Speltips: Inför: VM i Ryssland - Grupp F

Grupp F står på schemat när vi fortsätter att ta oss igenom Världsmästerskapet i Ryssland, grupp efter grupp. Det blir en liten speciell känsla i denna text eftersom Sverige medverkar här, det gör det tillsammans med Tyskland, Mexiko och Sydkorea.

Det vore väl också fräckt att inte börja med regerande Världsmästarna Tyskland, som är i öst för att försvara sin titel med en trupp som är utvald ur en extremt stor spelarpool. När den slutgiltiga 23-mannatruppen tillslut var officiell fick vi också ett bevis för detta, Leroy Sane - Premier League-mästare och startspelare under Pep Guardiola - klarade inte den sista gallringen. Oavsett vad man nu tycker om det, hur man kan försvara petningen eller hur man kan rasa över den, så är det fortsatt ett mäktigt lagbygge tränare Löw tagit ut. För när man tänker på Tyskland är det svårt att inte fokusera på det, Löw har varit förbundskapten länge nu och de långsiktiga planerna har, enligt utsago, varit just att kalibrera fram den mest optimala, väloljade, maskinen man kan formera med siktet på just VM 2018.

Bayern-kärnan är tydlig när vi hittar på lagets defensiv, tre utav fyra i backlinjen är en kopia utav Bayerns dito, med den underskattade Jonas Hector som vänsterbreddare. Tillbaka har vi även Neuer som ser ut att ha optimerat sin rehab med perfektion för att vara redo i exakt rätt tid, tänka sig. Framåt så är det Toni Kroos som är spelfördelaren med Sami Khedira vid sin sida, en Khedira som inte övertygat under sin säsong i Juventus men som man bara vet kommer att vara ett monster i den Tyska landslagsdressen. På topp är Timo Werner tillsyntes förstavalet, men jag förväntar mig inte att han startar samtliga matcher då Löw lär föredra en mer mobil herre såsom Muller (Off. högermittfält annars) alternativt Mario Gomez mot lågt sittande lag. Özil som tia och Reus, som äntligen är skadefri och redo för ett VM, till vänster.

Ett komplett lag med spets på bänken att slänga in när det behövs, man är inte på Brasiliens sida utav ett slutspelsträd och istället får man tampas med Spanien i en eventuell semifinal, om favoritskap skulle innebära vinst.

Vidare till Sverige där jag, med många och alltid, alltid i affekt, ställer oss frågan om det blir ett VM där vi får räkna skott på mål, där den stora bonusen ligger vid ett gjort mål. Dessa genrep har såklart inte varit särskilt roliga att titta på, jag vet inte heller om det varit meningen att dem skall ha varit det och givetvis men lite nyans så är det ju inte så illa, antagligen inte ens i närheten. Både Toivonen och Berg lämnar en del att önska, framförallt den förstnämnde. Det är inte heller någon hemlighet att den i media utpekade, Emil Forsberg, som vårt enda kreativa nav och den som skall stå för all offensiv kraft, inte riktigt är där. Det har inte varit ett lätt år för Emil eller hans klubb Leipzig, det klassiska överraskningsmomentet ett lag ofta får utdelning för under sitt första år i en liga man uppnått avancemang till har under lagets andra år i Bundesliga fullt logiskt suddats ut och Leipzig har dessutom haft Europaspel vid sidan om som slitit mycket på den unga truppen. Fjolårets succéspelare var definitivt Emil Forsberg och efter hans 20+ assistsäsong har han givetvis varit en av de första man fokuserat på att plocka bort.

Lägg till en rätt skum skada på det och självfallet är både formen och självförtroendet stukat, revanschen finns att hämta i Ryssland. Men om vi lägger Emil åt sidan och fokuserar på det positiva så har vi ett lag införstått i Jannes grundspel, försvaret är samspelt och det är sådant som verkligen inte skall underskattas under en mästerskapsturnering, redan där är mycket vunnet. Albin verkar ännu inte lida av något bakslag ifrån sin skada vilket för närvarande är en lättnad och ute på högerkanten har vi Viktor Claesson som jag tycker går från klarhet till klarhet och kommer dessutom ifrån en poängrik säsong i Krasnodar. Våga ha bollinnehav ute till höger! Oddsen för avancemang är ingenting jag blandar mig i, men att få hål på ett uruselt Sydkorea och lösa pinnen mot Mexico, det är inte omöjligt, långt ifrån snarare!

Uruselt kanske var att ta i, men Sydkorea avslutade sitt kval på ett horribelt sätt. tyske Stielike fick gå efter en förlust emot Qatar och hans ersättare Tae-Yong Shin avslutade kvalet med två raka 0-0 matcher som säkrade direktplatsen. Dessa matcher har följts upp utav massvis med vänskapslandskamper som lämnat en hel del att önska, resultatmässigt. Shin har även varierat stort i sin önskade formation, varpå något inövat grundspel tenderas att lysa med sin frånvaro, från att ha varit trofast hans företrädares 4-2-3-1, i vilket lagets stora stjärna Son trivs som bäst med, har man varierat med en trebackslinje och 3-5-2 för att nu, vad det verkar, gått över till en fyrabackslinje igen med ett 4-4-2.

Vad som föranlett en del utav detta förvirrande mönster är att laget drabbats utav en drös skador, man saknar bland annat den tilltänkta anfallaren och Son's radarpartner Kwon Chang-Hoon, som kommer ifrån en väldigt fin säsong med Dijon i Ligue 1, sitt försteval på vänsterbacken Kim Jin-Su samt C.Palace's Lee Chung-Yong för att nämna tre utav bortfallen. Man har absolut spelare kvar i truppen som är dugliga spelare och inte heter Heung-Min Son. Swanseas Ki Sung-Yueng är lagets spelfördelare från mittfältet medans unge Barca-skolade Lee Seung-Woo, som varit relativt bra när chanserna uppstått i Serie A under säsongen, möjligen skulle kunnas ses som en joker att använda sig utav.

Vilka som än spelar återstår och se, men i nuläget kommer det att bli extremt svårt att lösa ett avancemang här. Det har sett fruktansvärt ut i genrepen, där man inte ens lyckades besegra Bolivias B-lag, och allt detta hattande runt formationer och spelsätt berättar också för oss att laget helt enkelt inte är redo i sin process för att kunna utmana på riktigt. Att man slutar sist i gruppen betalar 1.82 och är godkänt, likaså underspelet på lagets mållina (2.5) för gruppspelet. Men jag landar i att man tar U2.5p till 1.73 hos Coolbet som bästa alternativ och spelrekomendation. Man vinner inte över varken Tyskland eller Sverige, inte heller blir det tre poäng emot Mexiko, stabil bank!

Mexiko ja, som via det Nord och Centralamerikanska kvalet kvalificerade sig in till VM som gruppetta i den grupp som är sista stadiet för kröningen utav deras VM-representanter. Man är tränade utav Osario som är smått känd för sina rokader i startelvorna han ställer ut och inte drar sig för att ändra något när han känner för det. Man utgår oftast ifrån ett 4-3-3 system och är ett duktigt lag på att effektivt pressa sina motståndare.

Tränare Osorio valde inför det sista genrepet mot Danmark att inte ens spela med sin tilltänkta startelva, som många andra länder i princip har som rutin, med rädsla för att få spelare skadade efter att viktige Reyes gått sönder och är högst osäker till öppningsmatchen. Till exemepel så spelade Guardado, en utav tre på mitten och har precis kommit tillbaka från skada, bara en halvlek medans Carlos Vela vilades helt, så om någon efter 2-0 förlusten mot ett "nordiskt" motstånd fick upp ett hopp för Svensk del, så vet ni nu det och Mexiko är riktigt bra, om än lite väl ineffektiva stundtals.

Mexiko har tagit sig vidare ur sin grupp hela 6 mästerskap på rad, vilket vittnar om landets magnitud. Vad som däremot hittas är spelare som redan nu pratar om matchen efter det, den i Mexiko ökända åttondelsfinalen, som man inte lyckats ta sig vidare ifrån på något utav dessa försök. Skulle man lyckas så väntar troligtvis Brasilien, så sannolikheten att bryta den sviten är inte i majoritet men både hopp och tro har dem gott om i det Mexikanska landslaget.

Gällande spelare, så är här en trupp i "rätt" ålder och man har fortsatt Ochoa som burväktare. 32 år är han faktiskt bara även om han känns dubbelt så erfaren och huserar numera i Belgien av alla ställen. Som mittbackspar finns inhemske Araujo och Hector Moreno som troligaste alternativ och lagets tridente på topp består som oftast utav Javier Hernandez, Carlos Vela och så vad man hoppas ska bli det stora genombrottet, Hirving Lozano som varit fenomenal i PSV. Hector Herrera från Porto och Guardado i Real Betis är byggstenarna runt det centrala mittfältet, detta är på pappret en solklar tvåa i gruppen men med både skadebekymmer och en halvt galen tränare, så finns det både ett och två hinder man ska ta sig över innan man är i den där åttondelsfinalen...






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.