Speltips: Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt - De är starkare

Oscar Wendt 26/9

Den "engelska veckan" i Bundesliga fortsätter under onsdagen och det är fem matcher i omgång 5 som ska spelas. En utav dessa är mötet mellan Borussia Mönchengladbach och Eintracht Frankfurt, där hemmalaget 'Glabach söker revansch efter helgen och "Örnarna" letar poäng.

Poäng blev det senast för Eintracht när man mötte Leipzig under helgen, en match man inledde väldigt bra i och utdelningen kom i första men när andra tog fart så var man inte alls med och bortamatchen mot Marseille såg verkligen ut att kännas i benen då man spelmässigt sätt blev överkörda de sista 45.

Viktigt poäng bergades dock hem och nye tränaren Hutters tillvaro har lättats något efter förlusterna emot Bremen och Dortmund. Inte för att han varit illa ute, men vi är många som undrar lite kring Frankfurt och Hutter, då hans offensiva filosofi och tillvägagångssätt från Young Boys ännu inte synts till riktigt. Han har givetvis anpassat sig efter sin miljö, vilket är ett styrketecken i mina ögon att man inte går och dör med något som man haft framgång med tidigare, men det leder ändå till en del frågor och i flertalet matcher redan nu har vi sett ett lågt sittande Frankfurt som inte riktigt klaffar ihop under uppbyggnadsfasen eller när det är dags att skapa något på eget bevåg vilket kan bli problematiskt i längden.

Man har fortsatt en massa skador dessutom; Salcedo, Chndler, Tawatha och nyförvärvet Paciencia saknas och samtidigt är inte Rebic redo för start än, även om han hoppade in senast. Torro och Fabian är också högst osäkra och det är en halv startelva nästan som inte är tillgängliga. Man har inte heller något självklart spelsystem indrillat ännu, utan Hutter vill vara flexibel.

Mot sig har man Gladbach som lite mot förmodan inlett säsongen starkt, lagets hittills enda förlust kom just i helgen mot Hertha, en match som både var olycklig men som man helt kom fel i efter sitt inledande straffmål. Jag får känslan utav att tränare Hecking försökte att mixtra lite för mycket med startelvan här, vilket skapade hål och laget var inte alls samspelt. Man hade svårigheter med spelet genom linjerna och lät sig bli överkörda, något man såklart analyserat och tagit till sig får jag anta.

Övriga säsongen har som sagt gått bra och Heckings 4-3-3 har bärt frukt, framförallt har man äntligen tillbaka viktiga spelare och efter nästan ett år av skadeproblem börjar nyckelspelare hitta tillbaks, vilket gett Hecking svårigheter i valen för startelvan. Man försökte rotera lite men ändå vara starka, men det fallerade helt helt enkelt och här bör man gå tillbaka till grunderna som fungerat så bra.

Kramer, Herrmann och Cuisance är alla aktuella för start medans Jantschke som spelat mittback under inledningen är tveksam, där är dock Elvedi redo att ta vid efter att ha agerat ytterback en del. Det verkar som att nyförvärvet Lang är återhämtad och redo.

Man har dock en bredare trupp och en tydligare spelidé trots bottennappet senast, hemma är man starka och jag är ganska övertygad om att det blir en jobbig matchbild för Eintracht här, där man får svårt att hitta ur en för djupt sittande position och därmed hämmar sina omställningsmöjligheter. Haller bör bli ganska isolerad och med bortalagets hårda schema och knappt några möjligheter att rotera utan att kvalitetssänka laget enormt så anser jag Gladbach -0.5 lina vara spelvärd under onsdagen.

Borussia Mönchengladbach -0.5 spelas till 1.91 hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt