Speltips: Bayern Munchen - Hoffenheim

Arjen Robben biter på sin tröja

Bundesliga är äntligen tillbaka och redan under fredagskvällen har vi ett mycket intressant möte att se fram emot då Hoffenheim gästar Bayern Munchen på Allianz Arena.

Bayerns sommar har som vanligt handlat om Lewandowskis vara eller inte vara, något som precis som vanligt också blivit löst utan problem och han verkar istället haft en ganska sund och givande dialog med sin tränare. Annars är det givetvis intåget utav Nico Kovac som ny tränare som varit den stora grejen och redan nu är herrn punktmarkerad med valfritt "zoom-verktyg", något som ännu inte verkar ta på honom. Man inledde säsongen med ett äventyr i ICC där man faktiskt presterade bra och slog även Eintracht med 5-0 i Supercupen i Tyskland. Under förra helgen var där dock en mindre imponerande insats mot amatörlaget Drochtersen/Assel i DFB-pokal där man bara fick ett sent 1-0 med sig, en match marknaden förväntade sig att man skulle vunnit med sex mål eller fler.

Men att dra "Kovac-satsningen" över en kam på grund utav ett dåligt resultat en vecka innan premiären ska vi inte göra, man ska ha större respekt än så för Kovac och hans gärning. Han har ännu inte ändrat något extremt i spelsystemet och nu under fredagen förväntas han att starta i en 4-1-2-3 vars återkomst i Bayern blivit något hyllad. Man är skadefria och kan ställa ut ett intakt lag på banan, där Boateng förväntas starta där bak trots ivriga flyttrykten under sommaren och även i närtid.

Mot sig har man ett Hoffenheim som sett fruktansvärt bra ut under försäsongen, där man fortsatt sin fina form som man hade under våren och som tillslut tog dem till en Champions League-plats. Man har kvar Nagelsmann som tränare, trots att denne redan gjort klart med RB Leipzig inför nästa säsong och när det kommer till transfers har man klarat sig någorlunda bra för en klubb i deras storlek som dessutom kvalificerat sig för Champions League. Gnarby på lån från just Bayern har givetvis lämnat och Mark Uth har gått till Schalke, annars är man ganska intakta och dessutom tagit in Grifo, Belfodil och Bittencourt som breddande utav truppen. Brenet och Kasim Nahu hittar vi även här som är två försvarare som kommer ifrån PSV samt Young Boys.

Att Hoffenheim fortsatt skall skörda framgångar i ligaspelet känns inte allt för främmande, även om man nu har "dubbeljobb" att se framför sig och frågan är givetvis om man lyckats sy ihop det, vi har sett framgångsrika Tyska lag fallerat totalt när det vankats Europaspel och ett tydligt exempel nyligen hittar vi i Köln som till och med åkte ur. Men Hoffenheim besitter ett annat grundspel och trygghet, däremot har man stora problem inför premiärmatchen här.

För stjärnorna har inte riktigt stått rätt till för Hoffenheim som defenitivt har potential att inleda Bundesliga med en praktskräll, men när skadelistan innehåller Kramaric, Amiri, Hubner, Demirbay, Rupp, Geiger och Grillitsch (tveksam) är inte förutsättningarna snälla emot dem. Främst är det i de defensiva leden man undrar hur Bicakcic, som jag inte håller högt alls, tillsammans med unge Posch och Vogt ska klara av att hantera Bayern samtidigt som man försöker drilla in Grifo i en ny roll centralt i banan. Ett utropstecken har dock varit Joelinton under försäsongen som öst in mål. Men man saknar en ordentlig sittande mittfältare för att möta ett lag som Bayern och risken är att man blir överkörda.

Utan halva a-laget borta på grund utav skada hade jag utan tvivel backat plushandikappet men med dessa förutsättningar är det svårt att inte blicka åt andra hållet. Bayern har dessutom en tradition av att köra över sina motståndare i första omgången, även om det varit beskederligare motstånd då så är laget här för att sätta ned en sko och tysta tvivlarna. Jag tycker även att oddset fortsatt är väldigt "Nagelsmann-kärt", det har knappt justerats (kom en liten precis men fortsatt ej tillräcklig) trots de väldigt tunga avbräcken och tron på att Nagelsmann trollar fram något med bakbundna ben är något naiv i mitt tycke.

Bayern Munchen -1.75 blir mitt spel i premiären och det till oddset 1.84 hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.