Speltips: Bayern Munchen - Real Madrid

Semifinal nummer två står på agendan när Champions League fortsätter under onsdagen där vi har ett supermöte, tungviktarnas tungviktare, i Bayern Munchen mot Real Madrid.

Och vi börjar med hemmalaget Bayern som nu gjort klart med sin nye tränare inför nästa år vilket alltså innebär att detta dubbelmöte kan vara det sista vi ser utav Heynckes på den stora scen. Uppdraget är nästintill slutfört, ligan är säkrad och finalplatsen i Tyska cupen är klar och nu återstår det bara att se om han kan lyckas sätta Bayern Munchen i ett slagläge för en trippel.

På tal om tripplar så är det inget enkelt motstånd som står i vägen, från gruppspelet till Sevilla och Besiktas, så är det enbart PSG man kan måla upp som någon slags värdemätare, men nu kommer alltså det riktiga testet om vart detta Bayern befinner sig i hierakin när Real Madrid står för motståndet. Ett Real Madrid som sedan länge vaskat ligan och till syntes enbart går för den tredje raka Champions League-vinsten.

Bayern har några skador att handskas med, förutom långtidsskadade Neuer (tillbaka i träning men ej redo) samt Coman, så är även Vidal borta resten utav säsongen samt att Alaba är ett stort frågetecken inför matchen och ett beslut skall tas nu på morgonen, men personligen tror jag att han inte kommer att bedömas som redo för en startplats. Detta innebär främst två saker; att Rafinha, som varit något av en säkerhetsrisk och inte särskilt populär hos Bayernfans, kommer att starta på vänsterbacksplatsen. Om man dock ska vara rättvis mot den blondblekta 32-åringen har hans insatser den sista månaden varit betydligt bättre, men ändock en viss försvagning.

Den andra är den att formationen Heynckes kommer att använda är nästintill spikad redan. 4-1-4-1 kommer det med största sannolikhet att bli med Javi Martinez som ankare, med Vidal hade man troligtvis gått för två defensiva positioneringar på mittfältet men nu finns knappt den möjligheten, då Rudy varit ur form en längre tid nu. Det är en formation som ofta används dock och som man är rejält inkörda med, men den är också en aningen obalanserad och väldigt framtung, vilket fungerar mot de allra flesta utom möjligtvis just topp 3-lagen i Europa.

Real Madrid har å sin sida inga skadebekymmer alls och har full trupp tillgänglig, där Zidane istället får fundera över hurvida Bale eller Isco ska starta, han har även en hel del valmöjligheter i uppsättningen utav sitt lag men det känns absolut troligast att man ställer upp som vanligt i dessa matcher.

Viktigast utav allt är såklart att Ramos är tillgänglig, man kan lugnt säga att hans frånvaro syntes i returmötet mot Juventus.

Världens bästa kontringslag, Real Madrid alltså, kommer att behöva handskas med en otrolig offensiv. Men, lyckas man bryta uppbyggnaden högt upp i plan och styra ut passningsvägarna mot kanterna är mycket vunnet, det kommer definitivt att smälla i den här matchen, det är ofrånkomligt med ett sånt obalanserat hemmalag mot ett så starkt kontringslag. Man kommer givetvis att försöka vara så taktiskt slipade som möjligt, men som vi har sett i samtliga stormöten och slutspelsmatcher är det numera en svårare approach än tidigare. Detta är dessutom två lag vars "svaghet" ligger i defensiven, även om just ordet svag är en extrem överdrift i sammanhanget.

Jag räknar med ett regn utav målchanser och framförallt kommer Bayern att vilja visa taktpinnen från start. Över matchens gång kommer Bayern att bombardera Real Madrid men jag är tämligen övertygad om att Real kommer att kunna straffa Bayern, och det rejält. Hur högt man än värderar Javi Martinez, och Jupp värderar han extremt högt, så har jag svårt och se att det ska räcka till att han ensam ska bära sådant stort ansvar, själv, defensivt. Det känns lite naivt och även om en vis man sa "spela aldrig emot Jupp Heyncks" så håller jag matchen snäppet jämnare än nuvarande odds indikerar. Det blir två spel i kvällens holmgång och dessa är;

Ö1.25 mål i Halvtid till 2.00 hos SBObet,

samt

Real Madrid +0.25 till 2.20 även det hos SBObet.

Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.