Speltips: Vikingarna från norr

Tjenare,

Gårdagen gick nästan felfritt då 5 utav 6 möjliga spel gick in. Formen fortsätter och på de senaste 22 spelen så har 20 utav spelen varit vinster. Utbudet av matcher är ganska dåligt nu med tanke på att det endast är online kval och turneringar och det kommer knappt att vara något CSGO event under hela Mars men vi ska nog hitta lite underdog värde i dessa onlinekval.

Event: ECS Devolpment League EU
Match: North vs Kinguin
Spel: North (3-vägs eller fulltime) @ 2.10
Bolag: bet365
Värdering: 3/5u

Inget försnack utan vi går straight to the point. North är ett lag som inte ska vara med i detta kval. Hade arrangören använt lite logik så skulle North inte vara här. North som tidigare spelade under organisationen Dignitas lämnade för North och FC Köpenhamn vid årsskiftet men problemet med dagens CSGO event är att det är organisationen som äger platsen, inte spelarna. Så nu har Dignitas en plats i ECS Season 3 men de har inga spelare. Därför måste North spela detta online kval för att lyckas ta sig in till säsong 3.

North som för ett tag sedan nu tog in aizy istället för rubino är ett lag som nu har tre spelare som har potentialen att vara den där superstjärnan. Magisk, k0nfig och aizy. Tre väldigt talangfulla spelare som egentligen inte har något tak till hur bra de kan prestera. En prestation som jag tror en del som följer CS tänker på är North vs Virtus Pro i kvartsfinalen av ELEAGUE Majorn då Magisk efter en halva hade mer kills än hela Virtus Pro sammanlagt för att sedan totalt bryta ihop och förlora matchen i slutändan.


Statsen för cobblestone mappen i ELEAGUE Majorn

Helt enkelt är North ett lag med enormt mycket skill som ska på pappret kunna gå head-to-head mot nästan alla lag när man jämför ren firepower. Igår spelade man två matcher i just detta kval och då gick man 3-1 i mapcount med en 2-0 vinst över Gambit och 1-1 mot Tengri. Egentligen så borde North totalt bara kört över Tengri men även fast man inte lyckades göra det så tar jag inte så mycket för den förlusten. Tror MSL och killarna vaknade till efter den matchen och nu vet de om att de bara måsta vinna sina matcher för att inte riskera någon 3-way tie i gruppen.

För att prata lite om motståndarna Kinguin så är detta ett lag som jag överskattade litegrann, speciellt efter WESG och vinsten mot Virtus Pro. Man har sedan dess spelat en del online kval och turneringar och det känns som om att mappoolen just nu är väldigt liten för Kinguin. Man splittar en hel del bäst av 2 och spelar 1-1 medans andra bäst av 3s går oftast till tredje och sista kartan. Man möter lag som Gambit, Rogue, Space Soldiers och lag på den nivån och har svårt att få med sig något bra resultat. Mot en internationell jätte som North tror jag får det svårt.

Det blir extra svårt för Kinguin för att North är bättre än något lag de mött sen ESL Pro League matchen mot Virtus Pro och det är för att deras mappool matchas inte alls med North. North gillar att spela nuke vilket Kinguin aldrig någonsin spelar utan det är permaban. Sen är, Kinguin visat att man inte är så förtjust i att spela inferno vilket North väldigt gärna gör. Så de två bans som Kinguin har att använda sig utav är bans på de två senaste tilläggen i den aktiva mappoolen. North kan nu styra picks and bans helt hur de vill och jag tror att man kommer banna train, standard ban för North och den andra bannen blir antingen mirage eller overpass. Kan vara så att man bannar overpass för att Kinguin är så pass bra på den eller så bannar man mirage för att man själva inte är så säkra på den på senaste tiden.

Kinguin: Nuke
North: Train
Kinguin: Inferno
North: overpass/mirage
Kinguin pick: cache
North pick: Beror helt på hur de känner men skulle kunna bli en cobblestone för att Kinguin inte är så bra på den. Cobblestone.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt