Speltips: Argentina - Italien

Det är landslagsuppehåll för ligaspelet och den långa väntan är påfrestande för många utav oss, däremot är det ju ett par riktigt fina landslagsmatcher som ska spelas i denna genrepsperiod inför VM i sommar. På fredag har vi bland annat Argentinas möte med Italien där jag tycker mig funnit ett fint spelobjekt.

Det är det "nya" Italienska landslaget som påbörjar sin restaurering efter sin sorti ur kvalspelet mot Sverige och man gör det med en interrimtränare i Di Biagio, som närmast kommer ifrån U21-landslaget som floppade rejält i Polen under förra året. Man har fortsatt Buffon i truppen trots dennes farväl eftersom tränare Di Biagio fått för sig att matcherna mot Sverige absolut inte kunnat vara hans förväl, fin tanke men knappast något som talar om ett "nytt landslag".

Nya ansikten i truppen har vi däremot och Di Biagio kommer att drilla laget under träningarna inför matchen i hans föredragna 4-3-3 formation, där man visserligen får ut en hel del av de kvalitéer som finns i offensiva ytterpositioner, men som i övrigt lämnar en del att önska. Hans U21-gärning talade om ett offensivt hämmat lag, trots en offensivt balanserad approach, så det ska bli intressant och se om han kan få det att klicka med seniorerna. Chellini fick lämna återbud på grund utav skada och backuppsättningen känns riktigt svag, för att vara ett Italienskt landslag.

Truppen:

G: Buffon (Juventus), G Donnarumma (Milan), Perin (Genoa)

D: Florenzi (Roma), Zappacosta (Chelsea), Spinazzola (Atalanta), De Sciglio (Juventus), Darmian (Manchester United), Bonucci (Milan), Ogbonna (West Ham) , Rugani (Juventus), G Ferrari (Sampdoria)

Mf: Pellegrini (Roma), Jorginho (Napoli), Verratti (PSG), Cristante (Atalanta), Bonaventura (Milan), Gagliardini (Inter), Parolo (Lazio)

Fw: Chiesa (Fiorentina), Verdi (Bologna), Candreva (Inter), Belotti (Torino), Immobile (Lazio), Insigne (Napoli), Cutrone (Milan)

Man ställs emot ett Argentina som var en hårsmån från att missa VM, efter ett gruppspel man definitivt underpresterade i. Allt avgjordes i den sista matchen där man dessutom hamnade i underläge, innan en viss Messi tog över showen som så många gånger förr och stod för ett hattrick och gav Argentina den välbehövliga segern som fick dem att hoppa upp på tredje plats i det getingbo som var i tabellen.

Nu spelar man för sina platser i truppen till Ryssland, där konkurransen är stenhård. Icardi och Dybala är båda lämnade utanför inför lagets två matcher nu och vittnar om vikten utav att göra en bra prestation i dessa möten, om man nu vill åka till Ryssland.

Truppen:

G: Sergio Romero (Manchester United), Nahuel Guzman (Tigres), Willy Caballero (Chelsea)

D: Federico Fazio (Roma), Ramiro Funes Mori (Everton), Marcos Rojo (Manchester United), Gabriel Mercado (Sevilla), Nicolas Tagliafico (Ajax), Nicolas Otamendi (Manchester City)

Mf: Leandro Paredes (Zenit St Petersburg), Javier Mascherano (Hebei Fortune), Ever Banega (Sevilla), Giovani Lo Celso (Paris Saint-Germain), Manuel Lanzini (West Ham), Marcos Acuna (Sporting Lisbon), Lucas Biglia (AC Milan)

Fw: Lionel Messi (Barcelona), Angel Di Maria (Paris Saint-Germain), Gonzalo Higuain (Juventus), Diego Perotti (Roma), Maximiliano Meza (Club Atlético Independiente)

Argentina förväntas att starta med en formstark Higuain på topp framför Messi, Di Maria och inhemska Meza som ska ha gjort det riktigt bra för sitt Independiente i Argentina, medans Italien lär gå för Chiesa, Immobile och Insigne som sin trio på topp.

Men det är det orginisationsmässiga som oroar mig i Italien, denna 4-3-3 med Di Biagio övertygar varken mig eller någon i Italien och detsamma gäller hans blotta närvaro egentligen. Allt känns väldigt luddigt och jag har otroligt svårt att se den vetskapen att man inte ens spelar för sin framtida landslagstränare väga över den enorma motivation de Argentinska spelarna måste känna inför ett VM-genrep. Laget gick igenom sitt kval med näst minst insläppta mål efter Brasilien och lagets är väl inkört i Sampaolis spelsystem och tankesätt. Även om Argentina har en förmåga att "krampa" när det vankas landslag så är det ingenting i jämförelse med det aktuella tillståndet i Italiensk landslagsfotboll, så jag är lite överraskad att Argentina står runt 2.00 med dessa förutsättningar och skulle spela dem ända nedåt 1.75.

Så, mitt spel i matchen blir alltså Argentina -0.5 till 2.01 hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt