Speltips: Freiburg - Köln

Lördagen är på ingång och det innebär Bundesliga, som förutom allt som har med Bayern att göra faktiskt är otroligt intressant och spännande, då vi har två getingbo att ta hänsyn till både i toppen och botten. Två lag som är inblandade där, eller snarare ett i och med att ena laget är så gott som ute, är Freiburg och Köln vilka möts under lördagseftermiddagen.

Om vi börjar med Köln så är förberedelsena igång redan inför nästa år där man med 99.5% säkerhet kommer att spela i 2.Bundesliga. Men istället för att det är någon sorgsen historia, som så ofta när lag åker ut ur Bundesliga, så ligger det en positivitet i luften och rätt så bra vibbar. Tränare har man gjort klart med vilket betyder att ändå duktiga, men relativt oerfarna, Ruthenbeck lämnar sitt uppdrag efter säsongen och in kommer succélaget Holstein Kielns tränare, Marcus Anfang, som lett laget genom en osannolik resa som till och med kan sluta med Bundesligaspel under nästa säsong.

Men det slutar inte där utan man har under veckan dessutom förlängt med landslagsbacken(!) Jonas Hector och Kölnfödde målvakten Timo Horn, dessa två är lagets stöttespelare och ledare, det är riktigt vackert att de väljer att stanna kvar och göra vad de kan för att få upp Köln till Bundesliga igen. Även Höger som lär starta imorgon har förlängt sitt kontrakt.

Om vi går till det spelmässiga så har det under Ruthenbeck sett ganska bra ut faktiskt och man spelar inte som ett super-jumbo gäng. Men vårens poängskörd var alltid för liten för att lyckas ta i kapp och det är inte mycket mer att göra, än att fortsätta spela på samma nivå tills laget matematiskt är nedflyttade. Lustigt nog var just matchen mot Freiburg under hösten en sådan som kunde ha förändrat en del, man ledde alltså med 3-0 efter 40 minuter men förlorade tillslut matchen med 3-4.

Freiburg har länge sett ut att vara tillräckligt stabila för att klara kontraktet, men någonting har hänt. Förutom en massa skador så har laget tappat sin själ lite, dessutom finns det ingen spelare i laget som besitter ett uns utav kreativitet.

Två ynka segrar har det blivit under 2018 och nu ligger man riktigt risigt till, tillsammans med Mainz och Wolfsburg sitter man på 30 poäng och de tre lagen tävlar i att undgå kvalplatsen, medans Hamburg på 25p gör ett sista ryck. På tal om deras två segrar så speglar det laget rätt bra när de totalt tre mål som gjordes i dessa segrar alla är via fasta situationer, två hörnmål gjorde man mot Europas sämsta lag på defensiva hörnor, Leipzig medans en straff löste tre poäng mot Werder Bremen. Det var dock ett tag sedan, man står nu på 5 raka förluster och man har gjort 1(!!!) mål på sina 7 senaste matcher.

Den ofta hyllade tränaren Streich har dessutom visat upp en helt annan mentalitet än tidigare, han har både blivit uppvisad på läktaren men framförallt uppvisat en bitter och grinig fasad som inte alls varit lik det han och Freiburg representerar. Det är pressat läge i den lilla staden och hur man skall bryta den djupa mönstret återstår och se.

Till matchen är lagets viktigaste spelare, förutom möjligtvis Petersen, borta. Mittbacken Söyuncu är avstängd vilket man visserligen har Kempf som ersättare, men lämnar definitivt en tomhet då han spelat nästan samtliga matcher för Freiburg.

Jag förväntar mig en jämn match här och någonstans vill jag tro att det är Freiburg som är mest pressade, Köln har accepterat sitt öde och med förlängningen utav kontrakt på nyckelspelare så blåser vindarna varmt när det egentligen borde vara helt tvärtom, det skulle inte förvåna mig om Köln tar 6p på sina avslutade matcher (Man har Bayern och Wolfsburg utöver denna), bara i ren positiv anda och en slags acceptans som förlöst den enorma ångestknuten man levt med under större delen utav säsongen. Men som alltid handlar det även om de utsatta oddsen där Freiburg står lite väl lågt, särskilt med alla dessa förutsättningar.

Sist jag backade Köln så fick jag 6-0 serverat på ett smutsigt fat, låt oss hoppas att vi slipper det denna gång. Ett Freiburg som har problem i det offensiva spelet bör man kunna avstyra relativt enkelt, särskilt när dess överraskningsmoment är i princip noll.

Köln +0.25 spelas till 2.08 hos SBObet, lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.