Speltips: Frankrike - Kroatien

För 31 dagar sedan så sparkade Ryssland igång VM 2018 i sitt möte emot Saudiarabien, efter en lång intensiv period som följts upp med dagar helt utan VM-fotboll nu på slutet är vi tillslut på mästerskapets sista dag och det enda som återstår är korandet utav Världsmästarna. På ena hållet har vi Frankrike som för bara två år sedan förlorade just en final i EM. Mot dem står de Kroatiska krigarna, som man ändå får kalla dem, som efter tre raka förlängningar i utslagsrundorna tagit sig till landets första final i ett Världsmästerskap.

Termen krigare tycker jag passar bra in på Kroatien, det är uppenbart någonting inom dem som tas fram när det blåser snålt, man verkar tillsyntes inte vara förmågna utav att mjukna i utsatta lägen och trots att man spelat mest utav samtliga lag i detta VM så är det någonting som absolut inte synts på dem. Balkan-mentaliteten är ett uttryck som haft en negativ klang, men efter detta mästerskap borde det snarare vända till något positivt. Det faktum att man, förutom just vunnit samtliga tre matcher som gått till övertid/straffar, dessutom hamnat i underläge i alla tre slutspelsmatcher och lyckats vänt berättar inte en historia om livslånga "chockers", att vika ned sig när det betytt som mest.

Nu är man i finalen och det trots att spelet inte alltid övertygat, man har varit relativt ojämna men med den högsta nivå som finns i laget har smetat spackel över det faktumet, särskilt eftersom man alltid avslutat på topp. Mot Frankrike kommer det utrymmet inte att finnas, även om motståndarna även dem inte växlat upp på max under särskilt många minuter under turneringens gång. Man har i Kroatien, ännu en gång, en match som gått till övertid bakom sig och dessutom en dags mindre vila. Däremot har man, tvärtemot England igår, haft 4 dagar emellan matcherna och att dra upp den fysiska statusen som en stor nackdel eller för den delen direkt avgörande, vågar jag inte.

Frankrike har på sin väg till finalen inte en minut extra i speltid och även om Belgien försökte att ge dem en match så lyckades man på ett mycket skickligt sätt att stänga ned dem medans man själva avgjorde på en hörna. Det spetsfyllda landslaget har inte tagit sig hit genom show utan snarare tvärtom. Det är en ganska cynisk approach från tränare Deschamps som gett Frankrike väldigt fördelaktiga matchbilder, man har premierat det defensiva arbetet med rätt positionering i försvaret och sedan utgått från det läget med vetskapen om att man har både bollvinnare, spelare som i snabb fart kan driva bollen upp i banan snabbt och dessutom avgörande spets i offensiven. Smart och effektivt i en såpass kort turnering som ett mästerskap är som också gett utdelning.

Intåget utav Matuidi i en vänsterytterposition har gett laget en perfekt balans som dessutom förbättrat lagets presspel maximalt. Motståndarna får kämpa för att ta sig igenom, samtidigt som minsta misstag straffas hårt i omställningarna.

Frankrike går också in i den här finalen som favoriter och frågar man i princip vem som helst så är det också Frankrike som tippas att vinna pokalen. Men det slentrianmässiga "klasskillnad" eller liknande köper jag inte och jag har verkligen försökt att få mig själv att värdera Kroatien högre än jag gjort. Vad det faller på dock är bland annat matchbilden, som precis som tidigare bör innebära ett Frankrike som överlåter en del boll och sedan utnyttja de ytor man får när man vinner boll. Man har förmågan att vagga in Kroatien i en falsk trygghet för att slå om på tempot och på så sätt överrumpla Kroaterna.

Två nyckeldueller jag hittar, förutom de självklara på mittfältet, är också i stor favör för Frankrike. En utav Kroatiens bästa spelare hittar vi på höger ytterback i Vrsaljko vars involvering i spelet varit högst avgörande för detta Kroatien. Idag stöter han dock på Frankrikes "defensiva" sida, med Matuidi på sin sida som tack vare sin positionering på plan tidigt kan hindra Vrsaljko från att komma fram på sin kant. Den mer skrämmande duellen hittar vi på Kroatiens andra kant, där Strinic eller Pivaric kommer att spela. Detta har varit Kroatiens akilleshäl och idag är det svårfångade Mbappe som man ställs emot, vilket kommer innebära att Strinic/Pivaric kommer att behöva stor hjälp utav Perisic och Brozovic som i sin tur tvingas lämna ytor själva. Det kommer att krävas enormt mycket koncentration och fokus bara för att täcka upp där och jag är rädd att allt för mycket ansvar i Kroatiens offensiv kommer att lämnas på Rebic, där han förväntas att skapa trubbel på egen hand.

Det är ett sånt fruktansvärt lockodds på Frankrike hur jag än vrider och vänder på det så är det svårt att landa under en 55%-värdering utav dem, troligtvis bör dem värderas högre än så med förutsättningarna som råder. 1.98 erbjuds vi nu på Frankrike med en -0.5 lina vilket motsvarar en värdering precis över 50%-strecket och innebär ett åtråvärt spelvärde i min bok. Andra objekt utav intresse är Kroatien U0.5 mål/Frankrike att göra första målet/Frankrike att leda i halvtid men jag nöjer mig med ett spel här.

Frankrike -0.5 spelas till 1.98 hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.