Speltips: Örebro SK - Norrköping

Allsvenskan är tillbaka och under lördagen spelas den första matchen i omgång två där Norrköping gästar Örebro.

Ett Örebro som spelade 0-0 i premiären när man var uppe i Sundsvall under måndagen, en match som saknade riktiga målchanser och som samlade på sig totalt ett skott på mål. Ingen glimrande fotboll, men i Örebros försvar så har Sundsvall en del spanska förstärkningar som ska bli intressant att följa, men framförallt är man ju fortsatt ett bollhållande lag utan att erbjuda särskilt mycket spets framåt. Självklart är det frustrerande att jaga boll i ett snöfyllt Norrlandslandskap och nog är man taggade till tänderna när hemmapremiären nu ska spelas.

Nye tränaren Kjäll spelade med en trebackslinje som bestod utav Almebäck, Hines-Ike och Lorentzon i premiären, där man på tremanna mittfältet är hyffsat offensivt balanserat med Gerzic och Besara flankerade utav Mårtensson. Man vill spela fotboll och skapa chanser och Örebros fall (tippade långt ned i min tabell) kommer att handla om den defensiva strukturen och dess kvalité, där jag inte tror att man har vad som räcker.

Detsamma skulle man kunna säga om Norrköping och "Jensa's" konstellation han inledde under hösten i fjol, där även han har gått över till en trebackslinje som redan under försäsongen och premiären inte ser helt övertygande ut. Mot Brommapojkarna ställde man dessutom ut både Thern och Jakobsen på det centrala mittfältet, vilket lämnar lite eller inget skydd till just trebackslinjen. Nu mot Örebro finns chansen såklart att Sjölund går in för någon utav dessa, men fortsatt ett väldigt offensivt balanserat lag utan någon riktig defensiv trygghet.

Offensivt ser det bättre ut i Norrköping, man skapade mängder med chanser och det var nästan komiskt att man dels inte avgjorde tidigare, samt det faktum att man bara stannade på två mål. BP är ju inte det enda underlaget heller, utan hela försäsongen har innehållit målfester till matcher där bollen nätrasslat i båda burar, oavsett motstånd i princip.

Jag ser inte heller något annat troligt scenario än att just det fortsätter i Örebro under lördagen, bristfälliga defensiva uppsättningar som ska upp mot potenta konstellationer i de offensiva delarna utav lagen, två lag utan riktig balans och allt annat än en målchansrik match där det svänger åt båda håll skulle förvåna mig enormt.

Jag tar sats mot överspelet här och kryddar dessutom linan i förhoppning om att mjölka ut lite extra värde.

Ö3.0 spelas till 2.41 hos Pinnacle, lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt