Speltips: Real Madrid - Liverpool

Så var det dags, Europasäsongen ska stängas ned på riktigt för säsongen 17/18 och det i form utav en Champions League-final. Förra årets vinnare, Real Madrid, tar emot Liverpool i Kiev och det är en otrolig match vi har att se fram emot; lyckas Liverpool med sin dödliga trio på topp ända fram eller blir det en tredje raka för de vita marängerna?

Porto, Manchester City och Roma, det är motståndarna man har krossat och Liverpools ligasäsong stängdes man ned för nästan två veckor sen på en mer än godkänd fjärdeplats. Liverpools år har varit väldigt uppfriskande och de är defenitivt ett utav säsongens mest underhållande lag att ha fått bevittna. Nu har man fått varva ned och fylla energitanken till fullo inför den avgörande finalen och man har gjort det med nästintill full trupp där Ox och Matip är de enda som saknas. Laddningen lär vara extrem.

Klopp har inte något särskilt bra facit när de kommer till dessa bataljer, men han har också gjort en hel del väldigt annorlunda jämfört med tidigare upplagor utav sina lag. Roteringen har varit mer tydlig, något han hade problem med tidigare där hans lag nära Maj månad har gått på knäna och således har man inte lyckats ända ut. Så är inte känslan med årets Liverpool, det har kostat några poäng i ligan men han har sett till att ha sina nyckelspelare redo när Champions League-hymnen gjort sitt intåg. Klopp har skött saker annorlunda och det ska bli otroligt intressant å se resultatet utav dessa korrigeringar när vi nu står inför det sista "testet".

Någon som också har hållit sina spelare i absoluta toppskick är Zidane, efter den hösten Real Madrid hade var kanske inte valen särskilt många och siktet har sedan länge legat på att ta en plats på planen i Kiev, och liksom klubbens DNA även vinna den. Det är inga dåliga gäng man har glidit förbi heller; PSG, Juventus och Bayern Munchen väger ju självklart tyngre som facit än Liverpools dito, men det har knappast varit med samma övertygelse. Men då ska man ha med sig att man blödde ren otur i början utav ligan och kanske, när det betytt som mest, har man också fått med sig det där lilla extra när saker sett som värst ut för laget. Det kan vara så ett riktigt mästerlag gör, portionera ut de spontanta resultatens inverkan på absolut bästa sätt, vad vet jag. Spekulativt är det iallafall men visst fasiken är det helt otroligt hur de lyckas, varje gång.

Truppen är helt intakt och man har fantastiskt nog sett till att fotas vid avgång mot Kiev på precis samma sätt som inför tidigare finaler, en jobbig "jinx" mot detta vidunderliga sätt att approacha något så stort som en CL-final är dock att man inte flögs utav samma sällskap som i det tidigare finalerna. All in på Liverpool?

Matchen är fylld utav härliga dueller och jag har gått, suttit samt legat å funderat på matchens regi och hur jag tror den kommer att utspelas. Det är lika bra att gå in på matchens huvudpunkt i duellform och det är ju givetvis den emellan Salah och Marcelo som troligtvis haft mest fokus. Marcelo som varit så fantastisk under lång tid och ofta har ett finger med i sådana här matcher kan ju tydligen "inte försvara". Visst han flyger iväg rätt ofta och gör det han är bäst på, men det är en otroligt trångsynt vinkel. Han lär säkert bli bortfintad ett par gånger utav Liverpools bästa spelare, både han vet det, Zidane vet det och troligtvis även precis varenda spelare och åskådare på plats vet det. Någonting annat än att Casemiro startar under morgondagen är osannolikt, räkna med att både han och Ramos, tillsammans med Kroos har ett uppdelat jobb att agera terrier på den fantastiska Salah. Bra, då har vi rätt ut det.

Vidare så har vi väl ingen, åtminstone väldigt få, som tror att Liverpool ska ändra på det spelsätt som tagit dem hit. Jag skulle bli ytterst förvånad om något annat än Liverpool, med supereffektiva Firmino på topp, inleder denna match precis som vilken annan. Vad ska de annars göra, det är detta som får spelarna att prestera på denna nivå och Klopp må ha ett par kalibreringar redo, men något helt annat än ett superaggresivt presspel högt upp i plan för att vinna boll, för att hitta ytor och kunna ställa om... Hur ska man annars såra Real Madrid?

Dem gör ju det dessutom så otroligt bra, att de inte behöver lägga större tankar på hur motståndaren kommer att agera, ut och kör bara (något simplifierat såklart). Det intressanta är hur Real Madrid och Zidane, som såklart spenderat en månad i att läsa detta, agerar. Juventus ifjol gjorde något liknande, inte i samma utsträckning såklart, men de gick ofta högt och aggresivt i press tidigt under CL-matcherna och gjorde likadant när finalen skulle utspelas. Zidane hanterade det bra då, man sög in den och trots att man gjorde själva ett tidigt mål som sedan kvitterades på ett osannolikt sätt via Mandzukic, så gav man liksom tilltron till Juventus att ni har kontroll på det här, medans det var helt tvärtom.

Första 30 minutrarna har jag fått för mig kommer att avgöra mycket, kanske till och med uppåt halvtid. Där handlar det om hur mycket press Real Madrid kan suga upp, utan att släppa in mål. Man klarar sig sannolikt galant med ett i baken, två blir extremt tufft men vi ska komma ihåg att inget lag är mer redo än Real Madrid på just detta, precis som jag trodde att "Roma och Di Francesco vet detta", om vi nu ska skämta lite. Men jag vill ändå tro att det är en viss skillnad i både orginisation och tränare när det kommer till Real Madrid jämfört med Roma, det finns det åtminstone ett trackrecord som talar om detta för oss. Men med sin orutin i sådana här tillfällen, med en energi som sakta men säkert kommer att försvinna lite i taget ju längre matchen går, så har jag så otroligt svårt att greppa hur Liverpool ända in i kaklet ska klara av denna 90-minuters fight, särskilt med de vargar i vita dräkter, som får blodsmak på minsta lilla energiskifte, står på andra sidan. Jag har räknat in tilltänkta underlägen, jag har filat på om Liverpool kan lyckas stå emot en forcering mellan minut 70-90 och jag har intalat mig själv att Alexander-Arnold är verkligen något extra samt att Lovren har den där balkanattityden att fixa en 110% prestation. Men ändå får jag dem inte till att räcka till, inte över hela matchen.

Däremot kommer Liverpool att komma igenom och forcera fram ett mål, minst. Jag förväntar mig en rätt svänging historia med olika moment men där jag vill ha det till att Zidane besitter flest jokerkort innanför västen och att det i slutändan fäller avgörandet. För vad har Liverpool på sin bänk för att förändra en matchbild? Jämför det med motståndarna på andra sidan.

Det blir två spel från mig inför lördagens final och det med olika värderingar, mitt överspel kommer jag att ta betydligt lägre med tanke på att linan är extremt pressad och droppad, men jag värderar den som spelvärd och följer man trenderna i årets CL ska det inte heller vara något problem, final eller inte.

Ö3.25 i matchen spelas till 1.96 hos SBObet

Och slutligen, mitt huvudspel och det allt lett fram till;

Real Madrid -0.25 som spelas till 1.92 hos Pinnacle.

Lycka till med era spel! Vill någon syna mig eller spela Liverpool i detta möte så rekommenderar jag att ta av säkerhetsbälterna och gå för en rak seger eller ett minushandikapp, för att maximera ut vinsten, för Liverpool vinner detta möte ett par gånger på tio, men inte tillräckligt många för mig för att motivera spel. Surt då om ni sitter med hängslen till runt 2.00 i odds eller liknande.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.