Speltips: Frankrike - Italien

VM-förberedelserna är igång och vi hann inte ens lämna helgen bakom oss innan vi hade vänskapslandskamper att bevaka. VM är i närtid och det är något både jag och gänget hos 1x2.se ser fram emot.

Måndagen innehöll både Frankrikes första genrep i deras match emot Irland, matchen regnade till slut bort men vi fick se lite "OK-klassad" fotboll åtminstone. 2-0 slutade matchen efter att båda målen kom i slutet utav första halvlek. Ett lag som däremot inte laddar upp för VM är Italien, men de hade en match emot Saudiarabien under måndagen dem med och det under det nya styret i Mancini på tränarbänken. Man ställde upp med ett slagkraftigt lag som enbart räckte till en 2-1 seger sedan man släppt in ett mål i slutet, med Zappacosta och Donnarumma som orginisatörer för målet åt motståndarlaget.

Italien skapade en hel del chanser under första halvlek, men målen föll via ett skott utanför boxen ifrån comebackande Balotelli som även fick utgå i andra på grund utav skada, samt via en hörna. Mot ett så svagt motstånd som Saudiarabien, även om dem höjde sig i andra halvlek, så borde man nog kunna förvänta sig en bättre prestation trots allt.

Italiens uttagna trupp för följande:

G: Sirigu 1; Donnarumma 22; Perin 12

​D: Bonucci 19; Caldara 5; Criscito 4; D’Ambrosio 3; De Sciglio 2; Florenzi 24; Romagnoli 6; Rugani 15; Zappacosta 21.

Mf: Baselli 26; Bonaventura 8; Cristante 23; Jorginho 14; Mandragora 27; Pellegrini 16.

Anf: Balotelli 9; Belotti 11; Berardi 18, Chiesa 25; Insigne 10; Politano 17; Verdi 20; Zaza 7.

Frankrike valde faktiskt i sin match att spela en hel del icke-startspelare, vilket får mig att tro att man valt den linjen att steppa upp kvalitén på det uttagna laget för varje match som går. En rimlig förteelse med tanke på hur man lagt upp schemat i genrepet.

Frankrikes trupp är följande:

G: Hugo Lloris; Steve Mandanda; Alphonse Areola

D: Layvin Kurzawa; Presnel Kimpembe; Benjamin Mendy; Samuel Umtiti ;Raphaël Varane; Lucas Hernandez; Benjamin Pavard; Adil Rami; Djibril Sidibé

Mf: Thomas Lemar; Blaise Matuidi; Corentin Tolisso; Paul Pogba; N’Golo Kanté

Anf: Ousman Dembele; Florian Thauvin; Antoine Griezmann; Kylian Mbappé; Nabil Fakir; Olivier Giroud

Det är också här vi kommer till det intressanta, Frankrike lämnade spelare som Kante, Pogba, Griezzman, O. Dembele, Thauvin (som faktiskt får räknas in även om någon startplats är svårtagen) samt förstekeepern Lloris i en uppenbar rotation. Man kommer helt säkert att investera mer energi och starta med tilltänka startspelare under VM i de kommande matcherna där flera utav de nyss nämnda spelarna har en plats. På andra sidan, ja då är det helt tvärtom.

Mancini klagade först och främst, eller skyllde ifrån sig, på att spelarna var trötta. Flera utav misstagen handlade inte om hans taktik eller tränargärning utan slitna spelare, han påpekade samtidigt hur viktigt det var för det Italienska landslaget att vinna en match efter debaklet som varit. Men är han nöjd där? Spelar det ingen roll nu?

Man får dra de slutsatser man vill, men när redan nu tvivlar på att laget emot Frankrike kommer att orka att upprätthålla den spelmässiga nivån över 90 minuter och sedan dessutom säger att man kommer använda helt andra spelare emot Frankrike än i matchen mot Saudiarabien, troligtvis yngre sådana... Ja då får man lite vibbar av att tona ned precis alla förväntningar som möjligtvis skulle kunna finnas. Vi ska komma ihåg att detta är en tränare som misslyckats helt otroligt i Zenit, där han köpt vad han velat men ändå inte kunnat få till ett ordentligt grundspel.

Och tittar vi på de yngre förmågorna i truppen blir man ändå skeptisk; Rugani, De Sciglio, Mandragora, Pellegrini, Verdi. Alltså det är några riktigt fina talanger, men på den här nivån emot ett troligtvis mer motiverat motståndarlag. Jag ser det inte hålla, överhuvudtaget. Resterande trupp skrämmer inte just nu heller, som enhet skall sägas, inte under Mancinis ledning.

Det blir en planenlig, ifrån precis varje håll, Frankrike-seger utav det här och jag förväntar mig ett oddsras under veckan. Så vi tar och passar på nu när endast några punkter ifrån priserna vid släpp är tagna och investerar i Frankrike -0.5 till oddset 1.79 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.