Speltips: Liverpool - AS Roma

Champions League är tillbaka denna vecka och det är nu dags för Semifinalerna i världens största klubbturnering. Tisdagen bjuder på det första mötet utav två i den otroligt spännande och "fräscha" matchupen emellan Liverpool och Roma, där det första mötet spelas på Anfield.

Liverpools väg fram tills denna showdown har varit något mer spikrak än sin motståndare, där en överkomlig grupp med Sevilla, Spartak och Maribor inte var några större problem och med sina 12 poäng kom man också etta med en imponerande målskillnad på 23-6. I åttondelsfinalen var Porto aldrig nära efter att första mötet i Portugal slutade hela 5-0 till Liverpools favör, medans när man ställdes emot den största utmaningen under lagets CL-resa i Manchester City, så stängde man i princip igen hela mötet efter en halvtimme.

Mycket går att säga om just den matchen på Anfield mot Manchester City, Liverpool är hänsynslösa när dem får vinna boll högt upp i plan och Klopps filosofi passar utmärkt mot ett lag som City vars idé utav kontroll handlar om att ha boll. Att Pep sedan fick skrämselhicka och gjorde ett par förändringar som inte alls fungerade är en annan sak, men jag vill inte snacka ned den enorma prestation Liverpool stod för i det här dubbelmötet, för den var fantastisk njutbar.

Inte heller ska jag komma här och säga att Di Francesco, Romas tränare, skulle kunna göra det bättre och det gör jag inte heller. Den oerfarne tränaren har haft uttryck för både taktisk briljans men även precis tvärtom. Hans spelplan inför mötet med Liverpool blir intressant att följa och även om han själv inte vill avslöja något utav laget eller dess system inför tisdagskvällens möte så ligger nog det så hyllade 3-4-1-2 systemet nära till hands, men där Cengiz Under får ta Schicks "forwardsplats". Med tre mittbackar och två ytterspringare så kan man på ett tydligare sätt täcka de låga ytterzonerna samt dubblera lättare emot Liverpool och en viss Salah, men vi får se som sagt hur approachen blir.

Men det finns givetvis en massiv skillnad emellan City och Roma som troligtvis kommer att vara mer fördelaktig för Roma, jag vet inte om man ska kalla det ödmjukhet eller vad, men man har en stor respekt för Liverpool och man kommer att göra upp sin spelplan utifrån Liverpool och hur de spelar, det är inte så City ur ett grundperspektiv beter sig.

Liverpool kommer in här i matchen som väldigt stora favoriter och förväntningarna nu när man fått Roma i semifinalen är ju givetvis att allt annat än final vore katastrof och även jag håller dem givetvis som favoriter att gå vidare. Man har under årets gång verkligen minimerat dessa poängtapp mot "jätte-dogs" men nu är man nästan i en sådan situation igen, får man hål tidigt på Roma så kommer allt att släppa men är man mållösa in i halvtid lär det bli jobbigt. Romas försvarsspel kan lämna en del att önska i vissa matcher, men man har på resande fot i ligan enbart släppt in 9 mål på 17 matcher, visserligen mot motstånd ofta sämre än Liverpool givetvis. Även försvarsspelet i CL har imponerat stort, där man hittat defensiva prestationer man inte trodde fanns i laget på denna nivån.

Nyckeln för bortalaget och det potentialt tuffaste för Liverpool heter Alisson Becker. Liverpool har under sitt CL-spel gjort 1 mål per 4.58 skapade chanser, vilket är ett helt bisarrt facit och otroligt bra, men det är också en siffra som låter lite för bra. Jag tror man får svårt att uppehålla den ration i en semifinal(/final) och mot Alisson kommer man att få gnugga rejält, även om det är hög sannolikhet att han minst får hämta en boll ur nätet.

Med allt det sagt så kommer det att handla för Roma att stanna kvar i matchen under första halvlek, Liverpool har varit som potentast då och man måste se till att inte låta resultatet rinna i väg. Under andra halvlek är jag tämligen trygg med att tro att Roma kommer att få en bättre kontroll på matchen och tillåtas mer speluppbyggnad mot ett snäppet mindre aggresivt Liverpool.

Man ska också komma ihåg här för Romas skull att de 4-1 man förlorade med mot Barcelona på Camp Nou absolut inte speglade varken matchbild eller resultat. Lagets väg till denna Semifinal har kantrats utav att man ifrån match 1 varit uträknade, en sådan psykologisk affekt ska nog inte heller underskattas, man har verkligen potentialen att hitta tillbaka in i matchen efter en 20-minuters anstormning från Liverpool här.

Oddsmässigt, ja där har det pumpats minushandikapp hela natten, till en nivå jag anser är alldeles för mycket. Ja, Liverpool är och ska vara favoriter här, men inte såhär stora som dem är nu.

Roma +1.25 till 1.94 hos Pinnacle erbjuder en hel drös värde i min bok, jag må ha den största respekt för Liverpool och dess sylvassa offensiv, men det är rätt väg att gå. Jag hoppas att vi får uppleva ännu en fantastisk match i årets Champions League iallafall och lycka till med era spel under kvällen!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.