clark dessutom gjorde flest mål av samtliga i hela SHL under grundserien.

Defensivt är man inte särskilt starka, är av kvartsfinal-lagen det lag som släppte in flest mål, var på en nionde plats i den ”tabellen”. Offensivt däremot, där finns det kvalité. Jag nämnde at de besitter tre stycken av topp sju i poängligan, men det räcker inte där. Brynäs bredd på offensiven är otroligt bra och man har fyra kedjor som kan producera mål.

Precis som Linköping så har man inte någon riktig stjärnmålvakt som brukar kunna bli avgörande i slutspelet, utan man har Felix Sandström och David Rautio som kamperar om målvaktsposten. Linköpings målvaktspar består utav Marcus Högberg och Jakob Johansson.

Så målvaktsspelet kan bli en viktig faktor i en sån här match. Men tror att både Dan Tangnes och Tomas ”Bulan” Berglund väljer att spela ut sina offensiva kort här.

Kort och gott, två lag med bättre offensiv än defensiv, för mig låter det som en målrik drabbning.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt