Speltips: Inter Milan - Tottenham - Krismötet

Tottenham 18/9

Champions League är tillbaka och under tisdagen inleds gruppspelets första omgång. Eftersom man inför denna säsong ändrat på tiderna, med den klassiska 20:45-starttiden borttagen till förmån utav främst en starttid klockan 21:00 men även 18:55, så kan vi nu tala om "de tidiga matcherna". Det är en sådan vi ska spana in här, då Tottenham gästar Inter på Giuseppe Meazza (San Siro).

Trots den tidiga avsparkstiden förväntas man fylla stadion, men det är lite vanskligt att bli berövad en riktig kvällsmatch när nu Inter är tillbaka i Champions League. Det lär oavsett bli en fantastisk, men även sevärd match trots lagens frågetecken i form. Däremot är det också ett utmärkt läge för dem båda att lägga ligan åt sidan ett tag och fokusera på att göra bra ifrån sig i den största utav turneringar.

Gästar gör som sagt Tottenham som under helgen åkte på sin andra raka förlust i ligan när Liverpool var på besök. Redan är snacket igång om hur Spurs, eller snarare styrelsen, val om att inte värva under sommarfönstret målats upp som den stora anledningen till att laget inte riktigt ser lika bra ut som så många har förväntat sig. Mot Liverpool hade man Lloris borta vilket blev ganska avgörande i slutändan, då ersättaren Vorm var direkt involverad i båda baklängesmålet, men så blev man ju även slagna utav högflygande Watford veckan innan det. När man gästade Old Trafford vann man visserligen med klara 3-0, däremot var det verkligen inte siffror som speglade en matchbild där Tottenham under första halvlek var riktigt illa ute.

Även om själva resultatraden i mina ögon är fog för panik, så förstår jag de inbitna Spursfansens oro. Man har dels problem att man haft så många spelare involverade sent i VM, men det tycks också finnas en tydlig nedgång hos flera spelare i laget. Man har problem på, de i Spurs system, extremt viktiga ytterbacksplatserna, medans innermittfältet inte riktigt kunnat hantera vad som krävts av dem trots olika konstellationer. Mot Liverpool valde man att spela med Dembele, Dier och Winks, men det slutade ändå i att man slog långbollar uppåt Kane eftersom man inte lyckades att föra bollen framåt via det centrala delarna utav plan.

Som om det inte var tillräckligt oroande så är man fortsatt utan Lloris och Dele Alli som saknades emot Liverpool är inte heller med. Dessutom, av någon anledning, lämnades Alderweireld och Trippier hemma i England. Det var en märklig presskonferans Pochettino hade där anekdoter om en ko samt en uppmaning om att läsa ordboken (på frågan varför Alderw./Trip. lämnats hemma) stod ut ganska ordentligt.

Givetvis är det inte mycket bättre i Pazza Inter-land, där man efter en förlust hemma mot Parma (0-1) i helgen är i halvt upplösningstillstånd. Säsongen har inte börjat bra för Spalletti och hans mannar, och tränaren själv har stått för den del märkliga laguttagningar.

Skadeproblem har vi även här, där ytterbacksplatserna helt saknar alternativ. Vrsaljko är skadad, Dalbert är inte med i CL-truppen, D'Ambrosio gick ut senast skadad och hade smärta under måndagen (ett sent beslut tas) vilket lämnar Asamoah som enda alternativ. Utan D'Ambrosio kan Skriniar ta högerbacksplatsen, men mer troligt för mig är att Candreva sätts där och att man formerar en trebackslinje i ett 3-5-2 vilket man verkar väldigt sugna på trots allt.

Precis som med Tottenham har ett stort problem varit lagets innermittfält och oförmågan att transportera boll samt erbjuda alternativ lämnat laget till ett lästläst kantspel och hopplösa bollar in mot boxen. Med Gagliardini från start senast förväntar jag mig att Vecino/Brozovic utgör konstellationen mot Spurs och även om man kan få Nainggolan/Perisic i positioner bakom Icardi, där de även kan hjälpa till defensivt, så känns det en aning tunt.

Det kommer givetvis att vara en viss nerv i matchen, men jag är ganska övertygad om att vi kommer att få se en ganska offensiv match och det mycket tack vare båda lagens brister centralt i banan. Det kommer att stressas fram misstag och finnas ytor att snabbt hitta igenom varandras lagdelar när uppsättningarna på innermittfältet är så pass formsvaga. Vi får inte glömma bort i alla svarta rubriker kring dessa lag att vi har en varsin potent anfallsuppsättning med Radja/Perisic/Icardi och Son/Eriksen/Moura/Kane (den dem tränade med under måndagen) att se fram emot. Det är premiär, men med Barcelona i luften är den här matchen extremt viktig och jag har oerhört svårt att se Inter klara av att hantera den offensiva powern som finns i Tottenham såpass bra att man lyckas freda sitt eget mål, samtidigt som Tottenhams förväntade defensiv består utav Vorm i mål, Davies, Vertonghen, Davinson Sanchez och antingen Rose eller Aurier vilka båda varit fullständigt katastrofala. Nej vi har massvis med målchanser att se fram emot här i en fartfylld fight, där jag med dessa förutsättningar tycker man underskattat det scenariot väldigt mycket.

Ö2.25 spelas till 1.85 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.