Speltips: Inför: VM i Ryssland - Grupp A

Sommarens höjdpunkt närmar sig med stormsteg och det är dags för undertecknad att skriva sina första rader om det stundande Världsmästerskapet i fotboll som tar plats i Ryssland. Jag kommer att delge mina tankar om landslagen och även lämna spelobjekt som är intressanta för den som vill ha långtidsspel att följa under mästerskapet. Det är i Rysslands grupp vi gör vårat första avstamp där vi ska snacka upp Grupp A som består utav nämnda värdland samt Uruguay, Egypten och Saudiarabien.

Vi börjar även bakifrån med VM-turneringens troligtvis svagaste lag, Saudiarabien, som tränas utav den föredetta Valencia och Chile-tränaren Juan Antonio Pizzi som har haft laget sedan November 2017. Saudiarabien har varit flitiga när det kommer till byten på tränarpositionen och kontinuitet på en sådan viktig pusselbit har inte prioriterats under årens gång. Landet valde ju även att skicka en hel drös spelare till La Liga under vårsäsongen vilket blev ett praktfiasko, där ingen spelare startade någon match och den sammanlagda speltiden för dessa herrar var knappt 90 minuter, tillsammans. Således är lagets största "stjärnor" knappt i matchform och det är ju knappast ett optimalt år de har haft bakom sig.

Inte har det sett särskilt bättre ute på plan heller, Italien och Peru vann sina matcher med enkelhet och även om man tidigare i maj slog både Algeriet och Grekland så var motståndarna där och då helt utan sina Europeiska stjärnor. Problemet för Saudiarabien är att man dels försöker att spela en offensiv, fartfylld fotboll under Pizzi, men man har verkligen inte materialet för det och istället blir man överkörda på mittfältet och bjuder på misstag, å andra sidan har man inte heller kvalité för att hålla tätt via en defensiv uppställning mot lag av den dignitet som nu återfinns i VM, således är det givetvis tuffa förutsättningar för landslaget.

Om vi tittar vidare på Egypten så vann man sin grupp i det Afrikanska kvalspelet som inkluderar fyra stycken grupper där vinnaren kvalificerar sig till VM. Man tränas utav Hector Cuper som har en drös med Europeiska klubbar på CV't bakom sig, där han praktiserar en ganska tydligt strukturerad defensiv fotboll där man utnyttjar sin offensiva styrka på det sätt som passar dem bäst, via kontringar. Knappast ologiskt med Salah som stjärna, en Salah vars axelskada är precis vad som pryder det mesta som har med Egypten att göra. Jag är tämligen övertygad om att han kommer till spel och vad han är kapabel till att göra vet de flesta som läser detta, han presterar även på en otroligt hög nivå i landslaget och är oftast flankerad utav en spelare vid namn Trezeguet som är 24 år och spelar i Turkiska Kasimpasa, liksom Salah är herrn otroligt snabb.

Man har PL-spelarna Elneny (Arsenal), Sobhi (Stoke) och Hegazi (WBA) i sitt landslag, där Sobhi om han får förtroendet är en riktigt intressant spelare som kan skapa kaos för motståndarnas defensiv. En hel del spelare hittar vi även i Egyptiska Al-Ahli som leder den imhenska ligan överlägset.

Värdnationen Ryssland har en enorm press på sig, där tränaren Cherchesov har en del att jobba på för det Ryska landslaget imponerar inte alls. Man har försökt få in lite ungt blod i laget och landets stora talang är Golovin som till vardags spelar i CSKA, det kommer att handla mycket om hans prestationer när Ryssland spelar och trots sin unga ålder (22) så är hos honom ansvaret för kreativiten ligger.

Förutsättningarna kunde dessutom ha varit bättre, man har endast med sig 2 anfallare i truppen då Kokorin är långtidsskadad och det saknas alternativ helt enkelt. Smolov från Krasnodar har inte haft den utvecklingen man hoppats på efter sin succésäsong ett par år sedan, men har under årets säsong lyckats göra 14 mål och 6 assister i Ryska Premier League. I Krasnodar har han dock ett helt annat understöd än vad som erbjuds i det Ryska laget och någonstans tror jag att förväntningarna på denne spjutspets är alldeles för höga. Eftersom Ryssland spelar en slags form utav 5-3-1-1 är det mycket jobb som ska göras för de två på topp, vilket inte alls passar Smolov och han tenderar då istället att försvinna ur matcherna, något som vi såg under Confederations Cup förra sommaren.

Defensiven är det man skall kunna luta sig tillbaka på och förvänta sig att göra jobbet, med den approachen på laget är det givet. Men hur bra är landets defensiv egentligen, med sina två förstaval på mittbackspositionerna även dem långtidsskadade (Dzhikiya/Vasin) har vi fått se ett Ryskt landslag som släpper in en hel del mål, samtidigt som man inte haft förmågan att göra några själva.

Det är stora frågetecken jag sätter för värdnationen och jag har även en spelrekommendation här.

Ryssland "att INTE kvalificera sig från gruppspelet" hittas till 3.50 hos Unibet/888Sport. Det är ett alldeles för högt odds som erbjuder ett fint väntevärde både utifrån mina egna värderingar och tankar men som även Dataalgoritmer såsom "Player Index" och "Elo", som beräknar truppernas styrka och även gör simuleringar på tusentals olika scenarion för att komma fram till en procentsats på ländernas chanser, håller med mig om.

Sist men absolut inte minst är Uruguay, oddsmässigt favoriter till att vinna gruppen och det med all rätta. Man kom tvåa bakom suveräna Brasilien i Sydamerikas VM-kval och tränas sedan lång tid utav Oscar Tabarez som beskrivs som ett taktiskt geni. Förutom den uppenbara spetsen på topp i form utav Cavani och Suarez, så har man ett riktigt intressant lag bakom dessa två herrar. På mittfältet hittar vi Lucas Torriera från Sampdoria som gått från klarhet till klarhet och lämnar med all säkerhet klubben under sommaren för en större klubb, vid hans sida hittar vi dessutom Vecino och Bentancur som många utav oss känner igen från Serie A. Man har även tillgång till spännande namn som Nandez ifrån Boca samt Cristian Rodriguez, som numera spelar i hemlandet men som varit i både PSG, Porto och Atletico Madrid.

Atletico Madrid hittar vi även i backlinjen som dikteras utav Godin tillsammans med superba Gimenez. Caceres och underskattade Laxalt hittar vi även i truppen tllsammans med målvakten Muslera som aldrig gör ett dåligt mästerskap med Uruguay. Förutom den extrema spetsen man besitter så är man ett landslag som sliter som djur och som alltid gör en 110% arbetsinsats för sitt land och med Tabarez vid rodret har man flertalet sätt att approcha en match både inför men även under och förutom den mest spelade 4-4-2/4-4-1-1 varianten har man i uttagningen utav truppen även gjort sig spelbara för någon form utav 3-5-2 variant om så önskas. De besitter definitivt en överraskningspotential men med Grupp B's kvalitativt starka landslag kan även VM-sejouren bli kortare än vad många förväntat sig. Att man vinner gruppen finns priser runt 1.85 att hämta, men även om det är otroligt lockande så skulle jag personligen vilja ha en tiondel till för att rekommendera spel. En variant man skulle kunna gå för är spelalternativet "Exakta slutplaceringar (Plats 1-2)" hos Unibet/888sport på 1.Uruguay/2.Egypten till 7.00 i odds, men då bör man välja mellan det eller "Ryssland att inte avancera".

Det var Grupp A, på återseende när Grupp B ska tittas närmare på.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.