Speltips: Lazio - Roma

Vi fortsätter att snacka upp helgen där vi har ett hyperintressant Romderby att se fram emot, båda lagen kommer ifrån en oförglömlig vecka på varsitt sätt och matchen har även stor betydelse för Europaplatserna där båda lagen står på 60 poäng var!

Om vi börjar i den positiva änden så var det ju Romas fantastisk insats (bragd) i returmötet med Barcelona, matchen behöver vi inte gå in på så mycket men det mest intressanta var hur Di Francesco skruvade på uppställningen och valde att gå för en 3-4-1-2 med Nainggolan i nummer 10-rollen samt Schick brevid Dzeko i en strikerroll.

Man lyckades extremt bra med sitt presspel och Barcelona har nog aldrig slagit så mycket långbollar som man gjorde under tisdagen i Rom, det skulle förvåna mig mycket om man ändrar någonting drastiskt inför mötet med Lazio, som kommer att få kämpa med detta offensiva kraftpaket Roma får till med både Dzeko och Schick, den senare som äntligen fick sitt genombrott i Roma och gjorde en fantastisk match. Ligamässigt är det också dags för Roma att ta en seger efter 1 poäng på sina två senaste matcher, räkna med ett maxat lag fyllt utav självförtroende där enbart Perotti är ett litet frågetecken inför matchen.

På andra sidan har vi Lazio som åkte ut med buller och bång mot underskattade Salzburg, detta trots att man gjorde matchens första mål och således hade 5-2 totalt. Men med ett slött försvarsspel och ett par bollar som studsade rätt så avslutades Europaäventyret för den här gången och nu gäller det för Inzaghi att få huvudena i spelargruppen att blicka framåt och inte stoppa huvudet i sanden.

Men medans anfallsspelet fortsätter att vara extremt potent och målen ifrån Ciro Immobile inte verkar upphöra så är det en drastisk skillnad på försvarsspelet under de senaste månaderna. Ihop med den unge Luiz Felipes intåg samt de Vrijs beslut om att inte förlänga har det defensiva insatserna lämnat mycket att önska, alternativen på bänken är inte särskilt mycket stabilare dem heller. Man lyckas inte täcka upp ytor överhuvudtaget och man blir lätt överspelade, samtidigt som Strakosha inte upplever någon toppform han heller.

Man kommer in som underdog i det här derbyt och nog kan det passa Inzaghis mannar bra, men jag förväntar mig en match med hög intensitiet och flera spelvändningar åstadkomna utav tilltvingade misstag eller ren trötthet, Lazio har bara 3 dagar emellan matcherna här och att då gå in mot ett högoktanigt Roma med ett högt och aggresivt presspel kommer inte att bli lätt. Däremot kommer man att försöka att hitta bollar upp i plan på ett Roma som lär stå väldigt högt upp och där kommer man att kunna lösa upp luckor när man spelat sig ur pressen.

En Felipe Anderson hade varit perfekt för den förväntade matchbilden med andra ord. Glöm inte heller att en potentiell extra press kommer att läggas på lagen iomed att man är sist ut med att spela, beroende på resultaten då. Lagens tre senaste derbyn har innehållit fler än 3 mål och det skulle förvåna mig enormt om den trenden bryts på söndag kväll, så som förutsättningarna ser ut och lagens tendenser den senaste tiden.

Det lär som alltid bli sevärt och med en fantastisk inramning nu när vi får derbyt som en kvällsmatch och mitt spel här blir alltså Ö2.75 mål i matchen till överraskande höga 1.94 hos SBObet, lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt