Speltips: Nurnberg - Mainz - Svenskmöte!

Mainz 28/8

Vi ska fortsätta att snacka upp matcher inför den kommande helgen och denna gång är det i Tyskland och Bundesliga som står i strålkastarljuset. På pappret är det möjligen ingen match som klingar högt, däremot har vi varsin svensk i vardera lag som högst troligtvis startar och således finns där en extra morot att välja denna som TV-match under lördagen, särskilt nu när Nations League-truppen ska tas ut.

Det är Mainz som rest österut för möte med Nurnberg efter en perfekt start på ligaspelet då man besegrade svårspelade Stuttgart hemma med 1-0 efter ett mål utav inhopparen Ujah i en övrigt rätt stabbig match utan särskilt mycket målchanser. Man har klivit in i den här säsongen i god form, där man värmt upp under försäsongen mot respektabla lag och även med flera imponerande resultat som man sedan även lyckades följa upp i cupspelet där 2.BL-laget Aue besegrades borta med 1-3. Noterbart är att nye försvararen Niakhate tog ett rött kort i tredje minuten, men trots det löste man det alltså enkelt.

Laget ser väldigt sammansvetsat ut och just nu ser väldigt mycket ljust ut för lilla Mainz som gjort ett otroligt smart sommarfönster där man skeppat ut gammalt stoff medans man gjort flera fynd i både Frankrike men även Spanien. Diallo som gick till Dortmund ersatte man med redan nämnda Niakhate som hade en bättre match i premiären än den i DfB-pokal, in har även Mateta som tillhörde Lyon men gjorde 19 mål för Le Havre under fjolåret. Han fick starta på topp direkt och man har stora förhoppningar på denne 21-åring.

Kunde Malong som tillhörde Atletico Madrid men som spelade sina matcher i Granada under förra säsongen och högt rankade Aaron Martin från Espanyol är även två andra nyförvärv som både förväntas starta mot Nurnberg.

Nyuppflyttade Nurnberg förlorade en ganska tät, men chansfattig bortamatch mot Hertha Berlin under sin ligapremiär där slutresultatet skrevs till 1-0 i favör för hemmalaget. Man var som väntat ganska väl orginiserade och trots att lagets 4-1-2-3 uppställning ser väldigt offensiv ut på pappret är man ganska defensivt viktade och stod upp bra till en början. Målet kom dock till via en uppsnurrad ytterback och två mittbackar som sedan inte lyckades fånga upp Ibisevic i egen 6y-box vilket såklart inte håller på denna nivå. Under andra halvlek lät Hertha bortalaget föra men man visade liksom Dusseldorf gjorde i sin premiär att man saknar offensiv spets för att utnyttja övertag när Hertha blev alldeles för passiva. Man fick dock en straff sent in i matchen, men svenske Ishak brände den och det var det.

Nu vankas hemmapremiär och en något aggresivare approach är att vänta, man tränas av en herre vid namn Köllner som haft laget under två år och kom från en början in som interrim-tränare som ledde till utökat förtroende. Han är på den här nivån relativt oerfaren och de mesta utav hans tränargärningar har varit i ungdomslag, innan Nurnberg från början plockade in honom som Akademiansvarig. Förra säsongen kom man tvåa i 2.BL och till säsongen i högsta ligan har man inte förstärkt särskilt mycket utan det är enbart lån samt köpet utav HSV-målvakten Mathenia vars rykte inte är särskilt högt i Tyskland.

Aktuella nyförvärv för denna match är Kubo som startade mot Hertha, han har harvat runt i Belgien en hel del och kommer närmast från Gent. Även 23-årige Bauer som var reserv i fjolårets Bremen har man knytit upp men utöver det är det som sagt inte särskilt mycket som hämtats in och man är här lite för att se och lära.

Nykomlingar och hemmapremiärer är alltid tuffa men med ett Mainz i så gott slag förvånade det mig att hemmalaget var så pass stora favoriter. Mainztränaren Schwarz bör kunna vara tillräckligt smart för att se till att sitt lag dikterar villkoren här och då bör det även ligga i matchplanen att locka upp ett övertaggat hemmalag för att slå ut dom på omställningar när man besitter så kvicka spelartyper. Nurnberg är såklart inte chanslösa och man har ett väl inspelat grundspel och har redan visat prov på att behärska den här nivån, men jag anser med dessa förutsättningar att matchen i princip ska vara helt jämn prismässigt och därav blir mitt spelobjekt på bortalaget här med en formmässigt stekhet Quaison i laget.

Mainz +0.25 spelas till 1.86 hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.