Speltips: Sassuolo - Benevento

En helt otrolig fotbollsvecka börjar närma sig sitt slut och fredagen är på intåg, med andra ord är det dags att blicka mot helgens bravader och det späckade fotbollsschema som står framför oss. På söndag är det som vanligt en drös matcher i Serie A, där Milan möter Napoli, Juve möter Sampdoria och dessutom ett Romderby för att runda av det hela, men vi ska inte in och peta i dessa möten än utan här ska vi gå igenom den heta bataljen emellan Sassuolo och Benevento!

Det är inte där de flesta blickar lär fastna, men det är ändock ett intressant möte vi har framför oss här. Sassuolo är indraget i nedflyttningsstriden, trots att man länge såg ut att ha klarat sig undan när Iachini tillträdde och resultaten kom genast. Sedan har det blivit stiltje i laget och fortsatt får man inte riktigt till det offensivt, även om en liten pysning utav regression och det underskott man besitter i antal mål sett till skapade chanser finns där och väntar på att få explodera.

Babacar har inte blivit den där målskytten man hoppades på, några mål har det blivit men med ett par avbräck i backlinjen har man nu formerat en 3-5-2 modell som fungerat bra, där Politano och Berardi gått före i kön som strikers. Man bergade en blytung poäng i Milano under förra helgen, med en viss gnutta tur. Det var ett rödsvart Milan som brände en hel del i den matchen, ett signum för hela helgen egentligen. Ändock var det Sassuolo som just via Politano tog ledningen och nämnde herre har nu två mål på sina två senaste starter, i matcher man mött nämnda Milan samt Napoli.

I övrigt saknar man fortsatt givne mittbacken Goldaniga, medans ytterbacken Lirola skadade sig mot Milan och är borta resten utav säsongen. Glädjande nog är dock Adjapong tillbaka från skada och lär ta hans plats medans mittfältet får tillbaka Magnanelli.

På andra sidan står superjumbon Benevento, ett lag jag just nu skulle ranka före åtminstone två lag i ligan. Man har faktiskt gjort det bra och dess nyförvärv in under januari har i stor del varit lyckade. Ändå är man där, sist och utan någon räddning men det förhindrar inte laget ifrån att spela en attraktiv fotboll där man i stora delar öser för fullt.

Juventus var på besök förra helgen och man gav dem en riktig omgång, även om man förlorade i slutändan vilket lite är signumet för Benevento. Det verkar inte spela roll om man leder in på övertid, för i både en och två matcher har man lyckats inte bara släppa in en boll, utan två. Men vi ska ha klart för oss att det är på hemmaplan man blixtrar till och på bortaplan har man 15 förluster på 15 matcher, blodrött i resultatraden alltså.

Man har ett gäng spelare skadade, men såsom det sett ut sista månaderna är det inga spelare aktuella för startelvan. Man har till och med petat Cataldi på mittfältet som var supergiven under hösten och det är faktiskt en riktigt bred trupp man har, om än utan särskilt hög kvalitetsnivå.

Däremot har man förutom överraskningarna Sandro samt Sagna något riktigt intressant i anfallsväg, Diabate gjorde två emot Juventus och står på 5 mål med enbart 197 minuters speltid, medans Guilherme visat sig vara ett riktigt kraftpaket, trots liten till växten. Med sin yvighet och riktigt fin på att transportera boll, lär nog fler klubbar vilja lägga händerna på han. Samtidigt får vi inte glömma 18 årige Brignola, som fått ett riktigt genombrott samt ryktas till Fiorentina, hur sjukt det än låter så har Benevento ett lag fullt utav intressanta spelare tränat utav en väldigt kompetent tränare i De Zerbi.

Man skulle kunna argumentera för ett plushandikapp på motståndaren men faktum är att man fortsatt är ruskigt slarviga i det defensiva arbetet och man bjuder som oftast på en hel del målchanser, däremot är det full fart framåt som gäller och mot ett Sassuolo som underpresterat offensivt hela säsongen är Benevento en perfekt motståndare att få islossning emot. Jag förväntar mig en hel del spelvändningar efter vunnen boll i detta möte, något som bidrar till en böljande matchbild och med Sassuolos bästa mittback avstängd så bör vi få se mål åt båda håll, minst. För målchanserna kommer att skapas och precis som i Gladbach-Hertha som jag rekade ett överspel i under förra helgen så finns det inget i den "platta" statistiken som tyder på ett målrikt möte, men däremot så gör spelstilarna, förväntad matchbild samt förväntade målchanser det och det är det vi går på här.

Ö2.5 spelas till 1.84 hos Pinnacle, lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt