Speltips: Sassuolo - Genoa

Genoa 30/8

Vi ska ta oss till söndag där De Zerbi's Sassuolo ställs emot Ballardini's Genoa i lite vad som blir ett möte mellan "new school" och "old school" när det kommer till tränargärningar, däremot är det en förfinad variant vi hittar i den gamla skolan vilket gör det här mötet extra intressant.

För den gamle räven Ballardini har fått sig lite dugliga anfallsalternativ, först ut har varit Piatek från Polska ligan som gjort en dundersuccé redan efter sina 4(!) mål på en halvlek i cupen vs. Lecce och följde även upp det med ett mål i ligadebuten i helgen. Men Genoas anfall, som innehaft ett tomrum under lång tid, slutade inte producera där utan även unge Kouame fick måla i sin ligadebut han med när Empoli avfärdades i söndags. Kouame som kommer från Cittadella gjorde 12 mål på 43 matcher i fjol och är bara 20 år gammal och blir en spelare att följa under säsongen.

Genoas första match blev som de flesta vet uppskjuten på grund utav bro-katastrofen och således är matchen mot Empoli den enda man hittills spelat, men även om man snabbt tog en 2-0 ledning så lämnade hemmapremiären en del att önska. Man har ju blivit av med Laxalt, Izzo och Perin, samtliga nyckelspelare i laget och denna säsong kommer mycket ansvar ligga på Hiljemark och Romulo i det centrala mittfältet för att täcka upp oönskade ytor när Izzo lämnat mittbackslinjen, medans hemvändaren Criscito har ett par skor att fylla där ute på kanten. Man lyckades inte särskilt väl med sitt presspel mot ett skickligt bollförande Empoli som verkligen ska hyllas för sin approach och Marchetti i målet hade en hel del att göra.

Man blev bakåttryckta och trots de sprudlande tecken från anfallslinjen är bakre led rejält försvagade sett till fjolåret. Redan nu är förväntningarna skyhlga på Piatek och att han gör 15+ mål under säsongen kommer vara en nyckelfaktor om Genoa ska slippa blanda sig i en negativ streckstrid.

Om Genoa tyckte det var jobbigt att möta Empoli's presspel och dikterande utav spelytor när man dessutom var på hemmaplan, så lär inte matchen borta mot Sassuolo bli mycket roligare. Ett Sassuolo som fick med sig 2-2 borta på Sardinien, trots en ruskigt knepig match mot en hemmastart motståndare i Cagliari, där man verkligen utmanades. Man fortsatte att visa prov på taktisk briljans men framförallt var De Zerbi väldigt medveten i sitt matchcoachande, vilket imponerade även om man i slutändan var något tursamma att lösa poängen. Man var inte heller felfria, däremot ska man komma ihåg att det är massvis med nya spelare in samt en ny tränare och utifrån de kriterierna ser man fruktansvärt bra ut. Marlon debuterade och gjorde en väldigt stark match, tyvärr fick han två väldigt hårda kort emot sig vilket innebar utvisning och att han missar matchen här.

En annan som utmärkte sig var Locatelli som värvats från Milan, en helt perfekt figur i detta lagbygge och visade sig väldigt progressiv i sitt passningsspel med stor lycka. Jag är även imponerad över att se Prince Boateng så extremt motiverad vilket också tyder på en tro på De Zerbi's idéer kring laget vilket såklart är vitalt.

Genoa kan vara en extremt tuff motståndare på deras dag, men fjolårets bortastatistik är en blandning av extrem överprestation och flyt och Ballardini är ute efter en poäng här. Det passiva presspelet man visade upp mot en spelskicklig motståndare hemma får mig också att tro att Sassuolo kommer att ha stor framgång med sitt aggresiva presspel, vilket kommer att pinna tillbaka ett redan nedtryckt bortalag. Man kommer att vara i behov av Locatellis smarta instick men man besitter en galen rörelse bland anfallarna utifrån det vi fått sett ännu vilket bör räcka för att skapa oreda. Genoas hot kommer att ligga i spelvändarna/kontringar, men med så snabb backlinje som man ändå besitter i Sassuolo och det faktum att antal spelare i bortalaget som utifrån sina låga positioner klarar att fylla på kommer att vara reducerade, så bör man även klara av att hantera den biten. Consigli visade även mot Cagliari att han är redo att rusa ut så fort långbollen kommer.

Sassuolo får mitt förtroende här då jag anser dem ha betydligt större chans än vad oddsen indikerar att bräcka detta Genoa. Sassuolo -0.5 spelas till 2.14 hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.