Speltips: Schalke - Bayern Munchen - Svårt att bryta trenden

Redlineer 22/9 -18

Lördagens stora match i Tyskland tar vid i Gelsenkirchen dit Bayern Munchen rest för möte med Schalke under kvällen, det är två lag som båda deltagit i Europaspel under veckan och ett hemmalag som kommer att försöka bryta en dyster svit mot mästarna från Munchen.

Bayern har inlett säsongen storartat under nye tränaren Kovac, någonting som på förhand var långt ifrån självklart men Niko Kovac har verkligen imponerat när det kommer till att få sitt lag att prestera på plan men även utanför där han verkar föra en bra, tydlig och uppskattad dialog med sina spelare. I veckan besökte man Benfica och kunde vila både Goretzka och Muller, medans laget stod för en helgjuten insats och vann med 2-0 utan att förta sig särskilt. I ligan har man tre raka segrar och en målskillnad på 9-2.

Även om laget fortsatt brister en del i defensiven tycker jag det överlag ser mycket bättre ut än förväntat och man är lite mer resoluta i sitt presspel hittills, de underliggande siffrorna ser bra ut och Kovac har verkligen fått laget att se ut som en enhet med ett syfte. Till matchen saknar man Rafinha, Tolisso och Coman och det är inte något nytt, medans Thiago har kunnat tränat under veckan efter att ha återhämtat sig från en smäll och inte var med i Portugal.

Schalke har haft det tuffare och efter tre raka förluster och 2-6 i målskillnad hade precis vilken annan motståndare som helst varit passande för laget att hitta tillbaka till sitt flyt än just Bayern. Även Schalke var ute och spelade i Champions League där Porto stod för motståndet, en match som slutade 1-1 och som det fanns vissa positiva punkter i, men också en hel del negativa sådana.

Fortsatt lämnar det centrala mittfältet en del att önska och så även ytterspringarna. Både mot Porto och Mönchengladbach stämmer inte heller uppspelsfasen för laget, nye mittbacken Sane har svårigheter här och samtidigt som flertalet spelare "gömmer" sig på plan i dessa lägen blir inte heller hans uppgift lättare. Presspelet lämnar mycket att önska och istället hamnar man på bakfoten och får se sig bortspelade och utmanövrerade i för många situationer för att man ska känna sig trygg som Schalke-supporter.

Nu står man dessutom inför en ny vana med match var tredje dag, något som Tedesco inte hanterat förut i sin tränarkarriär och så gäller även flertalet utav spelarna. Truppen är lite tunn i och med skador på Oczipka och Stambouli, så väl som Skrzybski som skulle kunnat varit ett alternativ på topp. McKennie fick starta mot Porto och gjorde en bra insats, så kanske ges han förtroendet på mitten här.

Oavsett så väger rutin väldigt högt i lägen som dessa när lagen varit igång under veckan, det är också ett bortalag med mer sparad energi och uppenbart en bredare trupp på alla sätt och vis. Schalke får vänta på sin tur att bryta sin dystra trend och hur mycket man än lyckas streta emot så kommer Bayern att hitta igenom dom, gång på gång, och man kommer att få oerhört svårt att stå emot.

Bayern Munchen -1.25 spelas till 1.91 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt