Speltips: Barcelona - Chelsea

Kvällens höjdpunkt hittar vi i Spanien, där den sista åttondelen i Champions League ska avgöras. Det är Conte's Chelsea mot Valverde's Barcelona och det första mötet i London slutade som de flesta vet 1-1.

Ett Chelsea som efter den "pinsamma" insatsen mot Manchester City, där man hade en aningen udda inställning till matchen, kunde hämta sig och slå ett skadedrabbat Crystal Palace i helgen med 2-0. Man kunde vila Rudiger och Pedro, utav dem som förväntas starta under kvällen, medans Hazard och Fabregas båda fick spela 88 minuter trots ett tidig 2-0 ledning. En lite konstig signal, om du frågar mig, men man var hur som helst övermäktiga sin motståndare och siffrorna kunde med lätthet ha skrivits till det dubbla.

Inför kvällens match har man Kante tillbaka, som även han spelade fulla 90 minuter i helgen, efter sin läskiga incident inför City-matchen där han svimmade. Samma uppställning som i första mötet, med Eden Hazard som falsk nia, förväntas att ta sig an uppgiften att spela på Camp Nou ikväll. Chelsea gjorde en riktigt bra insats i just det mötet, där Barcelona inte fick igång Paulinho och spelade nästintill med 10 man. Man kändes inte allt för desperata dock, Barcelona medans Chelsea nådde den där nivån man är kapabla till när man är välmående.

Men Chelsea är väldigt udda denna säsong, man blandar sina prestationer något extremt och varvar mellan riktigt kassa insatser, en del mediokra sådana och så dessa höga toppar. Jag förväntar mig inte en "City-insats" här, det är man för smarta för, men jag är också övertygad om att dess anfallsspel inte kommer att vara i närheten utav det vi såg i första mötet.

Givetvis handlar det om att rida ut en första storm för att sedan försöka att proggresivt öka aggresiviteten och viljan att anfalla. Mycket kommer att hamna på Hazards axlar och han kommer att vara lika beroende utav att Willian har en lika fläckfri prestation som han stod för i London.

De ska göra det mot ett defensivt stabilt Barcelona som av allt att döma kommer att kunna starta med Iniesta. Man slog Malaga utan problem i helgen utan Messi, som blev pappa igen. Många har inför matchen ikväll stor tro på Chelsea och pengarna har pumpats in på deras sida vilket gjort att en +1.25 lina blivit +1.0. Jag köper den förstnämnda linan men med rörelserna möjliggör det för mig spel på hemmalaget.

För Barcelona gjorde ingen bra insats i London men jag tycker man tar för stor hänsyn till just det faktumet, hemma på Camp Nou är det en helt annan sak och det är här man hela tiden varit tänkta att avgöra. Att Chelsea måste göra mål innebär att man måste släppa på tyglarna någon gång under matchen och har Barcelona inte redan avgjort detta, så kommer ytorna att kunna utnyttjas hänsynslöst.

Jag håller Barcelona som extremt stora favoriter ikväll, en bit över 70% i denna matchupen vilket ger den raka ettan prisad över 1.50 ett otroligt fint spelvärde. Det är ett lägre odds än jag vanligtvis rekar men någonting jag absolut inte kan blunda för och vad som sammantaget är ett fantastiskt pris jag med glädje investerar i.

Barcelona -0.5 till 1.52 spelas hos SBObet, kolla runt bland EU-bolag för bästa pris om ni har möjlighet att spela där!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt