Speltips: Marseille - RB Salzburg

Vi är halvvägs igenom denna vecka och helgen börjar närma sig med stormsteg, men det blir inget större steg vi tar här utan vi beger oss direkt till torsdagens Europa League och en utav två semifinaler som ska spelas där. Medans de flestas ögon troligtvis ligger i matchen emellan Arsenal och Atletico Madrid så ska vi här istället kolla in "hipster-mötet" där Red Bull Salzburg rest till Frankrike för möte med Marseille.

Salzburg, som leder sin liga i Österrike med 11p, har verkligen imponerat under sin Europa League-sejour. Man vann sin grupp, som faktiskt inkluderade torsdagens motståndare Marseille, Konyaspor och Guimaraes, i relativt överlägsen stil men har också fortsatt att leverera resultat när man gick in i slutspelsfasen. Ingen kan påstå att det är en enkel väg man tagit genom slutspelsträdet, även om både Real Sociedad och Dortmund haft rätt kalla säsonger, så slog man även ut ett Lazio som definitivt har en fantastisk säsong.

Hur som helst hade nog ingen väntat sig se Salzburg ta sig så långt fram i turneringen, även om tränare Marco Rose är en hyllad sådan och ännu en i raden utav moderna, innoativa, tyska tränare. Hans tränarkarriär är inte den längsta, den 41 åriga tysken började som assisterande vid sidan utav Schmidt i Mainz för ett par år sedan, innan han hamnade i Red bulls orginisation och därifrån klättrade snabbt upp via ungdomslagen i deras akademi för att inom en tvåårsperiod få chansen att träna A-laget.

Man har en snarlik filosofi som RB Leipzig, det är ett liknande system man använder sig utav (4-1-2-1-2) och man är väldigt pressinriktade med en snabbhet i sina aktioner och kommer gärna till avslut snabbt. Snittåldern på truppen ligger strax över 23 år vilket även det går hand i hand med Red Bull-koncernen vi lärt känna på senare tid. Man har flera spelare som är otroligt lovande, där jag kan tycka att en mittbacksplats med 26-årige Andre Ramalho sticker ut. Denna talang blommade aldrig ut i Leverkusen och agerar nu istället som en utav de mer rutinerade spelarna i truppen. Det finns massor att säga om detta lag, men vi stannar där och konstaterar att superlöftet Haldara är tveksam till matchen.

Marseille var som sagt i samma grupp och mötena lagen emellan slutade med en 1-0 vinst för Salzburg i Österrike samt ett mållöst möte i sista omgången när platserna i gruppen i princip var klara. Där under hösten hade vi också ett Marseille som inte var i närheten utav vad man sett de sista månaderna, i form utav självklarhet, formen och ett grundspel som äntligen är satt så att man får ut den potential truppen besitter.

Man har besegrat Braga, Atletico Bilbao samt Leipzig på vägen till semifinalen och det man direkt kan reagera på är att i mötena mot Braga och Leipzig förlorade man faktiskt bortamatcherna, även om det mötet mot Braga redan var avgjort efter en 3-0 vinst hemma. Idel hemmavinster är det också genom slutspelet och i samtliga med minst 2 mål, en trend som även gäller i ligan; Man är otroligt hemmastarka och vinner ofta matcherna med fler än 2 mål.

Inför Leipzig var det en smärre skadekris, men även om förstekeepern Mandanda fortfarande är skadad så har man defensiva pjäser tillbaka i Rami och troligtvis Rolando i mittbackslåset. Således kan suveräna Luiz Gustavo återgå till mittfältet och kunna få ut sina fina egenskaper högre upp i banan. Vad jag noterar är även att Marseille i sitt möte med "storebrorn" Leipzig under två möten väldigt ofta lyckades ta sig ut ur motståndarens presspel väldigt ofta, vilket blir som en liten övning inför detta möte som definitivt är en fördel. Man har stekheta offensiva spelare i Thauvin och Payet, men även Mitroglou både kommer till lägen men på sistone även hittat nätet i stor omfattning.

Jag landar i en stor respekt för Salzburg, men att man troligtvis blir för tunna här och bör inte räcka till inför ett hetskt och fullsatt Velodrome. Marseille är formtoppat och känns nästintill oslagbara för stunden på sitt hemmagräs, man är inte bara tunga att möta men man besitter även kvalitén och finessen för att kunna spela sig igenom ett högt pressande, men även ungt Salzburg-lag. Jag är övertygad och mitt spel hamnar här i hemmalagets favör.

Marseille -0.75 spelas till 1.87 hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.