Speltips: FaZe vs Liquid

FaZe vs Liquid

Vi kan lugnt säga att turen inte var på vår sida igår när FaZe tappade en 15-9 ledning mot SK för att sedan förlora i overtime. Men vi tar nya tag idag och tittar in på FaZe vs Liquid.

FaZe är ett lag som enligt mig är lite underskattat. Båda dessa lag står 1-1 i matcher men FaZe borde inte ha 1-1 utan jag tycker deras match mot SK så var man det bättre laget men man kunde bara inte stänga matchen. Liquid däremot har 1-1 efter att EnVy lät sig själva bli 1v5ade på ett helt magiskt sätt av jdm och sedan gjorde man en helt sjuk comeback för att ta det till overtime där man dock förlorade, men det skulle aldrig ha gått till overtime. Igår mötte man Flipsid3 på overpass vilket resulterade i en 16-14 vinst för Liquid där man vann båda pistolrundorna och i de sista två rundorna var det slarvigt spel från Flipsid3 som gav Liquid vinsten, inte Liquids egna skill. När jag tittar tillbaka på Liquids matcher så är det misstag och slarv från motståndarna som gjorde så att Liquid antingen vann eller kunde göra en comeback.

Waylanders miss som gav Liquid vinsten kan ses på denna länk. Detta är vad som verkligen gav Liquid denna vinst så nu kan ni förstå varför jag anser att Liquid inte borde ha 1-1 utan mer 0-2.

FaZe är ett lag som jag tycker har förbättrat sitt spel något enormt sen man tog in karrigan. Han har gett laget ett nytt sätt att tänka på, man har fått lite nya roller och blivit mer som ett lag och inte fem personer som bara har galet aim. Tog upp detta i gårdagens inlägg men under uppehållet tror jag att karrigan har försökt arbeta med laget att få dem att bli starkare på flera kartor så att man kan tvinga andra lag att gå till kartor de inte riktigt känner sig så säkra på att spela. Man är väldigt starka på mirage, train, overpass. Man är ett utav de bättre lagen på nuke och man kan på en bra dag även spela cache. Cobblestone spelar man inte alls och dust2 är ingen favorit.

Liquid är nog bland de tre svagaste lagen på detta event enligt mig och man har absolut inte visat något som fått mig att ändra åsikt. Man har inte heller varit något bra lag alls sen s1mple försvann till NaVi och man tog in Pimp, finns knappt något resultat som är ens värt att nämna. Man har nyligen däremot tagit in någon som har resultat som är värda att nämna, en ny coach som är föredetta coach till SK, som då spelade under Luminosity. Zews har vunnit två majors som coach för SK/LG. Under uppehållet har Zews mest troligtvis arbetat med att försöka förbättra Liquids mappool och komma med nya taktiker och även kanske lite gamla taktiker som användes under hans LG dagar. Med lite mer tid och kanske något lagbyte så kan nog Zews ta Liquid tillbaka till tier 1 nivån inom CS men just nu är dem väldigt långt ifrån.

Liquid har under detta event mer sett ut som en spelare som gör allt jobb medans alla andra bara hjälper till lite på sidan om. EliGE har 85 kills på 2 kartor. nitr0 har däremot knappt ens synts till. De andra tre har varit ganska jämna men mot FaZe så jag inte EliGE kan göra det ensam längre. Han behöver hjälp och jag tror inte de andra är i tillräckligt bra form för att göra det.

Nu till det viktiga, valet av maps. Från dessa två matcher så Liquid lär nog banna train, FaZe bannar cobble, Liquid bannar antingen dust2 eller Nuke, FaZe bannar cache eller dust2 beroende på vad Liquid gör och Liquid lär nog sen banna antingen overpass eller cache. Anledningen till varför jag inte är riktigt säker på hur det kommer att gå till är för att Liquid verkar ha gjort sin research och anpassat vad man spelar efter vad motståndarna är bra på och inte bara spelat vad man själv är bra på. Då återstår alltså Mirage och antingen overpass/cache. FaZe vinner båda Mirage och overpass medans cache är lite mer oklar. FaZe är absolut inget dåligt cache lag där man har 3 vinster och 2 förluster under den korta tid karrigan varit med. Vinsterna är absolut inte mot dåliga lag (NiP, VP och G2). Vad som än händer så tror jag att FaZe vinner alla tre utav dessa kartor.

Jag väljer därför att spela 3 units på FaZe -3.5 rundor på bet365 till 1.80. Är det några frågor så finns jag på twitter @cappehbets.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.