Speltips: Nexus vs RESISTANCE

Så gårdagens spel på Dignitas hittade hem relativt enkelt. Var mer säker på spelet efter att VP vann map 1 eftersom att lag som VP då oftast får en känsla av att deras jobb redan är gjort. Dignitas vann med 16-6 och var aldrig direkt oroad över någon förlust, nu till dagens spel.

Event: ESL South East Championship
Match: Nexus vs RESISTANCE
Spel: Nexus -1.5 @ 2.25
Bolag: Coolbet
Värdering: 3/5u

Så jag har blivit överraskad över att Nexus har spelat dåligt tidigare men denna gång måste det vara annorlunda för nu är det nämligen slutspel och en vinst är ett måste. Nexus är helt klart det bättre laget och skulle nästan vilja gå så långt och säga att alla spelare i Nexus är bättre inviduellt än vad spelarna på RESISTANCE är. I gruppen kom Nexus 3a efter Binary Dragons och Outlaws vilket var förväntat. RESISTANCE kom 4a i gruppen efter Imperial, Bpro och Invictus Aquilas. RESISTANCE kom 4a efter 4 vinster och 3 förluster. Dessa 3 förluster var mot de tre lag som kom före i gruppen.

Nexus gruppen var helt klart den starkare gruppen. Med tanke på att Nexus lyckades slå gruppettan Imperial i en annan turnering bevisar detta bara ännu mer och RESISTANCE lyckades precis sno sig en slutspelsplats ur den svagare gruppen. Oftast kan sämre lag göra upsets genom att ta sin motståndare till en av deras sämre maps som man själv känner sig relativt bekväm och säker på. I denna match så kommer detta inte att gå för att båda lagen delar samma mappool, cache, mirage, inferno, cobble är något båda lagen spelar. Nexus spelar även train och nuke vilket betyder att den enda kartan de inte spelar är overpass vilket är deras permaban. Skulle gissa att mapsen för denna match blir följande:

Nexus ban 1: overpass
RESISTANCE ban 1: Train
Nexus pick: cache/mirage
RESISTANCE pick: inferno

Jag tror faktiskt inte att RESISTANCE vågar välja cobble just för hur bra Nexus har sett ut och det gäller samma sak för alla maps som de delar i deras mappools. Det är svårt att säga något om olika spelstilar osv just för att skillnaden i skill är så stor. Det ska krävas en extrem underprestation för ett lag som Nexus att förlora ens en map mot ett lag som RESISTANCE i ett slutspel, man ska bara ta sig förbi denna match utan problem annars förtjänar man inte ens att åka till LAN slutspelet.

@cappehbets






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt