Speltips: Frankrike - Tyskland - Tyskland famlar i mörkret

Tyskland - Frankrike 16/10

Det är den sista dagen utav Nations League för denna gång som står på schemat och tack vare turneringens utformning har vi även ett riktigt klassmöte att se fram emot under tisdagskvällen. Det är världsmästarna Frankrike som tar emot krisande Tyskland i Paris och det är dags för Tyskarna att spänna musklerna och försöka släcka några utav bränderna kring Tysk fotboll, men på Stade de France är det allt annat än en enkel uppgift att vända på skutan.

Tyskland

Deja Vu-läge i det Tyska lägret när det kommer till förutsättningarna inför detta möte, mot Holland i veckan såg det ut ungefär precis så som det gjort den senaste tiden. Man skapade ganska lite samtidigt som man blev ganska lätt hanterade utav den Holländska backlinjen och när första målet sedan föll via en hörna, så hade man inte mycket till svar.

Man bytte visserligen in Sane och Draxler mot Can och Muller och fick fart på spelet, men skärpan vid avslutsmomenten finns inte där just nu för Tyskland och istället fick man två bollar till i eget nät när slutsignalen närmade sig. Nu sägs det att DFB backar Löw, men man har redan ritat ut en tidslinje och gjort en planering över framtiden beroende på hur olika scenarion utspelar sig mot Frankrike.

Vad man däremot gjort tydligt? Att de unga spelarna ska få chansen i anfallet. Sane, Draxler och Brandt förväntas alla att starta och på såsett leda Tysklands anfallsspel, där man förväntas att göra skillnad. Det lär absolut utgöra ett mer fartfyllt, kreativt och rörligt anfall - men utan aktiva mittfältslöpningar in i offensivt staffområde så undrar jag om det inte blir för tunt när den enda spelaren som naturligt går på avslut är Brandt. Rudy, Kimmich och Kroos förväntas ta mittfältspositionerna medans Sule ersätter Boateng och Ginter/Schulz tar varsin ytterbacksplats.

Frankrike

Frankrike spelade en vänskapsmatch mot Island som uppladdning till denna match och man gjorde det med ett halvt roterat lag, där spelare som Dembele och Thauvin inte lyckades sätta någon särskild prägel på matchen. Frankrike var väldigt bleka och fick se sig släppa förbi två bollar innan man skickade in förstärkningar främst i form utav Mbappe som nästintill på egen hand ordnade upp oredan där man lyckades lösa ett 2-2 resultat.

Nu är det dock en annan sorts uppladdning inför den här matchen på Stade de France som ofta bjuder på mäktig inramning och jag tycker att vi kan konstatera att dessa Nations League-matcher ändå får spelarna att tända till. Full "VM-elva" förväntas från Deschamps med undantaget att Kimpembe fortsatt spelar i skadade Umtitis frånvaro.

Det betyder också främst att Matuidi spelar på den där högerytterplatsen vilket visat sig fundamentalt viktig för Frankrike och dess grundspel, där framförallt presspelet i hög utsträckning är effektivt och formen på laget hålls intakt. Det är något som faktiskt inte fungerat överhuvudtaget när en mer offensivt lagd spelare fått vikariera där.

Slutsats och speltips

Vad vi kan förvänta oss är såklart ett Tyskland som absolut inte vill gå på en mina direkt här utan kommer att försöka att riskminimera till en början och få trion på topp lite tid på sig att komma in i matchen, men som vi har sett med Deschamps Frankrike så kommer värden inte att bjuda upp till något skönlir och riskera att låta speedkulorna i Tyskland få kontra på ytor. Frankrike kommer i princip att ge över intiativet och Tyskland kommer att bli tvingade att ha boll och bygga upp spelet via sitt relativt långsamma possesionspel medans Frankrike ligger rätt i position och fokuserar på att hitta sina målchanser via omställningar. En matchbild som utifrån det vi har sett tidigare bör passa Tyskland ganska illa, men så länge man inte väljer att vara mer direkta i sitt spel så skulle det förvåna mig mycket om det inte blir så. Jag misstänker även att Tyskarna kommer att få svårt att hitta ytan centralt utanför straffområdet och man istället hamnar mycket i ytterzonerna, blir konsekvensen då ett inläggsspel så har man ju verkligen ingen att slå bollen på vilket blir intressant och se hur man löser det, att flytta upp Schulz allt för högt i banan som överlappande stöd till Sane som lär ha mycket boll kan bli väldigt farligt, när blixtsnabbe Mbappe bara väntar på att få ta del av de ytorna.

Det finns en del att hålla utkik på i den här matchen men i slutändan så har jag svårt att se någon mirakulös uppryckning när både spelsystem och spelsätt kommer att vara relativt lika för Tyskarna, det är där man behöver förnya och även om "den unga trion" där fram lär bidra med en hel del fart och fläkt så är det ett jäkla ansvar på deras axlar helt plötsligt och hur länge blir de faktiskt kvar på plan om inte utdelningen kommer direkt under första halvlek innan Löw går tillbaka till sina betrodda spelare på bänken. Mitt i allt detta har vi ett defensivt skickligt, väl förberett samt ett inspelat system som gav dem VM-guldet i somras hos Frankrike, och de är redo att ta varenda liten fördel utav den röra som är Tysk landslagsfotboll just nu.

Frankrike -0.5 spelas till 1.85.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.