Speltips: Inför: VM i Ryssland - Grupp C

Det är dags att ta oss igenom Grupp C i VM-gruppspelet där vi har en intressant grupp innehållandes Frankrike, Peru, Danmark och Australien. Det finns definitivt flera saker att grotta ned sig i här och vi börjar från toppen.

För Frankrike får gälla som favoriter i den här gruppen, absolut. Deschamps tog ut en inte allt för överraskande trupp där många var med redan under hemma-EM 2016. Som vanligt är urvalet extremt och även om man inte riktigt kan gnälla på den trupp "DD" tagit ut så reagerar jag direkt på ytterbackspositionerna. Där har vi både Sidibe och Mendy, som båda varit skadade lång tid under säsongen, där den förstnämda spelat betydligt mer än just Mendy men också påvisat en ganska usel form. Visst, det har troligtvis inte varit roligt att spela i Monaco under året, men någonstans har han inte varit i närheten utav sin nivå under succésäsongen 16/17. Mendy är en riktigt bra ytterback, men att hela säsongen suttit på läktarn på grund utav sin skada och endast fick lite speltid i de sista matcherna kan knappast vara optimalt. Bakom dem finns däremot den spännande Lucas Hernandez, som imponerat i Atletico Madrid, men med enbart två a-lagslandskamper i CVt ska det nog till något alldeles extra för att se han ta en startplats. Oavsett så är det här Frankrikes akilleshäl, men tur då att man har två blixtsnabba mittbackar runt om sig i Varane och Umtiti.

Från mittfältet och framåt är det som vanligt fyllt med klasspelare och råtalang, där det största frågetecknet är hur Deschamps ska få ihop det. Han har hattat runt lite med både ett tvåmanna mittfält (4-2-3-1/4-4-1-1) och ett tremanna mittfält (4-3-3), där de olika systemen passar vissa spelare bättre än andra. Pogbas frihet stryps en hel del när han enbart har en vid sin sida, medans Griezmann tydligt inte föredrar att spela på en kant i ett 4-3-3, vilket då enklast löses med att man petar Giroud. En Giroud som man är i behov utav när låga försvar skall brytas ned och helt plötsligt förstår vi nu också varför "DD" har lite svårigheter med att spela in en kontinuelig startelva med ett fast system. Liten varning utfärdas på Frankrike, jag är långt ifrån övertygad om någon succé i Ryssland.

Största utmanarna mot Frankrike är på pappret, eller kanske bara i Sverige, är Danmark. Höga betyg har utgått i Svensk media och visst vore det dumt att underskatta dem, Åge är en duktig spelare och när allt om laget handlar om Christian Eriksen, så finns där skickliga, kvicka spelare i främst Pione Sisto men även Poulsen, runt om honom som kan utnyttja den stora bevakningen Eriksen drar åt sig. Eriksen som rör sig över stora ytor i landslaget kommer även att kunna öppna upp ytor åt en sådan som Delaney, som är duktig på att hitta löpvägar framåt i banan och kommer ifrån en riktigt bra säsong i Werder Bremen och har troligtvis även en ny klubbadress som belöning för de prestationerna när säsongen drar igång igen. Bendtner får vi inte se i VM efter en skada han drog på sig sent, där Nicolai Jörgensen nu kommer att vara första val där fram - tätt följd utav stortalangen Kasper Dolberg.

Men den fartfylldhet och spännande namn man kan bidra med framåt, besitter inte Danmark bakåt och de fem mål (Polens tre borträknade) man släppte in i gruppen under matcherna mot Montenegro, Rumänien, Armenien och Kazakstan imponerar inte särskilt och där bör man ha ett bättre facit. Vestergaard från Mönchengladbach går det att säga mycket om och han har absolut förbättrat sin nivå något, men det är en säkerhetsrisk och han kommer ofta in fel i situationer. Vid hans sida har man kaptenen Simon Kjaer som även han är en godkänd mittback, men inte varit helt ordinarie i Sevilla och oftast spelat när andra varit skadade. Bakom dem finns såklart Chelseas Christensen, men han är just tredjeval. I mål hittar vi dessutom Kasper Schmeichel som kommer ifrån en horribel säsong i Leicester, frågetecken för försvaret helt enkelt och ett spel på antal mål man släpper in i gruppen hade kunnat vara intressant, tyvärr är Frankrike med här och då hamnar linan automatiskt alldeles för högt tycker jag.

Så till Australien där det varit riktigt kaosartat kring huvudtränarposten. Tränaren under kvalspelet, Postecoglou, lämnade jobbet i November och in kom hollänske Van Marwijk, som själv tränade Saudiarabien under deras kval, och tog över. Men jobbet kommer han inte ha kvar efter VM, oavsett hur det går, då man redan nu gjort klart med en ny tränare när VM är slut. Rörigt, minst sagt.

van Marwijk är mest känd för sin prestation med det Holländska landslaget när de tog sig till VM-final via en något rigid spelstil som indirekt gick ut på att kötta sönder sina motståndare, finalen var nästan bisarr att se på när tacklingarna utlöste varandra i hopp om att få styr på det passningsskickliga Spanien. Om vi får se något sådant från Australien vågar jag inte säga, men tvärtemot det Australien som åtminstone, något naivt möjligen, försökte att spela en fartfylld och offensiv fotboll under Confederations Cup 2017 lär vi inte få se. Försvaret är väl också lagets svagaste lagdel, förstärkt dock utav Sainsburys återkomst från skada, och det är ofta duktige Mathew Ryan får komma till undsättning i mål. Hans dagsform blir avgörande för hur många mål man släpper till, men det kommer definitivt att rassla i Australiens målnät.

Framåt finns det en del intressanta spelare, Leckie från Hertha hade en bra höstsäsong medans våren blev förstörd utav skador och att andra gick före i rangordningen. Juric lär starta på topp med 38-årige Tim Cahill redo för ett "frälsande" inhopp. Största profilen numera är dock Mooy som slagit igenom i England, duktig passningsspelare och en fin frisparksfot, men att det här laget ska ha något att säga till om, särskilt med hur rörigt deras förbund agerat, så skulle det förvåna mig om man lyckades lösa en poäng i gruppen.

Att man slutar sist i gruppen betalar 1.80 hos Unibet/888Sport och det blir denna grupps första spelrekommendation.

Sist men inte minst, så länge vi inte pratar snittlängd på landslagen i gruppen, har vi Peru. Denna nation som för första gången sedan 1982 är med i ett Världmästerskap igen lyckades via ett 1-1 resultat hemma mot Colombia i den sista omgången av det Sydamerikanska kvalet sno åt sig femteplatsen som innebär kvalspel, där Nya Zeeland var motståndet men som väntat inte hade mycket att sätta emot. Paolo Guerrero är det annars unga lagets frontfigur på 34 unga vårar och spelar i Flamengo och axlar det mesta utav ansvar i det här landet. 6 mål blev det i kvalgruppen för strikern och det såg länge ut som att det var det sista vi skulle få se utav honom efter att han blivit avstängd för doping strax innan matcherna emot Nya Zeeland väntade. Men efter mycket om och men är han nu friad och åker med laget till Ryssland.

Tränar gör Ricardo Gareca som fått landet att spela en riktigt underhållande fotboll, men också effektiv. Man gillar att behålla bollen inom laget och gör allt för att få tillbaka den när man inte har den, men förutom det väl sammansatta presspelet lyckas man vara otroligt diciplina och hittar ständigt tillbaka rätt i positionerna. Sverigebekanta Yuton bildar ett tvåmannablock på defensivt mittfält tillsammans med unge Renato Tapia, som till vardags huserar i Feyenoord, som är både resoluta i sin approach men även extremt skickliga i passningsspelet. Framåt är nämnda Guerrero uppbackad av två tydliga yttrar i Andre Carillo och Edison Flores från Ålborg. Farfan som haft en strålande säsong i Lokomotiv Moskva spelar som nummer tio i laget, men har också inga problem att flyttas högre upp. Försvaret i laget kan dock få det tufft, lagets rutinerade mittback Alberto Rodriguez har varit skadad och inte spelat särskilt mycket alls under 2018, hans styrning utav backlinjen är vital och förhoppningsvis kan han fort komma i matchform.

Den avgörande matchen för både Peru och Danmark är i omgång 1 där man ställs emot varandra, där det gäller att man inte blir bortfintade utav Hareides Danmark. Jag tycker att oddsen är i överkant för att Peru tar sig vidare, men skräms samtidigt lite åt att Danmark har Frankrike i den sista matchen, som vid klart avancemang eventuellt kan rotera lite. Det är å andra sidan fördelaktigt för Peru att kunna jaga eventuell målskillnad mot Australien och man ska absolut inte vara uträknade mot ett Franskt landslag som har ett trackrecord utav att ha svårt emot länder med en filosofi och gediget grundspel, 2.75 som erbjuds på avancemang tåls verkligen att fundera på - men ingen spelrekomendation på det ännu.

Det var Grupp C, på återseende när Grupp D skall grottas ned i.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.