Speltips: Inför: VM i Ryssland - Grupp B

Uppsnacket inför Världsmästerskapen i Ryssland fortsätter och denna gång är det dags att ta tag i Grupp B, en otroligt stark grupp innehållandes Spanien, Portugal, Iran och Marocko.

Om vi börjar med Europamästarna Portugal är det inte ett landslag med en ganska lik trupp som den man hade i EM för två år sedan. Vi känner igen de flesta utav namnen här, där tränare Fernando Santos uppenbart har sin kärna han litar på, där vi återfinner både Bruno Alves och Fonte i backlinjen, trots att de båda knappt har spelat och är formsvaga. Många blev chockerade över att succéspelaren i Wolves den gångna säsongen, Ruben Neves, inte fick plats i truppen till Ryssland men vi har några nya spännande namn att se fram emot. Både Guedes som varit sagolik i Valencia samt Sporting-spelarna Bruno Fernandes och Gelson Martins hittar vi här efter starka säsonger. Vi vet vad vi får utav Portugal med Santos som tränare, ett ofta diamantliknande mittfält i en 4-4-2 är det som gäller med Andre Silva som förste man att assistera Ronaldo på topp. Man står gärna fast i sina positioner i defensiven och föredrar att få anfalla genom spelvändningar. När man tillåts föra matcherna litar man mycket på ytterbackarna Guerreiro och Cedric för bredd medans 3/4 i mittfältet har fria positioner uppbackade utav William Carvalho, som kommer att inneha ett stort defensivt ansvar tillsammans med Pepe då resterande klick försvarare är, om inte frysna, så skapligt kalla allihopa efter aningen röriga säsonger.

Man ställs i första matchen emot Spanien, ett Spanien som är fullsmäckat med superstjärnor ledda utav vad som visat sig vara en väldigt skicklig tränare med detta material i Lopetegui. Här är det en 4-5-1 variant som gäller med tydlig rörlighet på de offensiva mittfältarna, såsom Isco och David Silva. Framåt bör det bli Diego Costa, som inte riktigt fått till det i landslaget. Iago Aspas och Rodrigo står redo som andraval om det skulle fortsätta, båda med riktigt bra säsonger bakom sig för Celta Vigo respektive Valencia. Iniesta gör sitt sista framträdande på denna scen, medans Spaniens största utropstecken möjligtvis kan bli den med minst stjärnstatus utav dem alla. För med Dani Carvajal eventuellt inte skadefri och så är dörren öppen för Real Sociedads Alvaro Odriozola. Jag följer inte La Liga särskilt nära, men utav det jag sett under Spaniens genrep samt vad jag hört under hela säsongen, så är det en riktig klasspelare vi har att göra med här. Superba inlägg och mycket involvering i spelet, det skulle vara riktigt kul om han släpptes fram även när det börjar nu på allvar.

Om vi tar oss vidare till Iran så är det ett kollektiv utan dess like vi hittar, sin VM-kval grupp lekte man hem med förkrossande 26-3 i målskillnad över 8 matcher, där 6 stycken segrar bärgades hem och de övriga två slutade lika. Tränare Carlos Queiroz som var med laget även under förra VM har drillat laget till en defensiv maskin där man spelar 4-5-1 i vad som förväntas bli en väldigt defensivt balanserad sådan när man nu skall upp mot motstånd utav hög klass.

Vi minns alla matchen emot Argentina under gruppspelet 2014 där man höll dem till 0-0 in på stopptid, innan Messi tillslut avgjorde matchen, räkna inte med något särskilt annorlunda spelsätt, däremot har man troligtvis lite mer spets framåt i laget numera, där Alireza Jahanbakhsh sprutat in mål för sitt AZ Alkmaar under säsongen som gått medans Azmoun samtidigt blivit äldre och det är lite upp till bevis för den talangfulle strikern för att få det verkliga genombrottet på den stora scenen. Några klurigheter finns det att fundera på när det kommer till Iran då vad som många trodde skulle vara förstevalet på mittbackspositionen, Jalal Hosseini, tog sig inte in i den slutgiltiga 23-manna truppen och vad det innebär för försvaret återstår att se. Laget viktigaste match på pappret är även den emot Marocko, som man inleder sitt gruppspel med. Där är landets viktiga ankare, den defensiva mittfältaren Ezatolahi avstängd och man saknar en naturlig ersättare för att täcka upp det avbräcket, vilket är viktigt att han med sig.

För Marocko, det är ingen skitmotståndare, överhuvudtaget. Detta spännande lag ifrån Nordafrika har fått många ögon att öpnna på sig med sitt spännande och offensiva spelsätt. Laget har troligtvis bäst grundspel utav lagen ifrån Afrika där tränare Herve Henard, som vunnit de Afrikanska Mästerskapen med både Zambia och Elfenbenskusten, har implementerat ett ovanligt sammansatt presspel och samtidigt besitter man en otroligt imponerande defensiv med Benatia, som varit fenomenal i årets Juventus, som dirigent.

Framåt har man en hel drös talangfulla spelare, Hakim Ziyech från Ajax har länge ryktas still större klubbar och bör nog anses som stjärnan i detta landslag. Men man har spelare som Belhanda, som kan uppehålla de flesta försvar i världen, och Amrabat från Feyenoord som man bör hålla utkik efter att ge understöd till lagets anfallare som lär skifta emellan Boutalb och El Kaabi i en på pappret 4-2-3-1 uppställning som innehåller mycket variation. Man bör absolut inte räkna ut Marocko här och en riktig koiskvältare vore ju faktiskt om man tog sig vidare på Portugals räkning.

Det är också ett utav spelen jag grubblat på, men mina spelrekommendation kommer istället att bli två andra, varav ett som dock har med Marocko att göra. Det är ett långskott, men jag tycker att spelschemat som råder ger det ett liten ökning i sannolikheten att hända. Såhär, Iran med sin viktigaste spelare borta i första matchen bör vara lite mer sårbara, vilket ger ett ypperligt läge för Marocko att inleda med en trepoängare. Samtidigt möter Spanien Portugal i vad som bör bli en taktisk batalj, som Spanien bör lösa tillslut. Sedan har Spanien Iran i match två, där Marocko möter ett troligtvis lite desperat Portugal som kommer att behöva att lämna lite luckor, om Spanien löser Iran är man då klara för avancemang i princip vilket ger möjlighet att lufta lite spelare inför matchen med Marocko. Vi ska komma ihåg att denna grupp innehåller fyra riktigt stabila lag i defensiven och jag spår att det sannolikt blir en majoritet utav målsnåla matcher här, Spanien är farliga men också väldigt kontrollerande där de oftast inte går för "slakten" medans motståndarna oftast inte vågar öppna upp sig förens på slutet.

Så med det schemat tycker jag absolut att det finns fog för att spela Marocko att gå vidare, men jag väljer istället ett långskott på "Marocko att göra flest mål i gruppen" till oddset 23 gånger pengarna hos Coolbet. Får man hål på Iran medans Portugal är pressade efter en eventuell förlust emot Spanien, ja då tycker jag det inte är så långsökt. Förutsättningarna är tuffa, men att detta spel ska värderas under 5%, det anser jag inte. Rekommenderar en mindre insats här såklart.

Den andra spelrekomendationen har med just de defensivt inriktade lagen vi har i gruppen, där jag faktiskt räknar in Spanien som väldigt ofta håller tätt i sådana här arrangemang. 14.5 mål totalt i grupperna har Coolbet lagt sin lina i vad som kallas "Grand Salami", vilket motsvarar 2.33 mål per match. Det är jag redo att syna, där jag väljer att rekomendera "Grupp B - Grand Salami - U14.5 Mål" till oddset 1.90.

Det var allt för mig, Grupp C ute inom kort!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.