Speltips: Tom och Jerry på Ljusdals IP ikväll?

Hallå alla bandyälskare och Baselinebetting! Det blev riktigt nervig igår när vi hade 4-4 efter 72 minuter. Sen blev det mållöst under 18 minuter + tillägg, vilket vi tackar ödmjukast för. Prick 8 mål alltså och hela min utläggning om en målsnål match sprack, men tack och lov inte spelet på U8.5 mål! Idag skippar jag Edsbyn v Sandviken och väljer att fokusera på kvalet istället.

Ljusdal v Tillberga
Ojojoj, vilken match vi har här! Ljusdal behöver en poäng för att säkra spel i elitserien till nästa säsong, allt detta inför den trogna publiken på Ljusdals IP. Tillberga måste i princip vinna denna match för att inte fiaskot med stor F skall bli ett faktum. Visst kan Nässjö sprattla till och ta poäng av Kalix men det ser jag som föga troligt. Jag är faktiskt duktigt besviken på Tillberga och att man satt sig i den sitsen man är i inför kvällens möte. Dåligt är bara förnamnet. Tror att man underskattat sina motståndare och överskattat sig själva. Jag var själv en av de som gapade och skrek om att man skulle gå rent i kvalet så jag är absolut inte bättre än någon annan här. Frågan är om man kan resa sig ikväll borta mot otroligt starka Ljusdal? Oklart, är mitt spontana svar.

Det som talar för Tillberga är att man har underpresterat kraftigt och kanske, bara kanske kan vi få se en ketchupeffekt lik Gripens 9-0 seger mot Tellus i tisdags. Blir helt brydd om vi får samma siffror men spelmässigt, kanske. Ljusdal har sin gameplan klar och jag blir förvånad om vi får se något annat än det framgångsrika defensiva spelet man förlitat sig på under hela slutspelet. Jag kommer inte ta ställning till hemma eller bortaseger i denna match, då jag inte anser mig vara förmögen att förutspå utgången.

Vad jag dock kommer ta ställning till är antalet mål i matchen, där tror jag mig kunna bidra med mer. Ljusdal kommer krympa ytor och backa hem för allt vad man är värd, det kommer till och med vara släkt lyse i kiosken ikväll, så stäng kommer det vara. Tillberga kommer trycka på för att försöka få hål på hemmalaget för allt vad man är värda. Senaste matchen lagen emellan slutade 4-5 efter ett sent avgörande från Ljusdals levande legend Michail Svesjnikov. Vi satt då på under 8.5 mål och det var minst sagt surt. Ikväll byter jag däremot sida. Har vänt och vridit på denna match då jag anser att det är den match det finns mest potential i. Jag tror vi får se en ganska avslagen första halvlek med max 2 mål. Sen i andra kommer det öppna upp sig rejält då spelet blir mer och mer desperat. Målskillnad kommer bli viktig här vilket kommer göra att Ljusdal inte nöjer sig med en hedersam förlust heller utan kommer jaga mål även om matchen skulle vara ”körd” för deras del. Tillberga kommer kriga till sista blodsdroppe och mot Kalix fick vi se prov på hur vacklande deras försvarspel är när man jagar mål. Jag tror vi får se 8-9 mål i denna match tillslut då jag tor det kommer bli, som rubriken lyder, ett jagande lag och ett jagat lag under sista 20 minuterna.

Unibet är det enda bolaget med en 7.5 lina så många av er kommer tyvärr inte hinna på denna.. Spelet blir alltså Ö7.5 mål till 1.75 hos Unibet med 3/5 units. Under tiden jag skrev detta inlägg hade jag omedvetet Dropkick Murphys låt ”First Class Loser”, hoppas inte det var ett tecken. Trevlig torsdag på er!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt