Speltips: Genoa - Hellas Verona

Omgång 34 i Serie A ska läggas in i bokslutet när Hellas Verona under måndagen gästar Genoa för ett möte på Luigi Ferrari-stadion. Där har vi ett bortalag i extrem poängnöd mot ett Genoa som är två poäng ifrån sin "säkra buffert" på 40p, är det någonting dem klarar av att lösa redan imorgon?

Det har varit en tung säsong för Hellas Verona och de sista livlinorna avverkas för varje matchdag som går, med lagets förlust hemma mot Sassuolo senast en sådan som absolut inte får förloras. Väl där var det i efterspelet utav en hörna som man släppte in målet som blev slutresultatet, ett ordentligt tungt nederlag.

Framförallt har man problem med att ens få avslut på mål och man skapar inte särskilt mycket under sina matcher på slutet, försvaret verkar inte läcka lika mycket som tidigare men det har också satt sig på spelet där fram. Man spelade ganska bra i sin senaste bortamatch mot Bologna, men en frispark i mål och ett sent kontringsmål gjorde även den matchen till en förlust med 2-0. Truppen som innehåller 30 pers gås igenom som på en fyndmarknad och tränare Pecchia försöker och försöker med att hitta rätt, utan resultat.

Mot Genoas betongförsvar lär det inte heller bli särskilt lätt, det ska krävas något extraordinärt för att Perin och hans backkonstellation ska släppa in mål. Men det är nu eller aldrig, för det är två hemmamatcher kvar detta året mot "beskedligt" motstånd, men också två bortamatcher mot Milan och Juventus som man absolut som max tar 1p i. Då har man alltså 6 poäng upp till Crotone på säker mark och den som kan sin årkurs 1-matte förstår rätt snabbt att denna matchen är extremt betydelsefull och man måste få med sig som absolut minimum en poäng, som troligtvis inte ens det räcker.

Man gör det med en drös skador, de flesta långtidsskador som existerat en längre tid nu men det kommer att bli mittbacksbyte då Ferrari är avstängd och mittbacken som var avstängd förra omgången, Caracciolo lär ersätta.

Genoa kommer in i matchen efter en hedersam insats mot Roma, där man förlorade med 2-1 borta. Det var också en match man kunde rotera några få matcher, där Laxalt exempelvis fick vila och i och med Birashis skada (tillbaka här) fick El Yamiq debutera och stod för en väldigt fin insats som en utav tre mittbackar.

Ballardinis Genoa är väldigt defensivt balanserade och har ofta svårigheter att på hemmaplan få utdelning sett till antal skapade chanser, man är inget spelförande lag utan laget är som absolut bäst när man kan suga upp motståndarens presspel och sedan ställa om när dem är som sårbarast, vilket också resulterat i höga chansvärden. Man spelar rätt primitivt och mycket utan bollforceringen upp i plan är via ytterbackarna.

Matchens approach borde inte heller bli särskilt annorlunda även om man nog kan förvänta sig mer bollhållande än vanligtvis, däremot är man som sagt inte särskilt bra i dessa delar vilket får mig att tro att vi kommer att få se ett Genoa som kommer att fokusera på det defensiva spelet men också inte jäkta när man besitter boll, dvs en hel del massa ofarligt bollrullande. Verona lär bli mer desperata ju längre matchen går men att gå ut i någon slags tokaggresivt presspel och höga positioner vore självmord, man måste se till såsom man gjort på sistone att först och främst freda eget mål, för gör Genoa det första målet är det ingen liten uppförsbacke man har framför sig och det vill jag tro även Pecchia inser.

Verona å sin sida kommer även dem att försöka vårda bollen försiktigt och bygga upp spel långsamt, självfallet kommer risken och desperationen att öka under andra halvleks gång men jag förväntar mig inte att man skapar särskilt mycket. Det är i spelvändningarna chanserna kommer att skapas och de bör bli reducerade signifikant med två lag vars främsta uppgift är att hålla tätt, att Genoa får in en boll någongång under matchen är dock knappast otänkbart men även här kommer bevarandet utav ledningen vara viktigare än att låta sig förivras.

Med dessa förutsättningar och det faktum att Genoa är det lag som gått Under 2.5 mål flest gånger i Serie A och endast vunnit 1 hemmamatch under hela säsongen med 2-0 (Inter) gör mig trygg i ett underspel här som faktiskt har en lina satt så högt som 2.5.

U2.5 spelas i matchen till 1.84 hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.