Speltips: Boston vs New York

Det blev två inlägg för debuten av Overwatch League och båda spelen satt faktiskt. LA Valiant körde över SF Shock och LA Gladiators gjorde jobbet mot Shanghai och såg till att vinna med 4-0 så att spelet på att Shanghai inte vinner en map satt till 6 gånger pengarna. Idag är jag inne lite på samma spår som i Shanghai matchen. Total dominans kommer vi att få se från New York.

Event: OWL
Match: Boston Uprising - New York Excelsior
Spel: Boston Uprising att vinna en map - Nej @ 3.25
Bolag: bet365
Värdering: 5/10
Spelstopp: 12/01 03:00

Det är lite svårt att se matcherna för oss som bor i Europa men en sak jag såg direkt igår var att de två första matcherna var av betydligt lägre kvalité än den sista matchen (Dallas vs Seoul). Vilket är lite förståeligt då Seoul och Dallas tidigare har varit topp-5 lag innan OWL drog igång. LAV är absolut inget dåligt lag men när t.e.x IMT mötte EnVyUs så dominerade EnVy och IMT var aldrig ens nära på att vinna utan de krigade mer för att ta en map. Idag tror jag att den sista matchen blir den absolut tråkigaste då New York förmodligen bara kommer att köra över Boston utan några större problem.

Detta NYXL lag har extremt mycket talang, EXTREMT mycket talang. Detta är fd LW Blue samt några LW Red och någon spelare från något annat lag. Det som är det sjukaste med detta lag är att man har inga exakt roller utan ibland kör DPS en support roll och tvärtom. De enda som har fasta roller är tanksen, janus, Mano och MekO. Janus och Mano har samma roll (maintank) och vi kommer nu i början förmodligen se mer utav Mano än Janus då Mano faktiskt är den bättre spelaren och var t.o.m den bästa tanken i världen under några månader runt sommaren 2017.

När det kommer till DPS och support rollerna så har man ArK som under en väldigt lång period spelade för LW Red som en Lucio/Mercy main och spelar absolut ingenting annat. Hans partner är den väldigt talangfulle och hypeade JJoNak som alla OWL pros säger är den bästa zenyattan i världen just nu. Vi fick aldrig se JJoNak i preseason då han fortfarande var 17 och han har aldrig tidigare spelat i något proffslag så hans första tävlingsmatch i Overwatch blir alltså en OWL match. Dessa spelare kan såklart inte spela alla matcher nonstop just för att metan såklart ändras och då tog man in Libero från Meta Athena och Libero kan spela nästan alla heroes i spelet och kan definitivt spela alla roller i spelet vilket gör att NYXL kan komma fram med en mängd olika taktiker runt Libero då han kan lira saker som Mei osv också på en nivå som ingen annan spelare kan. DPS består utav Saebyeolbe och Pine kombinerat med en del av Libero och här kommer man rotera runt på de 3 beroende på motstånd och map och jag tror de flesta lag kommer att bli förvånade över vad deras DPS har att komma med.

Nu till det nästsämsta laget i ligan, Boston. När organisationen gick ut med vilka spelare man hade signat så skrattade jag lite. Mest för att deras video där alla spelare blev introducerade i var riktigt usel men även för att en del av spelarna absolut inte förtjänar att spela i OWL när man tänker på att spelare som aKm från Rogue inte är med. Boston har totalt 4 stycken Sydkoreaner i sitt lag, Kalios, Gamsu, Striker och Neko. Två tanks, en DPS och en support. Utanför Sydkorea så tog man in en massa spelare från lag runt om i västvärlden som faktiskt knappt fick med sig några bra resultat. Kellex från Singularity, DreamKazper från Tempo Storm, Mistakes från 123, NotE och Snow från Toronto Esports och Avast från LG Evil. Förutom Avast så var det ingen av dessa spelare som faktiskt vann något och då blev Avast rejält carriad utav Jake från Houston Outlaws.

Trots att 50% av laget är från Sydkorea så tror jag att man har ett för dåligt lag jämfört med alla andra lineups och att Boston kommer sist eller nästsist med Shanghai Dragons. Spelarna från Sydkorea var inte direkt spelare som var önskade utav andra lag heller utan Neko och Striker spelade t.o.m på APEX Challenger lag precis innan OWL började rekrytera spelare och nu ställs de mot NYXL som var hypeade till att vinna flera säsonger utav APEX samt nya talanger som har förstärkt NYXL/LW Blue.

-

@Cappeh






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt