Speltips: Milan - Roma

Milan - Roma 31/8

Härliga fredag är här för oss att njuta av och redan under kvällen drar toppfotbollen igång, förutom en match i Tyskland mellan Hannover och Dortmund har vi även ett toppmöte i Serie A att se fram emot. Det är Milan som tar emot Roma hemma på San Siro och det förväntas att bli över 60 000 människor på plats.

Milan som under sin ligapremiär reste till Neapel för möte med Napoli såg ut att stå för en mindre skräll när Calabria avslutade en fin upprullning bakom Ospina i Napolis mål, 2-0 stod det då men efter att Zielinski snabbt reducerat så gick allt åt skogen för Milan där man helt tappade matchen som tillslut slutade 3-2 till Napoli.

Ett byte på Biglia blev omdiskuterat då man helt tappade sin form på laget och ersättande Bakayoko ska verkligen inte spela som en sittande mittfältare, en riktig tränarmiss får man ändå säga och Gattuso tog snabbt på sig den medans han även delade ut ett par slevar till både Calabria men även nämnde Bakayoko.

Nu är det nya tag som gäller och hemmapremiär, där en del utav de nya ägarna kommer att sitta på läktaren och inspektera laget. Några ändringar sett till förra matchen lär även göras i laget och Caldara kan få debutera och skulle då ta Musacchio's plats, men det finns dagsfärska rapporter som tyder på att han får vänta lite till. Mittfältet lär bli oförändrat medans viktige Calhanoglu är tillbaka från avstängning och förväntas gå rätt in i elvan.

Roma spelade sin hemmapremiär i måndags när Atalanta var på besök och ställde upp med en elva där samtliga nyckelspelare vilades och ett rent b-lag i princip. När Pastore klackat in 1-0 efter 2 minuter så trodde nog de flesta att det skulle sluta i en flermålsvinst för Roma, men det var innan Atalanta satte fart på bollen och fullständigt spelade ut Roma. 1-3 var resultatet vid halvtid efter en riktig show av bortalaget. Di Francesco agerade direkt och gjorde ett dubbelbyte när matchen blåstes igång igen där Nzonzi fick komma in och debutera.

Nzonzi hjäpte till att täcka upp för de stora hål som var i Romas lag och när Atalantas tuffa spelschema gjorde sig påmint i form utav trötta spelare så lyckades man också utnyttja läget och löste ett 3-3 resultat efter fulltid men det fanns mycket att fundera på för Di Francesco.

Florenzi är skadad och inte tillgänglig vilket innebär att Karsdorp kommer att få chansen, ett byte jag är övertygad om att man gärna hade sluppit då det innebär en ny komponent i en redan skakig backlinje med Fazio i spetsen som sett helt horribel ut sedan VM-floppen i sitt Argentinska landslag. Framåt förväntas El Shaarawy få chansen och det är nog en match som kan passa honom detta.

Milan lär fortsätta att försöka implementera den långsamma uppbyggnaden från bakre led som man utgick ifrån under förra helgen där det kommer att krävas att Roma försöker att pressa dom högt. Gattuso vill dock själv att man ska vara mer benägna att ta bollen framåt efter att första gubbe i motståndarlaget är bortspelad samt att man ska använda sig mer utav ytterzonerna för att transportera upp boll på, vilket vi lär få se. Det höga presspelet från båda lag bör generera relativt sträckta lag och större ytor för båda lagen att jobba med. För Romas del handlar det om att göra mål, för jag tror inte man har överdrivet stor tro på de bakre leden för tillfället och Di Francesco är i grunden en väldigt offensiv tränare, det skulle förvåna enormt mig om man försökte ställa sig lågt och kontra, utan jag tror snarare att man tittat på Milans match mot Napoli och insett att det finns mycket att vinna på att störa dem högt upp i plan.

En väldigt kompetent rekare påpekade att 4/5 hemmamatcher för Milan vs. Topp 6 hade gått under 2.5 mål och detsamma gällde Roma på bortaplan och medans det är sant så ska man ha i åtanke att det är två lag som har väldigt formsvaga defensiva led (inkl målvakter också, sorry Olsen) och kvalitetsmässigt har nivån sjunkit en bra bit sett till bara förra året. Samtidigt är Milans offensiv ordentligt kvalitetshöjd med tanke på Higuains inträde och Calhanoglu's vårsäsong var riktigt bra. Med så svaga ytterbackar som förväntas att starta ikväll så har jag otroligt svårt att se hur något utav lagen ska kunna freda sina mål, samtidigt som min förväntade matchbild är en ganska öppen sådan där inget utav lagen kommer att lägga sig på rulle.

Jag anser Ö2.75-linan vara lite väl generös och det blir mitt spelobjekt i den här matchen, oddset 2.00 hittas hos SBObet. Spelvärd neråt 1.90, lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.