Speltips: Juventus - Milan

Det är dags för finalen i Coppa Italia som ska spelas under onsdagskvällen där Juventus och Milan har rest till Rom i hopp om att ta sitt lags första titel denna säsong (Räknar inte med någon supercup-titel).

Juventus kommer till matchen med resultat i helgen som gick lagets väg, man är nu till 97% klara för att ta sin sjunde scudetto och även om vägen varit krokig står man nu där som vinnare ändå, starkt minst sagt.

I helgen avverkade man Bologna efter att ha legat under i halvtid, Allegri försökte spara på Douglas Costa men fick kasta in honom efter paus. Det blev draget som ledde till vändningen utav matchen och Costa själv var bakom precis allt. När det övriga laget känns lite trötta, sega och oinspirerade så är det Costa som är ljuset i tunneln och brassen är i stekhet form. Man saknar fortfarande Chiellini men både Mandzukic och Pjanic är tillbaka i truppen.

Allegri förväntas att välja Barzagli i backlinjen tillsammans med Benatia, medans Cuadrado kommer fortsatt att få förtroende på högerbacksplatsen. Asamoah förväntas starta före Alex Sandro och det är en 4-3-2-1 som är formationen enligt senaste rapporterna, vilket då utelämnar en plats för Mandzukic och istället kommer Matuidi förstärka mittfältet tillsammans med Pjanic och Khedira.

Milan och tränare Gattuso har kommit ur sin vinstlösa svit där laget underpresterade under april månad och har följt upp det med två vinster i rad. Visserligen har man mött Bologna och Hellas Verona, där det sistnämnda laget inte ens såg ut att vilja spela fotboll. Hur som helst så är det självförtroende-byggande och det ska inte underskattas i ett lag som lever på sin energi och inställning.

Gattuso förklarade någonstans mellan allt Juve-hyllande under sin presskonferens att man ser på matchen som en VM-final och man förbereder sig inför matchen på samma sätt, låter löjligt men jag är helt övertygad om att han menar varje ord. Laget kommer att ställa ut sina block och satsa på både fysik och aggresivitet i hopp om att vinna fördel genom sin attityd.

Man har Biglia tillbaka i truppen, även om han inte förväntas att starta. I övrigt är truppen intakt där Locatelli som spelat en hel del i Biglias frånvaro även här kommer att ersätta honom på mitten, i Gattusos vanliga 4-3-3 uppställning. Calabria kommer att behöva en bra match då han har tidigare nämnde Costa på sin kant, medans Cutrone förväntas leda laget från toppen med formstarke Calhanoglu och Suso vid varsin sida.

Jag förväntar mig en rätt riskminimerande attityd ifrån båda lagen där fokus kommer att ligga på att vara på rätt sida bollen, där jag spår att Juventus kommer att ta över ju längre in i matchen vi kommer. Men Milan ska inte underskattas och ligger en skräll i luften så kommer det att visa sig under första halvlek, för Milans energi kan avta i andra, men under första halvlek har dom kapaciteten att göra detta svettigt för Juventus och jag har verkligen tilltro till att man även kan utmana Juventus något stukade backlinje. Jag anser att vi hittar spelvärde i matchen på Milans halvtidslina snarare än fulltidslinan, då energin är bevarad och Milans underskattade mittbacksduo i Bonucci/Romagnoli definitivt kan hålla Juventus till noll under 45 minuter.

Milan +0.25 i Halvtid spelas till 1.87 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt